Milyen gyakran eszi ezeket az ételeket a gyereked?
Hány éves? Őszinte válaszokat várok, mert azt szeretném tudni, én vajon túl gyakran adok e neki ilyen dolgokat? (senki se mondta, én magam érzem így)
pl:
-háztartási keksz (két naponta)
-rizspehely (hetente kétszer háromszor)
-sütemény (házi készítésű) hetente kétszer
-lekváros kenyér (hetente háromszor)
-Dörmi (hetente egyszer-kétszer)
jellemzően uzsonnára eszi ezeket. Válaszokat köszi.
5 éves
háztartási keksz: elvétve van kibontva egy csomag, akkor azt eszegeti, néhány naponta jellemzően reggel tejjel.
rizspehely: ezt nem tudom mi :o gabonapelyhet kap szinte minden reggel
sütemény: havi 1x sütök kb, és úgy 1-2havonta hozunk cukrászdából is. akkor 2-3 napig kitart, eszi.
lekváros kenyér: van, hogy rácuppan, és akkor napokig többször is kéri. aztán hónapokig eszébe sem jut.
dörmi: elvétve, ha akciós, veszek néhányat... de megesik, hogy mire eszembe jut, hogy a szekrényben van,. lejár, és én eszem meg :D
1,5 éves
-háztartási keksz: itthon nincs, néhány alkalommal evett anyóséknál
-rizspehely: soha
-sütemény: ritkán sütök, így leginkább alkalmakkor nagyszülőknél, barátoknál
-lekváros kenyér: soha, egyelőre nincs oda a lekvárért
-Dörmi: eddig 3-4 alkalommal evett nagyszülőknél, de én nem veszek
Nasi gyanánt kölesgolyót, bulátát, Hipp ízesített puffasztott rizstallért, gyümölcsöt, nagyon ritkán Kinder tejszeletet (kizárólag étkezés után) kap.
Uzsira gyümölcs, natúr joghurt, kalács, sütőtök, ilyesmik.
pont úgy eszik a 1,5 évesed mint egy kisbaba.
és nem értem, azt írod, ha marad ebédről a bébipapijából akkor azt kapja vacsira, ha nem akkor sajnos kenyeret. de akkor mi a bánatnak nem főzöl 3 krumplival többet és meg van oldva, hogy azt eszi vacsira is mint ebédre?!?
a másik, hogy uzsira is adnál neki gyümit de általában nem marad. hát akkor basszus vegyél egy banánnal többet!
ezek miért olyan nagy dolgok, hogy ne tudd megtenni? tényleg nem egyszerűbb picit többet főzni és azt adni neki mint letagadni az édességet?
nem azért nem adok neki uzsira gyümit mert nincs itthon.
hanem mert soknak tartom hogy megeszik napi 3-4 gyümölcsöt...az is szénhidrát, gyümölcscukor nem? ezért kérdem más mit ad...
Háztartási kekszet nem adok. Sose adtam. Vagy beleszámít a darält dekti keksz? Mert azt kap a gyümölcsébe.
Rizspehelyt sose evett
Süteményt szinte sosem kap (minek?) csak ha van valami alkalom.
Dörmit nem evett még.
Lekváros kenyeret sem. (lekvárt már igen)
Én uzsira joghurtot adok,babadesszerteket,gyümit bele túrót,imádja. Vagy kis kifli megvajazva,zöldségekkel. Vagy pl ebédből husit,zöldséget. Pl hús levesből.
Amit nagyon szeret az bizony a tejszelet. :) meg a túró rudi,én ennyi édeset engedek neki.
14 hós
vacsira főtt ételt kap csak másnap harmadnap ha úgy jön ki az adag, hogy ebédre sok, vacsira vizsont kevés, akkor kenyérrel pótolok...de ez a legkevesebb problémám hogy vacsira mit eszik :) az hogy reggel meg vacsira kenyeret kap azzal nincs gondom (már amikor kenyeret kap hiszen általában főtt ételt) mi is hideget eszünk vacsira, így nőttem fel így szoktam meg.
Inkább az a bajom hogy nem akarom sem a gyümölcsöt, sem a kenyeret túlzásba vinni ezért ezeket nem akarom uzsonnára adni..ezért kérdem más mit ad..többen írtátok a joghurtot...azt ugye nálam 10 óraira kap....ha nem adok neki joghurtot, akkor gyümölcsből kell többet adnom, mert a mennyiség fix amit megeszik 10 óraira. Csak eddig joghurt+zab+gyümölcs adta ki azt a mennyiséget, ha kiveszem a joghurtot gyümölcsel kell pótolnom.
Vagy rendben van a napi 3-4 gyümölcs egy 1,5 évesnek?
3-4 gyümölcs teljesen rendben van, gyorsan felszívódó szénhidrát, tele vitaminnal..
az viszont kevésbé jó, hogy egy köztes étkezésre így eltelíted a hasát, nem kéne zabbal és joghurttal dúsítanod, úgy eleve lassan felszívódó szénhidrát lesz belőle, ugye attól köztes, hogy azt 1,5 óra alatt megemészti a szervezete (mármint a gyümölcsöt magában, felet is, 5öt is...), így fél12kor tud bőségesen ebédelni. a tied meg nyilván álmosos is, hisz írod, de ennyi szénhidrát után 1,5 órával kizárt, hogy éhes legyen.
egyébként mi a 3. főtt étkezése? mert azt írod ebéd és vacsi főtt, nem találom a 3.-at.
én is amúgy túrókrémet, joghurtot ajánlok uzsonnára, esetleg egy kiflivel :) 10óraira meg csak gyümölcsöt, akár mértéktelenül.
((20éve szénhidrát diétázom, az biztos, hogy amit leírtam, az a legjobb az emésztésének ;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!