Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ulhet elol az autoban, gyereku...

Ulhet elol az autoban, gyerekulesben 3,5 eves gyermek?

Figyelt kérdés
Annyi mindent hallani rola.Most akkor mi az igazsag?
2015. jún. 27. 22:46
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

18!

Azért írtam, hogy 2 féle képpen értelmezik a kreszt. (1 vagyok).

Mivel nincs megtiltva- ahogy írod is- sehol nem említi, ezért megengedett. Én így értelmezem.

Az van szabályozva, hogy menetiránynak háttal hogy ülhet elöl.

2015. jún. 28. 15:43
 22/25 anonim ***** válasza:

Ez egy hétköznapi ember véleménye, illetve ki hogyan értelmezi a jogszabályokat cikk. A KRESZ-ben én nem látok egyértelműen kimondva olyat, hogy első ülésen menetiránynak megfelelően be lehet kötni gyerekülésbe a gyereket.

És amíg ezt nem mondják ki, akkor ki hogyan értelmezi a jogszabályt alapon vagy megbüntet a rendőr vagy nem...És nyilván mondom, ki hogyan nézi a biztonságot...

2015. jún. 28. 15:43
 23/25 anonim ***** válasza:

Ne legyél már értetlen!

Azért nincs kimondva, mert gyerekülés esetén nincs különbség, hogy előre, vagy hátra kötöd. Az van a jogszabályban, hogy csak hátsó ülésre??? Nem. Ülésre. Az mindegyik.

Hordozó esetén tesz különbséget a légzsák miatt. De ha nincs légzsák a kocsiban, akkor szintén mindegy, hova kötöd háttal a gyereket.

2015. jún. 28. 15:52
 24/25 anonim ***** válasza:

Nem vagyok értetlen, csak olvass már el pár cikket erről a témáról, hogy mindenki máshogy értelmezi.

Egyébként magam is olvasgattam ebben a témában és én rendőrkapitányság részéről is olvastam olyat, hogy egy módon lehet csak első ülésen gyereket szállítani, ha menetiránynak háttal van bekötve! De akkor rendőr lévén biztos ő is rosszul tudta!

A KRESZ ezt írja:

"A jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban a jármű első üléséhez a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták. "

De írja, hogy máshogy bekötheted az első ülésre? Nem! Nem mondja ki! És ezt úgy is lehet értelmezni és sokan így is értelmezik, hogy máshogy nem lehet bekötni az első ülésre a gyereket, csak ha gyerekülésben menetiránnyal háttal van bekötve és akkor is csak úgy, ha légzsák nincs, vagy ki van kapcsolva.

Tehát ezért mondom, hogy nem vagyok értetlen, csak nincs kimondva egyértelműen, hogy máshogy lehetséges. És amíg ezt nem pontosítják, addig ha kifogsz egy olyan rendőrt, aki megbüntet, akkor nem kell csodálkozni!

2015. jún. 28. 15:58
 25/25 anonim ***** válasza:

Barátnőm férje rendőr, és ő szerinte meg lehet nyugodtan. Itt is írták többen, hogy eddig senkit nem büntetett érte.

Na, akkor most mi van?

Miért azt írja, hogy csak menetiránynak háttal köthető be? Nem! Azt írja, hogy ha menetiránynak háttal akarod bekötni, akkor figyelni kell a légzsákra.

2015. jún. 28. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!