Mit csináltok egész nap a lakásban egy nagyon eleven, folyton rohangáló 1,5-2 éves kisgyerekkel, ha olyan rossz az idő, hogy nem tudtok kimenni?
Vidd ki delelott is es delutan is 1-2 orara setalni. Muszaj kimenni vele, hogy elfaradjon. Ha elfarad, akkor szepen otthon megeteted, es alszik. Amig alszik, neked nyugtod van.
Ne takaritsal egesz nap, es ne csak a hazimunka legyen neked!
A gyerekkel legyel, oltoztesd fel, vidd el ide-oda.
Vagy add be bolcsibe.
A gyerekeknek óriási mozgásigénye van, ezért nem haragudhatsz, ez teljesen normális, sőt ez az egészséges!!!
Az én gyerekeim is pont ilyenek voltak pici korukban, a fiam is mindenre felmászott, elég volt 1 mp-re másfelé néznem, már szerelgette a konnektorokat!
Én minden nap kivittem őket a szabadba (játszótérre, sétálni, gyalogolni, gesztenyét szedni, ugrabugrálni, stb.) meg vásárolni is mentünk, ez is lefoglalta őket...
Rájöttem, hogyha otthon különböző feladatokat adok nekik, akkor átszellemülten azt csinálták, megszűnt a "rosszalkodás"!... :D
Őszi-téli időszakban (sokszor nyáron is a nagy hőségekben) "ugrálóvárba" mentünk, ahol kitombolhatták magukat : lehet csúszni, kúszni, hintázni, mászni, ügyeskedni, én meg közben nyugiban vásárolhattam, nézelődhettem, lazíthattam!... :D
Azért biztosan lenne olyan játék, ami őt is lekötné : autókkal parkolóházban és egy "közlekedési"-szőnyegen órákig tudna autókázni!...
Vagy várban katonákkal, lovaskocsikkal, ágyukkal...
Papírral és zsírkrétákkal már ő is tudna rajzolgatni...
Köszi a válaszokat, nagyon jó ötleteket adtatok!
Kicsit több időt fogok rá szánni és kevesebbet az itthoni lomolásra, pakolásra, nincs más megoldás. És akkor jöhetnek a neki adott feladatok :-).
Mivel most jó idő van, mi is délelőtt, délután megyünk valamerre, mert így tudom csak "kifárasztani". Igazából a bentléttel az a fő baj, hogy elég szerencsétlen kialakítású a lakásunk, sok olyan hely van, ami egy ilyen korú gyerek számára veszélyes és nem is lehet teljesen biztonságossá tenni. Emiatt folyton a nyomában kell lennem, mert túl sok a veszély. A nagyiéknál például sokkal több szabadságot tudok neki adni, mert ott nincsenek olyan veszélyes helyek. De hát nagyiékhoz nyilván nem minden nap megyünk. Úgyhogy itthon fogunk újabb dolgokat kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!