Ki hogy rendezi le magában érzelmileg, ha a gyerekétől olyat hall, ami rosszul esik neki?
A fiam 5,5 éves, mostanában téma nála hogy ki tetszik neki, kit szeret és kit nem, kibe "szerelmes" ( kb kétnaponta másba. Eléggé mocorognak a hormonjai, ennek sok fizikai megnyilvánulása is van, de nem tudom, ez mennyire függ össze az érzelmeivel, valamennyire biztosan)
Ma reggel nagy tűnődve meséli nekem, hogy olyan jó a Matyinak, mert nagyon szép az anyukája. Bárcsak ne én lennék az anyukája hanem a Matyié...
és néz rám, hogy nem baj, anya? annyit mondtam neki, hogy szerintem is tényleg nagyon szép nő, de én nem szeretném, ha más lenne az ő anyukája mert én szeretek az ő anyukája lenni és szerintem nagyon jó, hogy mi egy család vagyunk. Erre pislogott egyet és elrobogott játszani.
Bevallom, baromi rosszul esett. Nem vagyok bányarém, sőt, két gyerek után is megfordulnak utánam a ffiak, fiatalos-sportos-mosolygós vagyok.Ez a bizonyos anyukatárs pedig egy klasszikus szépségű, sötét hajú-szemű, hűvösebb, előkelő "hölgy". Alapvetően más típusúak vagyunk, kinézetre, habitusra, öltözködésre, mindenhogy.
Fáj, hogy a fiam nem tart szépnek :(
Az enyém két éves, 3 napja azt mondta, mikor nem engedtem neki valamit, hogy 'nem szeretlek'. Én elsírtam magam, azóta is fáj, pedig olyan pici még...
Nagyon sajnálom, hogy ilyet mondott a fiad. Remélem, megtalálod a módját, hogy feldolgozd, nem lehet egyszerű.
Szerintem ezt egy kissé túlreagálod. Megértelek, hogy rosszul esik, de tudhatnád, hogy az 5 éves gyerek nem szó szerint úgy értette, ahogy pillanatnyilag képes volt megfogalmazni. Nem arról van szó, hogy nem tart szépnek, csak élőben látta Hófehérkét, és a szépet értékelni tudta. Ennyi.
Imád téged, nehogy emiatt szomorú legyél! :) Nem gondolta, hogy ezzel megbánt, inkább örülj annak a részének, hogy elmondja neked, amit gondol. Holnap majd valaki mást lát.
Én mindig azt mondogattam anyukámank, hogy a barátnőm anyukája milyen szép, és milyen fiatal (akkor kb 28 éves volt, míg az én anyukám 40)
Szerintem ez csak olyan dolog, hogy kicsit irigy a barátjára, és azt gondolja hogy "milyen jó lehet neki"
ilyen még felnőtt korban is előfordul, csak épp más témákkal kapcsolatban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!