3 éves kisfiam mindenre azt kérdezi, hogy "Mit jelent? ". Ez már a miért korszak lenne?
Figyelt kérdés
Törvényszerű, hogy a "Miért?" kérdést.teszik fel?2015. dec. 25. 22:26
1/7 anonim válasza:
eléggé. ugyanis ilyenkor elkezdenek már gondolkodni is a sok mindenre való sima rácsodálkozás után és keresik a válaszokat. a leggyakoribb a miért de lehet ennek tartalmilag más változata is, ez nagyon kultúrafüggő ...
2/7 anonim válasza:
A fiam 3 evesen 2 kerdest tett fel. Az egyik a "miaz" (nala ez a mit jelent:)) es a "miert" kerdes volt. Ha erdekelte egy szo jelentese akkor "mi az?" kerdest tette fel,ha nem ertette hogy miert,akkor a miertet:). Szerintem jonni fog a miert kerdes is nalatok,szerintem meg csak erdeklodik mi mit jelent. Te hogy latod?
3/7 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy jönni fog a "Miért?" is. Pár napja kérdezősködik ennyire.
Előtte azt kérdezte gyakran, hogy "Ez milyen forma?".
2015. dec. 25. 23:12
4/7 anonim válasza:
Az bizony. Csak a jelek szerint fejlettebb a verbális készsége a fiadnak és kifinomultabban tud fogalmazni.
5/7 anonim válasza:
Hat nem tudom... a lanyom majusban lesz 3 eves, es ö is gyakran kerdezi a "mit jelent" es a "miert"-et is. Meg nem mindenre, mint a tipikus miert korszak, de eleg gyakran. A mit jelent-et olyan szavakra, amiket tulajdonkeppen ismer, pl. ramutat a baba nadragjara es kerdezi, "mit jelent: nadrag". Mivel 2 nyelvü, eleinte arra gondoltam, a masik nyelven akarja tudni, de nem, mintha a szo eredete erdekelne...
6/7 anonim válasza:
A "Mit jelent?" és a "Miért?" kérdés másra irányul. Nálunk a "Miért" korszak 3 éves kora előtt volt a fiamnak és hála az égnek gyorsan lecsengett,. Most 3,5 éves, néha bonyolultabb dolgokra megkérdezi, hogy " Ez mit jelent?" de nem sűrűn. Nem törvényszerű persze, hogy miértezni fog a gyerek, de az az általános.
7/7 anonim válasza:
Nálunk speciel nem volt Miért? korszak. De folyamatosan kérdezett a lányom, csak másképp. Nálunk részéről úgy zajlott a beszélgetés, hogy: Ki? Kivel? Honnan? Hogyan? Kinek? Hová? Merre? stb. Ezt így végtelenítve. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!