Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túl reagáltam szerintetek?

Túl reagáltam szerintetek?

Figyelt kérdés
Voltunk anyósnal, aki rá ütött a 2,5 éves kislányom kezére, mert kikapcsolta a tévét. Mondtam neki, hogy még egyszer meg ne próbálja megutni a kislányom. Erre ő neki állt cukkolni, hogy mert akkor mi lesz, ha meguti?! Mondtam neki, hogy majd meglatja. Majd ezek után ordított teli torokból, hogy mit képzelek én... Eközben a kislányom nagyon sírt, befogta a fülét és közben mondta anyósnak, hogy mama hagyd abba a veszekedést. Ekkor a férjem szólt az anyjának, hogy fejezze be, mert a kicsi megijedt és sír. Erre az volt a válasz, hogy nem fejezem be. Majd anyós azt kiabálta nekem, hogy :kár volt megszülnöd a kislányod! Erre nagyon kiborultam. Pakoltam és indultunk haza. Mondtam a férjemnek, hogy többé a kicsit nem viheti az anyjához ezek után. Férjem szerint túl reagáltam.
2015. nov. 15. 19:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%
Nem csak melléd nem áll, hanem a gyereke mellé sem. Én megkérdezném tőle köntörfalazás nélkül, hogy: "Szerinted is kár volt megszülni a kislányunkat? Szerinted is az volna a jó, ha ő nem lenne? Mert anyád szerint igen..." Állj ki a gyerekedért, ha már a férjed nem képes erre. És ha azt mondja, hogy "de anyu biztos nem így értette", akkor kérdezz vissza, hogy mégis hogyan lehetne ezt máshogy érteni, szerinte hogyan lehet értelmezni egy olyan kijelentést, miszerint kár volt megszületnie a kislányotoknak.
2015. nov. 15. 21:50
 12/19 anonim ***** válasza:
74%
Egyáltalán nem reagáltad túl. A férjeddel pedig beszélgess el. Ti egy család vagytok, és a legfontosabb, hogy kiálljon melletted akárkivel szemben. Ez pedig egy elég durva eset volt. A helyedben én sem vinném, az egyszer biztos.
2015. nov. 15. 22:28
 13/19 anonim ***** válasza:
57%
Először is a kèz ràcsapàs simàn belefèr a nevelèsbe,de hogy azèrt mert kikapcsolja a tvt??? Vagy anyòsod cikizèse??? Anyòsodnak gondja van valòszinűleg. De itt igazàbòl nem tudjuk Te hogy beszèltèl vele,az sem mindegy.
2015. nov. 16. 05:59
 14/19 anonim ***** válasza:
53%
Nos, ha egy anyja korabeli nőre valaki így szól "meg ne próbáld megegyszer megutni a lányomat " az megalapozza a hangulatot. ... Sokaknak, főleg idősebbeknek bele fér a kezrecsapas a gyereknevelesbe -pláne, ha mondjuk a szituáció az volt, hogy a gyerek többször figyelmeztetve lett... - emiatt nem kellene neki ugrani a másiknak. Lehet normálisan is szólni, hogy anyuka, nalunk ez nem szokas, oldjuk már meg máshogy, vagy hasonló. .Ehelyett egy "majd meglatja " kimondottan bunkó beszolas. Ezzel jól felhuztad, ennek a következménye az egész. Nyilván ez még nem mentség arra, ahogy utána beszélt, de végül is te hoztad ki ezt belőle. Gondolom volt azért még más előzmény is, valószínűleg nem kedveltetek egymást az anyóssal sosem.Egyikőtök 19, a masík meg egy hijjan 20.
2015. nov. 16. 06:15
 15/19 anonim ***** válasza:
38%
Mivel mi csak azt tudjuk, amit elmesélsz, a férjed meg mindent, lehet, hogy neki van igaza.
2015. nov. 16. 06:34
 16/19 anonim ***** válasza:

nem mindegy, hogy kikapcsolta a tévét,- vagy a gyerek nyomkodja a távirányitot.

az én 2 éves fiamnak ez a dilije, távirányito és egybol ki-be kapcsolja legalább 10 szer 1 percen belul, természetesen, rácsaptunk a kezére, természetesen az anyámtol megkaptuk, hogy mi ilyet nem csináltuk anno, hogy nem hallgattunk volna a -szép szora. természetesen anyosom is mondta, hogy nem tudjuk nevelni a gyereket, bizony a fenekére, kezére kéne csapni..és természetesen, semmit nem ért, hogy a kezére csaptunk, ugyhogy azota már nem csapkodunk sehova..a tévét meg kihoztuk.

2015. nov. 16. 09:39
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem ki-be kapcsolra a tévét, hanem fogta a távirányítót és egyszer megnyomta a kikapcsolo gombot. És anyós egyből ütött rá a kezére..
2015. nov. 16. 10:33
 18/19 anonim ***** válasza:
50%
Hát ennek figyelmeztetés nélkül semminertelme nincs. ... De akkor sem így kellett volna reagálni, se neked, se neki.
2015. nov. 16. 10:44
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kezére ráütés a kevésbé súlyos fele az egésznek. (Bár az sem kutya.) De még annál is nagyobb gáz, hogy a gyerek előtt közölte, hogy minek szülted meg. (Nagyjából közölte, hogy jobb lenne, ha a gyerek nem is létezne.)

Különben a kislány nem is tudhatta, hogy kikapcsolja a TV-t a nyomkodással, gyerek és kíváncsi, ezért elkezdte "tanulmányozni" a távirányítót a maga módján. Elég szörnyű, ha ezért büntetik a gyereket.

2015. nov. 17. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!