Gátvédelem masszázs segítségével vagy intim torna?
Most olvastam ezt a cikket. Érdekelne, ki mit gondol erről, aki már szült. Én is , ahogy sokan mások, szeretném megóvni a gát épségét, amennyire lehet. Felesleges lenne a masszírozás? Tényleg annyit ér, mint spárgázás előtt a testápoló? Mit gondoltok?
Konkrétan erre a részre gondolok, ha valakinek nincs türelme végigolvasni az egész cikket:
"A tudatlanság sajnos nagymértékben jelen van ezen a területen. Amikor a nők bíznak olyanokban, mint a gátmasszírozás, mert itt-ott hallanak róla. Ez egy olyan izom, ami a pillanatnyi állapotra reagál. Semmit nem segít, ha otthon, szülés előtt masszírozgatjuk. Ez olyan, mintha ahhoz, hogy jó hajlékonyak legyünk, terpeszülésben jó mélyre tudjunk hajolni, nem gyakorolnánk, hanem bekrémeznénk valamivel."
én a 34. héttől rendszeresen csináltam a gátmasszázst, és aztán a szülésnél semmi baja nem is lett a gátamnak. nem kaptam gátmetszést és nem is repedtem, össze sem kellett varrni, és az orvos és a szülésznő szerint kb fél órával a szülés után úgy nézett ki, mintha nem is szültem volna. :)
viszont a szobatársam mesélte, hogy az első babájánál ő is gátmasszázsolt és annak ellenére durván szétszakadt szegény, most meg eleve kért inkább gátmetszést.
szóval nem tudom, hogy nekem a gátmasszázs használt-e, de azért majd mindenképp csinálom a következő babámnál is.
A cikk az intimtornát hangsúlyozza, lényegileg a gátizom és környéki izmok lazaságát, amit akkor és ott kell ellazítani, a szülés közben, hogy jelentősen lehessen csökkenteni a gátszakadást.
Arról ír, hogy A PILLANATNYI érzelmi állapot hat ki a gátizomra.
Tehát bár nem árt a gátmasszás, de nem ezen múlik szerinte a dolog.
Ezen felül utal arra, hogy meg is lehet tanulni tudatosan feszíteni-ellazítani a gátizmokat, ami meg a rugalmasságára hat, ezen keresztül meg a majdani szülési sérülések elkerülésének esélyét növeli, de akkor és ott alkalmazni is hasznos a gátizmok tudatos ellazítását, mivel a baba nagyobb erőt fejt ki egy feszesebb izomra, az viszont a szakadás esélyét növeli.
Tehát előzetesen az gátizom tudatos feszítése-lazítása, szülés alatt a tudatos lazítása segít, a riportalany szerint, aki a női intim torna feltalálója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!