Jogos az alsó szomszéd kérése, hogy este 8 után ne játszon a gyerek gurulóssal (bébitaxi)? és reggel 8-ig legyen csend?
csak mert szerintem ezek jóval belül vannak a törvény által engedett kereteken..
pl este 10 után van csendháborítás..
más hogy gondolja?
fiatal pár amúgy
de persze igykszem betartani ezt a kérésüket is, a már nem tudom hányból.
csak frusztrál, hogy lassan az is baj, hogy élünk.
8: Felnőttként sem otthon illik hangoskodni. És ezt gyerekkorban kell megtanulni.
Menjetek ki a szabadba, tombolja ki magát. Vagy egy játszóházban.
most nem akarom mondani a maszlagot meg lerágott csont de úgy bírom amikor értetlenkednek néhányan, hogy miért szabjuk feltételnek a családi házat - mint a gyerekvállalás feltételét - hát ezért.
Panelban nőttem fel, nem mondom hogy nem volt boldog gyerekkorom, de aki nem elég toleráns az ilyen helyzetekhez, az miért panelba szült? Számíthattál volna erre.
9-es vagyok.
Ha próbálsz változtatni az jó. :) Miket kértek még? Lehet azért ők sem százasok. Nálunk sokszor volt akkor, hogy arra ébredtem éjjel, hogy felváltva sírnak a gyerekek, de ezért nem szólnék, mert ez természetes, hogy sír éjszaka egy kisbaba, nemhogy kettő. :) Vettem fülldugót.
Este 8-kor egy ekkora gyereknek (mert ugye a bébitaxi nem 5 évesnek való), már ágyban a helye, ha viszont nem is alszik még, ilyen zajos játékkal már ne játsszon. Attól, hogy valami nem ütközik törvénybe, még lehet zavaró, és bár mindenkinek alkalmazkodnia kell egy társasházban, mindenkinek joga van a pihenéshez is.
Mi családi házban lakunk, de attól, hogy nem zavarnánk vele szomszédot, még nincs ész nélküli zajongás vagy csapdosás a lakásban. Az alapvető viselkedési szabályokat már kicsi korban el kell kezdeni tanítani.
"csak mert szerintem ezek jóval belül vannak a törvény által engedett kereteken..
pl este 10 után van csendháborítás.. "
"
van, ahol meg azt írják, nincs már ilyen, hogy csendháborítás."
Mi az, hogy "máshol azt írják". Van egy törvény, ami egyértelműen fogalmaz:
2012. évi II. törvény
"Csendháborítás
195. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el."
Ennyi.
Az meg a Te szegénységi bizonyítványod, hogy egy ilyen kérdést komolyan gondolsz, ahelyett, hogy belegondolnál az alattad lakó helyzetébe! Bezzeg ha te gyereked alszik délután, akkor ugye mindenkinek kuss legyen 2 km-es körzetben, mert a kis drága fel ne ébredjen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!