Mikortól lehet egy kisgyerekkel megértetni, megnevelni, hogy a szomszédok lelkibékéje érdekében ne rohangáljon és rollerezzen egész nap a lakásban?
Megértetni változó, nem csak életkortól hanem gyerek habitusától is függ.
De a motort/rollert simán el is lehetne venni tőlük. Az azért tényleg bunkóság lakásban, azok kinti játékok. Ezért minimum szóljál.
5 éves hamarosan suliba megy, akkor legalább munkaidőben nyugi lesz.
Az én fiam 2 éves, és imádja a tologatós kiskocsiját, amitől meg lehet őrülni, mert fa kereke van és járólapon megy vele. Ha nem tartja be a "lassan és halkan" szabályt, elveszem tőle. Érdekes, egy-két alkalom alatt megtanulta, ez mit jelent.
A megoldást a te problémádra nem tudom. Szerintem értelmes szülő nem azt mondja, hogy ez van, hanem megpróbálja a minimálisra csökkenteni a zajt. A gyerekek zajjal járnak, ez tény, és ez türelmet követel a szomszédoktól is, hiszen pl. orrszíváshoz a porszívó lehet, hogy éjjel kettőkor lesz bekapcsolva, vagy lehet hiszti a fürdőben, és a víz jól viszi a hangokat, stb. De azt gondolom, hogy fontos a kompromisszum, mindkét fél részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!