Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ulhet elol az autoban, gyereku...

Ulhet elol az autoban, gyerekulesben 3,5 eves gyermek?

Figyelt kérdés
Annyi mindent hallani rola.Most akkor mi az igazsag?
2015. jún. 27. 22:46
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
46%

Sokan értelmezik a kreszt máshogy.

Én azon az állásponton vagyok, hogy mivel nem tiltja, ezért lehet. (ennek ellenére ritkán kötöm előre a 2 éves fiam).

A gyerekülés könyvében meg azt olvastam, hogy ameddig a gyerekülés övével kötöd be, addig lehet, amikor meg a kocsi övével, akkor már csak hátra. Ezt nem értem, miért, de ez volt bele írva.

2015. jún. 27. 22:52
 2/25 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszt,tovabbi valaszokat is varnek.Nekunk most foleg csak egy alkalomrol lenne szo.Kirandulni megyunk es a pici 6 honapost nem szivesen tennem apa melle elore mert ha sir elveszi a figyelmet es hamarabb lehet baj.inkabb o lehetne mellettem es a fiam meg elol.
2015. jún. 27. 22:58
 3/25 A kérdező kommentje:
ezt most hogy ertik?ulhet elol,vagy sem? .....................ha a gyermekbiztonsági rendszer beszerelésére a gépkocsi a gyári kialakítása alapján nem alkalmas (az ilyen kialakítású M1, N1, N2 és N3 kategóriájú gépkocsiban a 3 évnél fiatalabb gyermek nem szállítható, illetve a 3. életévét már betöltött és 150 cm-nél kisebb testmagasságú gyermek az első ülésen nem szállítható
2015. jún. 27. 23:08
 4/25 anonim ***** válasza:

" nem szivesen tennem apa melle elore mert ha sir elveszi a figyelmet es hamarabb lehet baj.inkabb o lehetne mellettem es a fiam meg elol"

én ezt most nem értem. nem szivesen tennéd az apja mellé elore, inkább o legyen melletted és a fiad elol... lehet már tul késo van...de itt most hány személyrol beszélsz?

2015. jún. 27. 23:29
 5/25 anonim ***** válasza:
igen..késo van :DD szoval 6 honapos és 3,5 éves
2015. jún. 27. 23:29
 6/25 anonim ***** válasza:
Miért kell bármelyiket is előre rakni. 2 gyerekülés el fér hátul.
2015. jún. 28. 01:30
 7/25 anonim ***** válasza:

Ülhet elöl..

[link]

2015. jún. 28. 07:16
 8/25 anonim ***** válasza:
A gyerekülésben ülhet elől, hordozóban csak akkor ha nincs vagy kikapcsolható a légzsák.
2015. jún. 28. 07:49
 9/25 A kérdező kommentje:
4 en vagyunk egy 3,5 fel eves kisfiu es a 6honapos kislanyom.Ha hatra tennem mind a ket gyermeket akkor nekem is kozejuk iellene ulnom ugyanios a fiam is igenyli meg azt hogy vki /anya,apa/ legyen mellette bar imadja a hugit.Volt multkor olyan mikor csak max 15 percet ultunk autoban hogy hatul ultunk mindaharman,de a kicsi elsem aludt mert leste a Zalant es elobb utobb siras lett belole.Mivel most 3 orat fogunk utazni Siofokra igy jobb lenne a fiam nyugodtan elol ulhetne apa mellett,nalam pedig hatul lenne a Hanna hamarabb megtudnam nyugtatni pl. KOSZONOM A HASZNOS VALASZOKAT
2015. jún. 28. 08:13
 10/25 anonim ***** válasza:
0%

Csak is akkor ülhet gyermekülésben elől a gyerek, ha azt menetiránynak hátrafelé kötöd be és gyanítom, hogy a 3,5 éves gyerekedet így nem tudod betenni, így ez a felállás igazából egy 3 év alatti gyerekről mondható el, így nem, nem ülhet elől. Tehát menetiránynak megfelelően tilos a KRESZ szerint elől ültetni a gyereket, ez minden életkorra igaz, menetiránynak hátrafelé bekötve meg csak addig, amíg a gyerek méretei ezt megengedik!

Nyugodtan nézz utána, ez így van.

És ha kisebb gyerekről, mondjuk egy kisbabáról van szó, őt is csak akkor, ha nincs légzsák az autóban, vagy ha van, akkor az kikapcsolt állapotban van!

2015. jún. 28. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!