Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy állítsam le az anyukámat?...

Hogy állítsam le az anyukámat? Megbántani nem szeretném.

Figyelt kérdés
Lányom szeptemberben megy az oviba. Munkám miatt úgy alakul hogy reggel 8-ra megyek akkor viszem magammal a kicsit, viszont délután 5-ig dolgozom úgyhogy akkor nem tudok érte menni. Párom legkésőbb 4-kor otthon van, úgy beszéltük hogy délután ő el tudja hozni. Anyukám meg már mondogatja hogy a húgom 3-kor jön haza, pont az óvoda előtt megy el, úgyhogy nem kell a páromnak egyáltalán elhozni, minek maradna 4-ig az oviban. Már az egyik óvónőnek is szólt hogy mindig a húgom fog menni a lányunkért. Mikor mondtam hogy nem gond ha egyszer egyszer a húgom megy érte de nem kell mindig mert mi is meg tudjuk oldani, akkor teljesen felháborodott és megsértődött. Nem értem miért ellenzi annyira hogy apuka hozza el az oviból a kicsit.
2015. aug. 5. 08:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ismerem ezt az érzést, az én húgom 17 éves (teljesen komolytalan és gyerekes), és anyám folyamatosan erőlteti, hogy hadd vigyázzon a gyerekre. Én határozottan megmondtam, hogy még kicsi, ezért nem. De persze anyám nem érti, mert rám már 10 évesen rám lehetett bízni a húgomat, de én lényegesen érettebb voltam már akkor is, mint a húgom most.

A lényeg, hogy határozottnak kell lenned, meg kell mondanod anyukádnak, hogy nem a gyereke megy óvodába, hanem az unokája.

2015. aug. 5. 11:02
 12/15 anonim ***** válasza:
Te gyereked, állj a sarkadra, ne más döntsön helyettetek. Sértődés lesz az biztos, de ez van. Én nem hagynám magam, a szülők döntsenek már, ne a nagyszülő.
2015. aug. 5. 13:57
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem értem miért lenne sértődés ebből. Korai 3kor elhozni és kész. Ha épp 2kor járna arra, akkor kiszednék a gyereket az ágyból, hogy ő vigye haza?
2015. aug. 5. 14:10
 14/15 A kérdező kommentje:

Sokan írjátok amúgy hogy a 3 órai elhozatal korai az oviból.

Nem tudom.. Nálunk már 3 órakor szoktak menni a gyerekekért. Fél 3-ig alszanak, és 3-kor már sok gyereket haza visznek.

2015. aug. 5. 14:44
 15/15 anonim ***** válasza:
Csak nagyon határozottan lehet leállítani anyukádat. Én amikor 2-3 ilyen áétala eldöntött dologba belefutottam, akkor természetesen közöltem vele, hogy nem, nem jól gondolta, és elmondtam hogy lesz. Aztán mikor a harmadiknál már nagyon zokon esett neki, hogy én égetem mások előtt, és mást mondok mint amit ő mondott, na akkor leültem egy kicsit, és nagyon határozottan megkértem, hogy a gyerekkel kapcsolatban NE nyilatkozzon. Az én gyerekem, és mindig ÉN fogom eldönteni, hogy mi hogyan legyen. Ha nincs kedve égetni magát, akkor mindent beszéljen meg először velem!!! És legyen szíves ne döntsön helyettem. A döntéseket én fogom meghozni, akár tetszik, akár nem. Küzdhetünk is egymással, ha örök problémát szeretne ezután. És békében szépen meg is beszélhetjük a dolgokat. Én az utóbbit javaslom...
2015. aug. 12. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!