Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 3 éves gyereknek mit kell...

Egy 3 éves gyereknek mit kell tudnia matematikából?

Figyelt kérdés

Konkrétan: 3 év és 2 hónapos, óvodát kezdő gyerek az óvoda 2. hónapjában.

(A kérdés nem vicc, bár annak tűnhet.)

2016. febr. 9. 14:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
57%
Ez valami magánovi?
2016. febr. 9. 16:48
 12/24 A kérdező kommentje:
Nem magán.
2016. febr. 9. 17:24
 13/24 anonim ***** válasza:

Arra tudok gondolni, hogy ugyanilyen értékelőt kap minden gyerek, a 6 évesek is. Náluk ez már számít.

Mondjuk egy 3 évesnél ezt a rublikát kihúzhatnák, ha pedig meghagyják, akkor legalább egy 5-öst megelőlegezhetnének mindenkinek.

2016. febr. 9. 17:52
 14/24 anonim ***** válasza:
Én is arra tippelek, hogy egységes értékelőlap van, és azt is kitöltik, ami erre az életkorra nem vonatkozik.
2016. febr. 9. 17:56
 15/24 anonim ***** válasza:
Nálunk is van ilyen értékelőlap, fejlődési naplónak hívják. Félévente kitöltik, azt lehet rajta követni, hogy hogy fejlődik a gyerek, és mire iskolába mennek, addigra kell mindenből elérni a 4-es-5-ös szintet. A fogmosásnál, evésnél például ha tudja, de néha segítségre szorul, vagy bátorítást igényel, akkor még nem kap maximum pontszámot.
2016. febr. 9. 18:17
 16/24 A kérdező kommentje:
Persze, azzal semmi bajom, hogy mondjuk 4-est adtak az öltözésre, hiszen kell még neki segíteni. Nekem egyedül ez a matematika szúrt szemet. Ráadásul ennél %-os eredmény volt. Nem értem mit várnak el és hogyan mérték.
2016. febr. 9. 18:26
 17/24 anonim ***** válasza:
66%
ugyanazok az értékelési szempontok vannak nagycsoportig végig. tehát most ugyanúgy, ugyanazzal nézik a szám-fogalmak ismeretét, mint 3 év múlva.
2016. febr. 9. 18:55
 18/24 anonim ***** válasza:
Most kérdeztem meg a páromat, aki óvónő, ő azt mondja totálisan mindegy kiscsoportban mi kerül a matematikához százalékban, a legtöbb értékelőlapon csak annyi van, hogy "megfelelt" vagy "nem felelt meg", tehát hogy fedi-e a gyerek kompetenciája azt, ami a korcsoporttól elvárható. Kicsit kifejthetnéd, mi volt az a "semmitmondó" válasz, amit kaptál, talán akkor jobban meg lehetne mondani, miért azt írták rá.
2016. febr. 9. 19:27
 19/24 anonim ***** válasza:

A sógornőm kisfia ennyi idős. 10-ig eltud számolni és ennyi.

Nem is gondolom, hogy többet kellene tudnia. Mondták már neki párszor hogy 1+1 az 2, de nem érdekli :) Így van rendjén ebben a korban!

2016. febr. 9. 20:20
 20/24 A kérdező kommentje:
18-as, a "semmitmondó válasz" alatt nem azt értem, ami le volt írva, ott csak egy % szerepelt. Az óvónő mondott valamit arra, amikor megkérdeztem, hogy mit jelent az, hogy egy 3 éves gyerek x%-os matematikából. Nem emlékszem mit mondott, nem volt benne semmi konkrétum. Mondjuk nem mondott olyat, hogy megnéztük el tud-e számolni 5-ig, vagy ilyesmi.
2016. febr. 9. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!