Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lakásban dohányzók! Nem...

Lakásban dohányzók! Nem szeretném megbántani Anyukámat, de valamit tennem kéne. Ötletek?

Figyelt kérdés

Édesanyám rengeteget dohányzik, és ráadásul a lakásban, és sajnos iszonyúan büdös van odabennt. Már én sem szeretek odamenni, a férjem kifejezetten utál, és ráadásul most babát várok, nem szeretném ennek kitenni a gyerekemet.

Egyébként rendes, tiszta, minden rendben körülötte, nincsenek rossz anyagi körülmények, más káros szenvedély, csak ez a cigi.

Az illatgyertyát és a füstölőt utálja, mert ezeket már vittem neki, hogy hátha segít. Több ötletem sajnos nincs.

Mit mondjak neki, és mivel tehetném "illatosabbá" a lakást?

2010. febr. 11. 09:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hivatkozz a babára. A saját unokáját csak nem tenné ki ilyennek,mert az a kevés idő mit ott töltesz az is árthat neki.
2010. febr. 11. 09:17
 2/13 anonim ***** válasza:

Hát, az ő lakása..

Vizes ruha kiterítve összeszedi a szagot.

Sima gyertya pedig fölfelé "kergeti" a füstöt. (tűzveszély!)

sok-sok szellőztetés. egy helyiségben való dohányzás. de ő van otthon..

2010. febr. 11. 09:21
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Éllitólag ha teszel egy kisebb tálikóba ecetet a szobába az elnyeli.De aztán én még nem probáltam.De ha hivatkozol a babára és bejelnted mielőtt mennél hozzá akkor kérd meg h szelőztessen.És megteszi szerintem h ne legyen büdi amire odaérsz
2010. febr. 11. 09:21
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én dohányzom,és iszonyúan zavar a cigiszagú lakás.Ezért én kimegyek még télen is dohányozni.Nyáron meg egyenesen szeretk kiülni,és akár este a sötétben így lazítani.Nyugodtam mond neki,hogy menjen ki dohányozni,mert neki sem árt,hogy csak egyszer szívja be a füstöt,nem kell még passzívan is szívnia.Valamint,ha kijár dohányozni,nem kényelmesen a kanapén szívja akkor sokkal kevesebb fog fogyni.És ez az egészségét tekinte,és anyagilag sem árt.

De nehogy te vagy a férjed követelőzőn szóljon,mert ezért a dohányosok harapnak,és csakazértse....

2010. febr. 11. 09:23
 5/13 A kérdező kommentje:
Igen tudom, hogy az ő lakása, az ő dolga, de neki sem jó. Én is cigiztem, amíg terhes nem lettem, de én is mindig kijártam az udvarra. Dohányosként is zavart az a cigiszag, ami nála van otthon. Semmiképpen nem akarok "rátámadni", de elég határozott egyéniség, nehéz lesz szót értenünk.
2010. febr. 11. 09:29
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél neki elektromos cigit. A nikotinadagját ugyanúgy megkapja belőle, viszont teljesen füstmentes. És még olcsóbb is, mint a hagyományos.
2010. febr. 11. 09:30
 7/13 anonim ***** válasza:

Az ő lakása, nem szabhatod meg, mit hogyan csinál. Ezt el kell fogadnod. De nem vagy köteles odamenni (én nem tenném, sem magam, sem a gyerek miatt), ezt meg neki kell elfogadni. Ennyi.

A füstölő meg a gyertya csak tüneti kezelés, attól a füst még mérgezi a gyereket.

2010. febr. 11. 09:47
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én dohányzom a lakásban, mivel panel, a 8.-ról lejárni elég necces lenne. De szerintem ezt is meg lehet tenni kultúráltan. A volt barátomnál mondjuk nem ez volt, ő, ha nem dolgozott, egész nap az ágyból nézte a tévét és az ágyban cigizett. El lehet képzelni, milyen szaga volt az ágyneműnek. És az ablakot is csak akkor nyitotta ki, amikor fürdeni ment. Na az borzalmas volt.

Nálam itthon vagy a konyhában cigizek, de mindig csak nyitott ablaknál, és utána is résnyire nyitva hagyom, vagy pedig ha a szobában (pl. netezés közben), akkor is tárva van az ablak. Nekem az ablakos fal egy nagy és egy kicsi ablakból áll, a kicsi mellett van az íróasztal. A kicsit mindig kinyitom, ha rágyújtok, akkor is, ha mínusz 20 fok van. Most is, pedig szakad a hó. Ha elszívtam, becsukom. De óránként kiszellőztetek akkor is, ha éppen nem cigizek. Füst nincs. És büdös sincs, az illóolajnak köszönhetően. Egyszer láttam valami dohányfüst semlegesítő illóolajat, igazából citromos. Azóta mindig citromosat veszek, a citrom nagyon jól semlegesíti a szagokat, pl. ha hagymát vágok, akkor is citromlével mosok kezet, és már nincs is szag.

De a lényeg az, hogy ahol dohányoznak, elengedhetetlen a rendszeres szellőztetés.

2010. febr. 11. 10:02
 9/13 anonim ***** válasza:

Gondolom anyukád évek óta dohányzik...Miért kell neki lemondania arról amiről már nem is tudna vagy nem is akarna??A saját lakásában az ember azt csinál amit akar..

Én is dohányoztam(lakásban is),majd leszoktam a gyerek és az asztmám miatt.Apám is erős dohányos,és a lehető legbüdösebb cigit szívja a saját lakásában..Ha elmegyünk hozzá,akkor addig amíg ott vagyunk nem gyújt rá,mert tudja,hogy a cigifüstől befulladok,meg hát a fiam sem bírja a füstöt(már nem kis gyerek).De nem sokat ér,hisz már a falak,ruhák,tapéta ,függönyök mind füstösek..De nem mondhatom neki,hogy ne cigizzen,hisz a saját otthona...Annyit megtesz,hogy addig nem gyűjt rá...

Az utcán is csak megkérhetem az idegen embert,hogy a buszmegállóban ne rám fújja a füstöt,de nem mondhatom,hogy dobja el,és ne bagózzon...Egyébként nincs annál undorítóbb mint amikor várunk a buszra/villamosra,és a felszállás előtt még egy jó nagyot szív az illető a cigiből,és a járművön ereszti ki a tüdejéből..

2010. febr. 11. 10:12
 10/13 anonim ***** válasza:
Igen csak azt nem fogja fel az anyja,hogy majd az unokája ezért asztmás lehet...mert a passzív dohányzástól is az lehet a kisgyerek és a tüdeje 18 éves korára olyan lesz mint egy erős dohányosé.Nem ér lepontozni mert saját bőrömön tapasztaltam ezt:(
2010. febr. 11. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!