Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 3 éves gyereknek mit kell...

Egy 3 éves gyereknek mit kell tudnia matematikából?

Figyelt kérdés

Konkrétan: 3 év és 2 hónapos, óvodát kezdő gyerek az óvoda 2. hónapjában.

(A kérdés nem vicc, bár annak tűnhet.)

2016. febr. 9. 14:46
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
76%

Fiam most kezdte az ovit. Januárban volt 3 éves.

Semmit nem kell tudnia. Az óvónő tanítgatja nekik játékosan a számokat: 1 db kisautó, 2 db kisautó, meg ilyesmi. Annyit tud a fiam egyébként, hogy 1 orra van, 2 szeme, szóval az 1 és 2 számokat tudja - mármint mennyiségként megnevezni, leírva nem ismeri fel.

Van nálatok vmi elvárás, vagy hogy jött ez a kérdés?

2016. febr. 9. 14:51
 2/24 A kérdező kommentje:
Várok még néhány választ és leírom miért kérdeztem.
2016. febr. 9. 14:52
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Semmit. Ilyenkor még nincs kialakult számfogalom, max. az egyet tudja megkülönböztetni a kettőtől. Számlálni (nem számolni!) esetleg tudnak, de az nem matematika, csak sorolják a számokat automatikusan.

Oviban alakul ki a szerialitás is (pl. piros gyöngy után kék jön, utána megint piros).

2016. febr. 9. 14:54
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, ahány éves, annyi számfogalmának "kell" lennie. Szóval egy kiscsoportosnak tudnia kéne odaadni 3 kisautót az óvónéninek, ha az annyit kér.
2016. febr. 9. 15:13
 5/24 anonim ***** válasza:
68%
Másodfokú egyenletrendszereket fejben megoldani
2016. febr. 9. 15:21
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

szerintem 3, max 6ig ezért már jó, ha el tud számolni.

de ebben a korban a számolás még pusztán mondókázás jellegű. elszámolhat akár húszig vagy ötvenig is, az, hogy mondja egy-ket-tő-há-rom-négy neki kb ugyanolyan értékű, mintha hin-ta-pa-lin-ta lenne.

2016. febr. 9. 15:23
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Semennyit nem kell tudnia. A legtöbb gyerek ebben a korban érti az 1, a 2, esetleg a 3 fogalmát.

Ezt az ahány éves annyit kell tudnia elvet nem igazán értem, hiszen egy 6 éves már iskolába megy, és ott 20-as számkörben már összead és kivon.

2016. febr. 9. 15:25
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez így van, hogy ahány éves, annyit kell tudnia. Ha 3, akkor 3 gombot meg kell számolnia.

Mi logopédiára jártunk megkésett beszédfejlődéssel, és azt sem fogadta el a logopédus, ha csak azt mondta, hogy egy, kettő, három. Úgy kellett mondania, hogy három gomb van. Tehát ki kellett mondania a végeredményt, mert a sima számolgatás lehet egy mondóka is gyakorlatilag, amit csak betanult.

Bár én ezt akkor baromságnak tartottam, mert az én fiam imádja a számokat, ennyi idősen már száz felettig számolt, most 5 évesen fejben összead és kivon. De ez egy dili, imádja, ez nem általános. Más gyerek másban jó, mást szeret. Viszont a logopédus mégsem hitte le, mert nem mondta ki utána egyben. Szerintem azért ez túlzás.

2016. febr. 9. 15:35
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Semennyit. 4 évesen kellene tisztàban lennie a több-kevesebb fogalmàval.
2016. febr. 9. 15:41
 10/24 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert kaptunk az óvodában egy értékelést a gyerekről, helyesebben csak megmutatták pár percre. Ebben rengeteg szempont szerint értékelték a gyereket még októberben. Tele volt hülyeséggel, de oké, pontozzák le, hogy mennyire tud fogat mosni, meg öltözni, meg ugrálni, stb. Ezek is tele voltak ellentmondással, mert amit tud arra kapott ötös skálán 3-at, amit nem tud, arra 4-et, de mindegy. Amikor viszont oda értünk, hogy matematikából osztályozták, azért felhúztam a szemöldökömet. Megkérdeztem az óvónőt, hogy mit kell tudni matekból egy 3 évesnek, azt mondta semmit. Erre kérdezem, hogy akkor mégis mit osztályoztak. Persze kaptam egy semmitmondó választ.
2016. febr. 9. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!