Senkit nem akarok megbántani a kérdéssel, de miért nem lehet ilyen esetben hitel a megoldás?
Amióta anya vagyok, egyszerűen nem értem azt, hogy egy szülő hogy engedheti meg magának, hogy a bizonytalan megoldást választja és kupakgyűjtésre kéri fel a segíteni vágyókat. És csak vár és vár. Ha nem lennék hitelképes, tuti egy családtagom segítene felvenni. Komolyan nem sértegetni akarok senkit, de pl most olvastam, hogy másfél millió Ft-ra van szüksége Király Zsófika műtétjére. 20tonna kupak, ha jól emlékszem. Istenem, a kislányomért bármire képes lennék és nem a kupakokat várnám, hogy összegyűlik-e vagy sem.
Sajnálom, ha valaki a rosszat feltételezi rólam, de én is sajnálom a kislányt nagyon és csak ez háborított fel, hogy szerencsétlennek ezen múlik a járása.
akinek beteg a gyereke az vagy gyesen van vele 24 órában vagy ápolásin. egyikre se kap hitelt, még providentet sem.
de tovább megyek, valahogy szerez, valamelyik rokon által. szerinted hogy a búbánatban fogja kifizetni a havi 50E-ből (ennyi az emelt csp+gyes)? :(
gondolom ha sürgős műtét akkor pénzt kérnek. azért van erre bőven példa. de ha nem, akkor tök jó ötlet a kupak gyűjtés. mert az emberek szívesen segítenek, amivel tudnak, de pénzt nem szívesen utalnak. vagy mert bizalmatlanok vagy mert nincs. de a kupakot eltenni, semmibe nem kerül.
nekem a barátnőm gyűjt kupakokat. a gyereke 3 hónapos szinten van, borzasztó ezt leírni, de szegény kisemberkének teljesen mindegy mikor műtik a csípőjét, nem tudja sajnos felfogni :(
"Istenem, a kislányomért bármire képes lennék..."
Még arra is, hogy a bizonytalanra (ha kapnál is) nem vennél fel hitelt, nehogy ez miatt a lakásod is eldobolják fejed felül?
Nem tételezek fel rosszat rólad, csak éppen úgy mondasz itéletet másról, hogy nem ismered, mert nem ismerheted az ő körülményeit!
.
Többeknek:
Igen, van ingyen tb.
Meghalt a rákos férfi, akit kilenc hónapig nem kezeltek
Ahogy már írták, a többség nem hitelképes. A család és az ismerősök pedig tárgyilagosan próbálnak gondolkodni: miből fizetnék vissza, ha ennyire alacsony jövedelmük? Én másért nem kockztatnam a saját megelhetesunket. Nekem a saját gyerekem a fontos.
Mellesleg ezek a külföldi műtétek sem csodák ám és nyilván rosszindulatunak tűnik a válaszom, de az se biztos, hogy feltétlenül erőltetni kellene, lehet hogy a gyereknek jobb lenne, ha elengednek
2. vagyok.
utolsó, vannak olyan külföldi műtétek amiket kifizet az állam, de egyrészt ezeket meg kell pályázni, kérvényeket kell benyújtani, elbírálják és ha pozitív az ítélet akkor UTÓLAG kifizetik!
de kb. 1 év ez a procedúra. barátnőm gyerekének 2 olyan műtéte volt amit kifizet az állam, meg van adva mennyi időnek kell eltelnie a 2 műtét között.
elsőre meg is kapták a pénzt utólag, aztán beadták a kérvényt a 2.-ra is, de közben menni kellett ki. azzal az indokkal utasították el a műtét után kb. fél évvel, hogy már túl vannak rajtanem fizethetik ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!