Milyen gyakran eszi ezeket az ételeket a gyereked?
Hány éves? Őszinte válaszokat várok, mert azt szeretném tudni, én vajon túl gyakran adok e neki ilyen dolgokat? (senki se mondta, én magam érzem így)
pl:
-háztartási keksz (két naponta)
-rizspehely (hetente kétszer háromszor)
-sütemény (házi készítésű) hetente kétszer
-lekváros kenyér (hetente háromszor)
-Dörmi (hetente egyszer-kétszer)
jellemzően uzsonnára eszi ezeket. Válaszokat köszi.
sok :) reggeli, ebéd, vacsora, ezek az étkezések, ezeknek kell bőségesnek és táplálónak lenniük. nyugodtan adj zabot reggelire, ha jól lakik vele a gyereked! de 10óraira és uzsira próbálj minél lazább kaját adni, gyümölcsöt/tejterméket.
a babáknak, a hozzátáplálás elején azért szokták dúsítani, hogy lassan felszívódó legyen és kibírja a 3 óra múlva esedékes szoptatásig. de amikor már 3 étkezés ki van váltva és valóban köztes étkezés a 10órai, el kéne hagyni a dúsítást, hacsak nem nagyon vékony a gyerkőc :)
esetleg próbáld ki, hogy egy egész almát adsz neki délelőtt, azzal azért sokáig elvan, lehet nem kér még hármat így ;)
akkor adj neki előbb ebédet ;) pláne ha fáradt is, nyugodtan adhatod neki f12-kor vagy 11kor is! :)
és ne pürésítsd 1,5 évesen, nagyon fontos a fogának, hogy rágja a gyümölcsöt!
na de befejezem, már okoskodásnak tűnik a sok tanács, bocs ha sok voltam :D
de remélem kipróbálod amiket írtam és beválnak! :)
Háztartási kekszet havi egyszer. Rizspelyhet soha. A Dormit nem szeretik. Lekváros kenyeret havi egyszer vagy ritkábban. Sütni gyakran szoktam.
Amugy nagyon szeretik a zabkorpat, tejberizst, croissant.
7, 12 es 16 evesek.
miért fontos hogy rágja? semmit nem pürésítek, de a gyümölcsöt a zab miatt igen...nem kellene?
fél 12 körül eszik így is, mert előbbre szoktam hozni, pont azért mert már mindig nagyon álmos...ha nem annyira van ki, akkor egyébként egész szépen eszik, ezért is gondolom hogy nem az eltelítődés a baj hanem az befolyásolja hogy mennyire fáradt, illetve mennyire kedvére való az ebéd..egyre válogatósabb sajnos.
6 es 3 evesek a fiaim.
Haztartasi keksz: Hetente max 2-szer
Rizspehely: nem szeretik igy soha
Sutemeny: hetente egyszer ha bolti vagy cukraszdai mostanaban 2 hetente sutok hetvegen igy ha van itthon akkor nem veszunk.
Lekvaros kenyer: hetente 3-szor (en fozom meg Apukam a lekvarokat amikor szezon gyumolcsok es nagyon szeretik a fiuk . boltit nem szoktunk venni)
Dormi: nem szeretik ezert soha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!