Milyen gyakran eszi ezeket az ételeket a gyereked?
Hány éves? Őszinte válaszokat várok, mert azt szeretném tudni, én vajon túl gyakran adok e neki ilyen dolgokat? (senki se mondta, én magam érzem így)
pl:
-háztartási keksz (két naponta)
-rizspehely (hetente kétszer háromszor)
-sütemény (házi készítésű) hetente kétszer
-lekváros kenyér (hetente háromszor)
-Dörmi (hetente egyszer-kétszer)
jellemzően uzsonnára eszi ezeket. Válaszokat köszi.
2 éves körüli
szinte soha, mert nincsenek ilyenek itthon
ha ritkán látott rokonok hoznak pl házi készítésű sajtos rudat, v túrórudit, azt nem vonom meg tőle(max lerágom a csokit a rudiról)vagy ha pont a belváros közepén fog bele hatalmas bömböésbe, pékségben is veszek sajtos rudat.
Dörmiben sok a tiltott összetevő, azt speciel nem is értem miért gyártják kicsi gyerekeknek.
rizspelyhet nem tudom, de gabonapehely tuti van a bölcsiben, láttam egyszer kiírva hogy az volt az uzsonna, kakaós gabonapehely.
3 éves, 17 hónapos
Háztartásit most ettek először, süteményt kb havi egyszer, amikor süt valaki. Dörmit a 3 éves eddig talán 5-ször ha evett, a kicsi 1-2-szer.
4 éves
Háztartási keksz soha
Rizspehely soha
Sütemény kb. két hetente
Lekváros kenyér ahányszor a bölcsiben adnak neki
Dörmi régebben heti többször, most soha
és mit esznek akkor uzsonnára?
úgy értem a lányom iszik reggel tejet, eszik pár falat kenyeret felvágottal zöldségkrémmel esetleg lekvárral.
aztán eszik 10kor gyümölcsöt zabbal, joghurtal...általában már csak 10 óraira lemegy neki 2 gyümölcs...ebédelni alig eszik mert olyan fáradt már délben....pár kanál főtt étel. Ami ebből meg marad, azt eszi vacsira, mert nem szeretném ha vacsira is kenyeret enne. Mégis előfordul hogy nem marad ebédről annyi hogy elég legyen és akkor vacsira is megy az mint reggel...
uzsonnára ha marad a délelőtti gyümölcsből, azt megkapja, de ez mindig kevés, és utána kér még enni - mostanában jellemzően kekszet, mert a dörmit letagadom hogy van itthon, a kekszet nem tudom letagadni mert most várandós vagyok és én is eszegetem gyomorfájás miatt.
Most akkor mi a jobb...ha ilyesmikből kap egy keveset gyümölcs után, vagy inkább hagyjam uzsira a gyümölcsöt, kapjon akkor is kenyeret? csak gyümölcs uzsira tuti nem elég neki, mivel ugye az ebéd nem sok.
6 éves
-háztartási keksz: soha, illetve oviban kap havi 1x uszira, joghurttal.
-rizspehely: soha, se itthon, se óvodában
-sütemény: minden hétvégén sütünk sütit és amíg van, addig azt esszük, tehát 2-3 nap is vacsi után.
-lekváros kenyér: itthon nincs ilyen se, oviban biztos van 2-3 hetente. itthon nutellás kenyeret eszik 2-3 hetente
-Dörmi: havi 1-2 megeszik, az mindig van itthon, de nem édesszájú, nem eszik ilyeneket
4 és 3 éves lányaim vannak.
- háztartási keksz: nincs itthon, nem esznek.
- rizspehely: szintén nem esznek.
- sütemény: hétvégente szoktam én, vagy anyukám sütni, akkor esznek belőle, meg ünnepeken is van.
- lekváros kenyér: pirítósként megeszik, hetente 1-2 alkalommal reggelire.
- Dörmi: kóstolták már, de nem veszek ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!