Ferde nyak/c tartásos babáknak milyen torna, masszázs segít? Mozdulatsorok érdekelnének, Dévényesre nincs pénz
*neten sem találok, csak olyan tanácsokat, hogy Dévényeshez vinni
meg láttam egy anyukát aki nyaktornáztatja a babát, de gondolom mert nem tartja a fejét, nálunk meg valúszínű pont kötött az izomzat, nemhogy még erre edzeni.
meg valami néger/bantu nők szerinti babamasszázs, aminek szintén nagy híre van a világon, azt is csinálom úgy ahogy neki.
neurológusnál votunk, ő mindent rendben talált.
nálunk csak egyetlen egy Dévényes van, voltunk egy vizsgálaton már nála és még azt sem találta el, hogy melyik kezét használja kevésbé..(a ferde nyak miatt fél oldala kicsit inaktív), meg alakul a csípőkötöttség is, de azt sikerül tornában kordában tartanom)nem tudom ezek után mit várhatnék tőle
Fel is lehet iratni a Deveny tornat.
Gyerekorvosnal erdeklodj.
Attól függ, mennyire nagy a probléma. Kisfiam született torticollisal és nyaki hypotóniával. Nekem már a kórházban megmutatták hogyan kell tornáztatni, + a gyerekorvosunk is mutatott még 1 gyakorlatot. 3,5 hónapos korára tökéletesen rendben volt a nyaka.
-ülésbe húzás, hogy tartsa a buksiját
-hanyatt fekve egyik vállát kicsit lenyomni a fejét ellenkező oldalra fordítani
-a kiságyában forgatni kellett, hogy mindig már oldalról kapja az ingert és automatikusan arra próbáljon fordulni. A kifelé oldalra pakoltam színes játékokat, a fal felőlire egy fehér lepedőt, hogy arra ne legyen ingere nézni. 2-3 naponta forgattam, egyszer erre, utána arra volt a buksija.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!