Ulhet elol az autoban, gyerekulesben 3,5 eves gyermek?
Sokan értelmezik a kreszt máshogy.
Én azon az állásponton vagyok, hogy mivel nem tiltja, ezért lehet. (ennek ellenére ritkán kötöm előre a 2 éves fiam).
A gyerekülés könyvében meg azt olvastam, hogy ameddig a gyerekülés övével kötöd be, addig lehet, amikor meg a kocsi övével, akkor már csak hátra. Ezt nem értem, miért, de ez volt bele írva.
" nem szivesen tennem apa melle elore mert ha sir elveszi a figyelmet es hamarabb lehet baj.inkabb o lehetne mellettem es a fiam meg elol"
én ezt most nem értem. nem szivesen tennéd az apja mellé elore, inkább o legyen melletted és a fiad elol... lehet már tul késo van...de itt most hány személyrol beszélsz?
Csak is akkor ülhet gyermekülésben elől a gyerek, ha azt menetiránynak hátrafelé kötöd be és gyanítom, hogy a 3,5 éves gyerekedet így nem tudod betenni, így ez a felállás igazából egy 3 év alatti gyerekről mondható el, így nem, nem ülhet elől. Tehát menetiránynak megfelelően tilos a KRESZ szerint elől ültetni a gyereket, ez minden életkorra igaz, menetiránynak hátrafelé bekötve meg csak addig, amíg a gyerek méretei ezt megengedik!
Nyugodtan nézz utána, ez így van.
És ha kisebb gyerekről, mondjuk egy kisbabáról van szó, őt is csak akkor, ha nincs légzsák az autóban, vagy ha van, akkor az kikapcsolt állapotban van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!