Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen ételeket szeret 20-24...

Kisnita kérdése:

Milyen ételeket szeret 20-24 hós gyereked? Miket eszik?

Figyelt kérdés
22 hónapos lesz a fiam és ötleteket szeretnék meríteni a válaszaitokból, hogy hátha megenne valamit azok közül amit a ti gyereketek szeret. Nyers zöldségen, gyümölcsön és joghurton kívül nem nagyon eszik mást. :S
2011. máj. 9. 18:00
 1/8 anonim ***** válasza:
nálunk szerencsére mindent megeszik, imádja a tésztákat, főleg a paradicsomosat.
2011. máj. 9. 18:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Az én fiam 25 hós, szerencsére ő is mindenevő. A tésztákat ő is nagyon szereti (túrós, sajtos, grízes, vargabéles, bolognai, carbonara, hortobágyi rakott tészta stb.), paradicsomos húsgombóc, főzelékek (zöldbab, borsó, lencse, kelkáp. krumpli, sárgaborsó, paradicsomos káposzta, tök stb.) ragulevesek nagyon bejönnek sok zöldséggel, csirkehússal. Egyszerűbb kajákat is megeszi szerencsére, mint paprikás krumpli virslivel, pásztortarhonya, tojásleves, stb. Kedvence a tejberizs, túrós palacsinta.
2011. máj. 9. 18:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom is mindenevő! Imádja amiket villával lehet enni :) 22 hónapos.
2011. máj. 9. 18:49
 4/8 anonim ***** válasza:

23 hónapos fiamnak a levesek a kedvencei. Jó sűrűn kevés lével, krumplileves, húsleves, bableves, frankfurti leves, borsóleves... jó sok zöldséggel. Szereti a főzelékeket krumpli, borsó, kelkáposzta, bab... ezeket mindig valamilyen feltéttel. Reggelire most a melegszendvicsre kattant rá, simán a sütőben sütöm, kenőmájast és sajtot teszek rá, ezt eszi majonézzel. De szereti a müzlit, bundáskenyeret, sült virslit.

Palacsinta, rakott dolgok (karfiol, kel, brokkoli), pöri tésztával, sült krumpli... ezek is kedvencek... most több nem jut eszembe.

2011. máj. 9. 19:17
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket :)
2011. máj. 9. 19:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én gyerekem már ugyan elmúlt 2 éves, de nem sokkal. Én annak örülnék, ha a nyers zöldséget, gyümölcsöt enné, de sajnos a banánon kívül más nem fogy nálunk.Imádja ő is a tésztákat, a paradicsomszószt pici cukorral, a borsólevest sűrűn, a húsokat egyáltalán nem eszi. A Füstli és a párizsi az néha megy neki. Rizst is szereti, főleg, ha kukoricás. A pizza, melegszendvics, palacsinta, sütik bármikor jöhetnek.
2011. máj. 9. 22:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom is nagyon válogatós lett olyan 20 hónapos kora körül. De mindig tartottam magam az adott étkezéshez,vagyis reggelire reggelire valót,ebédre ebédre valót kapott. Ha nem kérte,kihagytuk vagy vacsorára újra megpróbáltam az ebédet kínálni. Ha nem kérte nem adtam mást,de jó ízűen elkezdtem falatozni előtte és meggondolta magát,odajött megkóstolta,aztán vagy kérte vagy nem. Semmit nem erőltettem,de nem adtam mást sem. A főzelékekről teljesen leszokott. De imádja a leveseket,húsokat,tésztát,krumplit. Pedig volt időszak,amikor vagy egyikhez vagy másikhoz hozzá se nyúlt. Igazából azt eszi amit mi,mert nem vagyunk egy főzelékes család:) Úgyhogy hiába evett meg mindent 20 hónapos koráig,leállt vele. Az étvágyáról meg annyit,hogy vannak napok amikor vegetál szinte semmit nem eszik,máskor meg degeszre eszi magát. Ez függ attól is mennyire fárad el,megyünk-e valahova játszótérre,stb.ami igényli az energiát. Akkor sokkal jobb az étvágya. Ha otthon vagyunk egész nap mert pl.rossz az idő alig eszik valamit. Fog még alakulni a dolog nálatok is,csak ne nyugodj bele,kínálgasd mással is,ne adj mást helyette! És ne is erőltesd.
2011. máj. 9. 22:17
 8/8 anonim ***** válasza:

tok ugyanaz

haztartasi keksz, befőtt, krumpli minden mennyisegben es elkeszitve (hullamos krumplit szereti, a golyoformajut, es sima fott krumplit picit megpiritok, es kb heti egyszer rizst is eszik kukoricaval vagy borsoval, de szigoruan kulon, masfel hetente tesztat. :)

hust nem nagyon eszik, fasirtgolyóból csinalok mikiegeret meg halacskat, meg most racuppant a lazacra (nem csodalom :)), egyebkent fott hust

nyers zoldsegbol nekunk az uborka a slager, meg a paprika, paradicsom, konzervkukorica,borsó,bab

amikor nem eszi a joghurtot, akkor teszek bele muzlit, vagy gabonapelyhet, neha nasinak magaban eszi a gabonapelyhet,

sajnos az en bebim se nagyetku, azert mert sok gyumolcslevet iszik, es az teliti dehat mit csinaljak vele, a vizet/teat nem issza

2011. máj. 10. 02:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!