Egy 3 éves gyereknek mit kell tudnia matematikából?
Konkrétan: 3 év és 2 hónapos, óvodát kezdő gyerek az óvoda 2. hónapjában.
(A kérdés nem vicc, bár annak tűnhet.)
egyébként a halmaz-képzés is matematika... hogy pl ki tudja-e válogatni a fajátékok közül a kockákat vagy hengereket.
matematika, hogy tudja-e, melyik kocka a nagyobb, melyik a kisebb.
matematika, hogy előre létja-e, hogy adott tobozba adott tárgy bele fog-e férni, vagy sem.
stb, stb
nem csak a számolás a matematika.
minden gyermekről értékelő lapot kell késziteni,még a kicsikről is.gondolom azért került ez szóba ,mert ennek januárban szokott eljönni az ideje.a "nagyobbakat "év elején is mérik,a kicsiket általában egszer egy évben.semmi rosszra nem kell gondolni,csak a mióta minőségbiztositási rendszer került bevezetésre,mindent vezetni,papirozni,mérni kell.
én most jelenleg gyes-en vagyok,nem tudom,most milyen felmérés készült,mert ezt is minden évben változtatják,de valószinűleg a számfogalom kialakulását,5ös számrendszerben való számlálást stb mérhették fel.
ezt mondjuk a ti óvónéniteknek is el kellett volna mondania.
kérdezz rá mégegyszer,bátran,ha nem tiszta
óvodában -kicsiknél -nincs ilyen,hogy tudni kell.még a nagyoknál sem lehet elvileg kötelező foglalkozás-de ott már sokkal szigorúbban szoktuk venni a dolgokat-iskola előkészitő foglalkozásokon.
illetve azt is kalkuláld bele,hogy sok esetben az ovis teljesitménye eltérhet az otthonitól.mig pl otthon zeng az egész ház,ha énekel,az oviban egy közös körjátéknál esetleg fel sem áll.-lehet hogy a matematiknál is ilyen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!