Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól lehet egy kisgyerekke...

Mikortól lehet egy kisgyerekkel megértetni, megnevelni, hogy a szomszédok lelkibékéje érdekében ne rohangáljon és rollerezzen egész nap a lakásban?

Figyelt kérdés
Valószínűleg nem a legmegfelelőbb hely a kérdés feltevéséhez, mert a legtöbbetek a "másik oldalon" áll. Szóval az a problémám, kérdésem, hogy kb. - persze egyéni fejlettségtől függően - mikortól várható el egy kisgyerektől, hogy megértse, és esetleg ennek megfelelően is viselkedjen, hogy a lakásban folyamatosan dübörögni nem túl kedves dolog a szomszédokkal szemben? Én vagyok a szomszéd, és a felettünk lakó lakásban lakó gyerekek egyfolytában rohangálnak, de tényleg egyfolytában, ugrálnak, motoroznak, rollereznek a lakásban. Nem tudom, honnan van ennyi energiájuk, én pedig itthonról próbálnék dolgozni, de ott tartunk, hogy füldugóval sem megy. A szüleik szerint semmit nem tudnak tenni, várjam meg amíg felnőnek. :) Mivel a legkisebb is még csak 5 éves, azért ez eléggé lelombozó. Tényleg élettanilag nem alkalmasak erre ekkora gyerekek még, vagy csak simán neveletlenek? Ugyanitt: Lehet alulról hangszigetelni a födémet, hogy megoldódjon a probléma? Komolyan, megőrülök tőlük. Értelmes, kompromisszumos megoldást szeretnék találni, mert tudom természetesen, hogy muszáj mozogniuk, de én is szeretnék a lakásban is némi nyugalmat élvezni.

2015. okt. 31. 17:43
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%

Megértetni változó, nem csak életkortól hanem gyerek habitusától is függ.

De a motort/rollert simán el is lehetne venni tőlük. Az azért tényleg bunkóság lakásban, azok kinti játékok. Ezért minimum szóljál.

5 éves hamarosan suliba megy, akkor legalább munkaidőben nyugi lesz.

2015. okt. 31. 17:47
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szülőnek ez a hozzáállása, akkor max kivárni tudsz. Az 5 éves nincs oviban napközben? Csak nincsenek egész nap otthon. De megértelek, én a saját gyerekeim energiáján is elcsodálkozom. Csak nálunk alaphelyzet, hogy roller, motor nincs a lakásban, de rohangálás azért előfordul.
2015. okt. 31. 17:49
 3/19 A kérdező kommentje:
Nincs, én sem értem, hogy miért. Nem kérdeztem a szülőket, kicsit túl indiszkrétnek gondoltam megkérdezni, hogy mi a francért nincsen legalább délelőtt intézményben. :)
2015. okt. 31. 17:52
 4/19 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem az nem nagy elvárás, hogy elvegyék a rollert/motort a gyerekektől, mi kertesben lakunk, nem zavarunk senkit, de akkor sem motorozunk bent. A párom itthonról dolgozik, napközben egy gyerek az oviban, három itthon. A tízhónapos ikrekkel nem mindig tudok még szót érteni, de a kétéves simán tudja moderálni magát, mert apa dolgozik. Szóval anyuka határozottsága lenne szerintem a megoldás, persze ha akarja. A leírásodból úgy fest, nem igazán akarja..Hétfőn vége az őszi szünetnek, kitartás..
2015. okt. 31. 17:58
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 2 éves, és imádja a tologatós kiskocsiját, amitől meg lehet őrülni, mert fa kereke van és járólapon megy vele. Ha nem tartja be a "lassan és halkan" szabályt, elveszem tőle. Érdekes, egy-két alkalom alatt megtanulta, ez mit jelent.

A megoldást a te problémádra nem tudom. Szerintem értelmes szülő nem azt mondja, hogy ez van, hanem megpróbálja a minimálisra csökkenteni a zajt. A gyerekek zajjal járnak, ez tény, és ez türelmet követel a szomszédoktól is, hiszen pl. orrszíváshoz a porszívó lehet, hogy éjjel kettőkor lesz bekapcsolva, vagy lehet hiszti a fürdőben, és a víz jól viszi a hangokat, stb. De azt gondolom, hogy fontos a kompromisszum, mindkét fél részéről.

2015. okt. 31. 18:03
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
A mi fölső szomszédunk nem fogta vissza a gyereket kicsit sem. Szépen szóltunk, csunyán szóltunk, emiatt aztán éjszakai házibulikat rendezett még pluszban a lakásban, kopogós magassarkúkban. A kisgyerekük soha nem aludt. Mi sem, még mi voltunk a rosszak az egész társasház szemében. Végül eladtuk a lakást.
2015. okt. 31. 18:13
 7/19 A kérdező kommentje:
Hát ez nem túl biztató. Én azért reménykedek még, de bele sem merek gondolni, hogy mi lesz, ha majd felnőnek, és a dobogás helyett házibulikat tartanak, vagy mondjuk dobolni kezdenek. Bár az biztos nem lesz mindennapos, szülőknek is kell aludni valamikor:) Ezért gondolnék hangszigetelésre, csak nem tudom, hogy alulról milyen hatásfokkal lehet ezt utólag megcsinálni. Az orrsziporszi és a sírás, kiabálás nem zavar egyáltalán, csak a lépéshangok. Máskor legfelső emeletre költözünk :)
2015. okt. 31. 18:17
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
5 évesen a motorozás-rollerezés megtiltása a lakásban már elvárható lenne. A szaladgálás tényleg nem olyan, amit korlátozni lehetne/kellene, de az nem is olyan hangos.
2015. okt. 31. 18:18
 9/19 A kérdező kommentje:
Dehogynem, olyan, mintha folyamatosan tompán kalapálnának. :) Extra rosszul lehet megcsinálva a födémünk, amiről persze nem a szomszédok tehetnek, de iszonyatosan idegesítő. És elkeserítő, hogy nem lehet mit csinálni, mert nyilván sehova nem lehet fordulni ezzel, mert gyerekek, ezt én is értem, szülők pedig ennyire kompromisszumkészek... Nem baj, csak pozitívan, éjszaka főleg alszanak egyelőre. :) A roller miatt szólok.
2015. okt. 31. 18:28
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Lehet alulról is hangszigetelni, pár hete lett kész nálunk, gipszkarton felett 10cm üveggyapot. Még így is lehet hallani azért ha nagy szaladgálás van, de nem zavaróan, és csak ha csend van nálunk (mondjuk nálunk nem is volt mindennapos a zaj, nem csak emiatt döntöttünk az álmennyezet mellett).
2015. okt. 31. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!