Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnám ezt finoman...

Hogyan tudnám ezt finoman elmodani a barátnőmnek? Nem akarom megbántani.

Figyelt kérdés
A barátnőm kisfia és az én kisfiam is 2 éves múlt. Mivel a barátnőmnek el kellett utaznia külföldre ezért 2 napra rám bízta a fiát. Arra felkészített, hogy iszonyúan rossz evő. Hozott át bébiételt, hogy ezt ha nagyon éhes, akkor megeszi. Nem ette, de a fiam finomfőzelékét nagyon nézte, adtam neki belőle és simán megevett belőle egy adagot (kb. másfél bébiételnyit), még fél sült virslit is elrágott hozzá. A nap hátralevő részében már ugyanazt ette, amit a fiam. Kevesebbet eszik, mint az én fiam, de mindenből evett és ráadásul éjszaka sem kelt fel tápszerért. Most a reggeli tápszer mellé ő is rántottát evett és nem tűnik olyan rossz evőnek. Lehetséges, hogy csak a bébiételek nem ízlenek neki és egyébként enne rendesen?
2011. dec. 15. 07:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül, nagyon sok kisgyerek, ha bekerül egy közösségbe, és látja, hogy a többi gyerek mit csinál, akkor ő is el kezdi csinálni(pl.: evés, wc használat...stb), pedig lehet, hogy előtte soha nem tette volna meg. Szerintem simán mondd el a barátnődnek, hogy képzeld, amikor az én kisfiam el kezdte enni a saját kaját, a tiéd is azt kérte, és ügyesen meg is ette. Szerintem egy ilyen hírnek ő is örülni fog.
2011. dec. 15. 07:51
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

sztem ezt nyugodtan elmondhatod

ha van egy csepp esze anyukának akkor jót akar a gyerekének és nem csinál ebből hiúsági kérdést

2011. dec. 15. 07:52
 3/11 anonim ***** válasza:

Ez így van ahogy az elöttem írta.

Az is lehet, hogy egyedül nem szeret enni.

nekem pl a lányom soha nem ette meg az almát, hiába reszeltem bármit csinálhattam vele. Látta a barátnöm kislányától és azóta rágja az almát, és imádja. de ugyan ez volt pl a kekszekkel is. nem kellett neki keksz csak mikor a szomszéd kisfiuval sétáltunk és az ö anyukája adott neki.

habár nálunk ezek a nasikkal van föétkezésböl eddig mindent megeszik.

2011. dec. 15. 07:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanaz a véleményem. A gyerekek jó része máshol többet eszik, mint otthon. Alkalmazkodik a másik gyerekhez, újdonság etc...

De azért ettől függetlenül neked is igazad van kérdező. Egy két évesnek már nem nagyon kellene bébiételt ennie. A tápszert meg egyenesen nem értem. Talán van valami betegsége a kisfiúnak, hogy tápszerre van szüksége?

2011. dec. 15. 08:08
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Nem, szerencsére semmi baja sincs a rossz étvágyát leszámítva. Ezért adnak neki a szülők még tápszert, mert azt legalább megissza (éjszaka is felkel érte egyszer). Ezen kívül szokott még bébiételt, gyümölcsöt és kenyeret/zsömlét enni. Tegnap megkóstoltam a bébiételt és szerintem is borzasztó íze van, nem csodálom, hogy nem eszi. Attól félek, hogy az is lehet baj, hogy a barátnőm nem főz és csak ezt a bébiételt kapja. A barátnőmék rendelni szoktak maguknak, de azt nem mondta, hogy a kicsinek is rendelnének. Ezt megkérdezem tőle este.

2011. dec. 15. 08:24
 6/11 anonim ***** válasza:

Lehetséges, hogy a kisfiú azért sem eszik, mert csak a bébiételeket kapja, amik- valljuk be- elég íztelenek. Egy két éves normális esetben azt eszi, amit a felnőttek is, természetesen itt nem a szélsőségekre gondolok.

Valószínűleg a te főztödet már csak azért is megette, mert finom íze volt a sok babakaja után.

Valahogy meg kellene mondanod a barátnődnek, hogy próbálgassa az otthoni ételeket is a kicsinek, nem ehet egész életében üveges babakaját.

2011. dec. 15. 08:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem elég annyi, hogy elmeséled, nálad mit és mennyit evett. Elmondod, hogy nálad nem ébredt éjszaka tápszerért, stb... Azt, hogy ő ebből mit szűr le, az legyen az ő dolga. Saját véleményem, hogy kényelmes típus. Egyszerűbb az üveges bébiételt adni és a tápszert kikeverni, mint nekiállni saját készítésű kaját próbálgatni. Hogy hogyan bírják anyagilag, azt már nem tudom...
2011. dec. 15. 09:56
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is simán meséld el neki, hogy milyen szépen megette, amit együtt ettek a fiúk. :)

Az én lányom is csak akkor akar enni, ha valaki más is eszik vele. :)

Viszont a bébiételes történet mögött sokminden lehet. Én próbálkozom folyamatosan, hogy azt egye a lányom, amit én főzök neki, de nem hajlandó megenni. Ha kinyitom neki az üveges kaját, azt meg belapátolja szépen. Most 11 hónapos, szóval azért lassan már mindent eszik, simán ehetné azt, amit mi is, de nem kér belőle.

Persze 2 évesen nem fog már bébiételt kapni, de ez is egy ok lehet, hogy az elején nem akarta elfogadni az otthon főzött ételt.

2011. dec. 15. 14:04
 9/11 anonim ***** válasza:

lényegében nem bántásként de én azt nem értem,miért kell a gyereknek 2 évesen bébiételt adni. De tényleg nem bántás meg semmi ilyen,csak nekem furcsa,mert a lányom egy éves kora óta semmi mást nem eszik meg csak a normál kaját. de mindegy is,nem ez a kérdés,bocsi :D

Na szóval válaszolva a kérdésedre, szerintem mondd csak el neki nyugodtan,mit tapasztaltál. És ez tényleg így van, közösségben jobban esznek a gyerkőcök,mint egymagukban. :)

2011. dec. 15. 14:26
 10/11 A kérdező kommentje:
A bébiételes dolgot én sem értem, főleg így nem, hogy nem is szereti (max 1 kicsi üveggel eszik meg naponta, azt is csak 5-6 részletben). A barátnőm épp egy hete kesergett, hogy az utóbbi hónapban még fogyott is a kicsi, annyira nem eszik.
2011. dec. 15. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!