Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A Dévényesre vagy az ortopéd...

A Dévényesre vagy az ortopéd orvosra hallgassak?

Figyelt kérdés

Kislányom 16 hónapos, hipotón, egy hónapja jár önállóan. Befelé dől a bokája. Az ortopédián azt mondták, hogy 2 éves korig nem kell járáskorrekció, a dévényes viszont azt, hogy hordjon szupinált szandit, még otthon is (egy óra szandiban, egy anélkül). Járni már szépen tud benne, utcán már egész jól boldogul. Itthonra viszont nem adom rá, mert alig tud szegény játszani benne. Játszótéren is csak akadályozza úgy látom.

Nektek mit mondtak az orvosok? Hétfőn megyünk neurológiára kontrollra, ott is rá fogok kérdezni, de érdekel, hogy másnak mit mondtak.

2015. júl. 4. 09:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Elmennék egy másik ortopédiára. Befele dőlő bokát nálunk nem hagynak annyiban.
2015. júl. 4. 09:08
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

1. Dévényes? Azmiaz?

2. Másik dokit is megkérdezni!

2015. júl. 4. 09:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben a Dévényesre hallgatnék, mert minél előbb kezdi el a cipő "kezelni" a bokát, annál jobb eredményt lehet elérni vele. Az ortopédia hozzáállása érdekes, főleg, hogy a bedőlő bokára adott szupinált cipő elég gyakori, egyszerű és bevált kezelési mód...
2015. júl. 4. 09:42
 4/9 anonim ***** válasza:
59%

Én a Dévénysre hallgattam, és hordta a szupinált szandit.

11 hónapos kora óta megy, most 21 és szemmel látható a változás.

2015. júl. 4. 10:32
 5/9 anonim ***** válasza:
59%
én a Dévényesre hallgatnék.
2015. júl. 4. 11:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Az én fiam is hipotón volt. Jártunk Dévényre. Most 3 és féléves, és most megyünk ortopédiára, mert befelé dől a bokája. Eddig azért nem foglalkoztunk vele, mert mindenki azt mondta,hogy várjuk meg a 3 éves kort legalább. De már bánom. Hallgass a Dévényesre.
2015. júl. 4. 11:15
 7/9 anonim ***** válasza:
11%
Nekem is rögtön az jutott eszembe, hogy megkérdeznék egy másik ortopédust. Hozzá kell tenni, hogy egy bizonyos fokig természetes ebben a korban a bedőlt boka. Az ortopédusok egy ránézésre meg tudják mondani, hogy kóros-e vagy nem a bedőlés. Rendszeresen ellenőriztetni kell. Viszont jó ötlet, hogy a neurológián is megkérdezed. A dévényesek munkáját teljes mértékben elismerem és tisztelem, de azért egy ortopédus válasza nyugtatna meg igazán, mégis az ő szakterülete.
2015. júl. 4. 11:18
 8/9 anonim ***** válasza:
48%

Én nem értek ehhez...

De a 90-es években született tesómnak is befelé állt a bokája. Doki azt mondta, hordja fordítva a cipőt (balra a jobbat, jobbra a balt húzzuk). Ennyi.

Ma 20+ évesen semmi baja, tökéletes, nem emlékszik rá, nem látszik semmi.

2015. júl. 4. 14:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia! Az én kisfiam igaz még csak 13 hónapos, enyhén hypotón, még nem jár önállóan, 1 évesen kezdett mászni, lépeget a bútorok mellett. Járunk egy héten 3szor gyógytornára, masszírozza a bokáját mert neki is befelé dől, azt mondta a gy.tornász, ha elindul akkor mindenképpen KELL a szupinált.

Az én fiam farfekvéses volt, befelé nyomódott el a bokája és valamennyire a lábszára is, amire az ortopédián azt mondták 4 éves koráig magától korrigálódik, és nem foglalkoztak vele. Ha én nem viszem gyógytornászhoz akkor még most is ki tudja hogy állna lába, főleg ha úgy szokja meg a járást, állást. Egy lábdeformitás magtól soha nem fog korrigálódni, csak könnyebb nem foglalkozni vele, aztán meg majd egy műtéttel elintézni.

2015. júl. 7. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!