Csak szerintem gusztustalan, hogy egyes felnőttek mindenhova odapisiltetik a gyereküket?
Ha egy éppcsak szobaisztává lett gyereknek pisilnie kell, az nem olyan mint ha egy felnőttnek, nem tudja szépen visszatartani amíg keresnek egy wc-t. Ilyenkor az anyuka nem szeretné, hogy nagykig pisis legyen a gyereke.
Más kertjébe nyilván nem pisiltetem, meg a játszótéren a homokozó mellé, megpróbálom a körülményekhez képest legjobb helyet megtalálni... de a szükség nagy úr.
Ja, és igen, szerinted hány kutya, macska, patkány, részeg, hajléktalan, stb. pisil naponta a betonútra? Egy kisgyerek pisije legalább egy kisgyerek pisije, na...
De, szerintem is undorító. De sajnos sokszor nincs más megoldás. Viszont ez nem mentség a mások kertjébe pisiltetésre természetesen. Egyébként én úgy voltam vele, hogy amíg nem volt magabiztosan szobatiszta a fiam (tehát nem tudta még 1-2 percnél tovább visszatartani, hanem ha jelzett, akkor azonnal meg kellett pisiltetni), addig ha hosszabb időre mentünk el otthonról, azért még ráadtam a pelenkát. Ha csak boltba mentünk, akkor úgy indultunk el, hogy itthon pisilt, aztán mentünk, így ezzel nem volt gond.
Amitől viszont ki tudok akadni, amikor a játszótéren pisiltetnek ide-oda. Teszem hozzá, erre a játszótérre, ami itt van, tényleg csak a mellette lévő két házból járnak gyerekek, nem egy nagy eresztés, csak egy homokozó és egy mászóka. Csupa liftes ház, tényleg másodpercek alatt haza lehet jutni pisilni. Ahol meg még ennyi idő is problémát jelent, ott tök jó megoldás az eldobható papírbili. De hát mondjuk nem tudom mit várok, itt olyan suttyó társaság lakik, hogy ilyesmi még véletlenül sem jutna eszükbe. Inkább következetesen az erkélyek alá küldik pisilni a gyerekeket (persze nem a saját házuk erkélyei alá, hanem a másik oldalon lévő ház falához, de mivel mindkét házból járnak ki gyerekek játszani, mindkét ház oldala végig van hugyozva folyamatosan). Az a legszebb, hogy még a 4-5 éveseket sem viszik fel pisilni...
Ja, és a ház aljában az egyik földszinti lakás a gyerekorvos rendelője. Na, annak az ablakai alatt is rendszeresen öntöznek, ez főleg nyáron igen jó buli szokott lenni, amikor jön be a váróba a pisiszag...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!