Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ulhet elol az autoban, gyereku...

Ulhet elol az autoban, gyerekulesben 3,5 eves gyermek?

Figyelt kérdés
Annyi mindent hallani rola.Most akkor mi az igazsag?
2015. jún. 27. 22:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
65%

Jaj utolsó, kérlek tanulmányozd a KRESZT!

Ülhet elől a gyerek a gyerekülésben.

Erre vonatkozó szabály:

[link]

48§ 7 bekezdése (utolsónak kiváltképp tanulmányozásra :) )

röviden:

- menetiránynak háttal (tehát pl hordozóban), csak akkor lehet előre betenni, ha nincs vagy kikapcsolható a légzsák

- menetirány szerint pedig simán ülhet elől a gyerekülésben

2015. jún. 28. 09:10
 12/25 anonim ***** válasza:
80%
A nagy ülhet elől gyerekülésben, nem kell háttal becsatolni, a párom rendőr, nálunk elől utazik 3 éves kisfiam, kivéve ha 3asban megyünk valahová, akkor van hogy hátra rakom az ülést, de sokszor én ülök hátul. Ennek az az oka, hogy hátul egyszerűen rosszul van, többször hányt....
2015. jún. 28. 09:13
 13/25 anonim ***** válasza:
80%

Nekem is 3éves a fiam. Elől ül mindig. Ebben a hónapban 2 szer igazoltattak és a házunk .mellett mindan nap itt áll a rendőr autó. (panel) Soha még csak meg sem kérdezték miért ül elől a gyerek. Ülésben van, be van kötve.

Lehet előre tenni. 100%

2015. jún. 28. 11:17
 14/25 anonim ***** válasza:
Egyáltalán miért kell előre ültetni a gyereket? Az anyósülés a legveszélyesebb hely.
2015. jún. 28. 12:47
 15/25 A kérdező kommentje:

meg csak ketszer irtam le hogy megis miert,ami egyszeri alkalom lenne.....

KOSZONOM A VALASZOKAT ARANYOSAK VAGYTOK

2015. jún. 28. 13:21
 16/25 anonim ***** válasza:

"Első ülésen utazó gyermek

A gépkocsi első üléséhez a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be - a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban -, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták.

Első ülésen nem utazhat a gyermek

Nem szállítható az első ülésen harmadik életévét betöltött, 150 cm-nél alacsonyabb testmagasságú gyerek, még gyerekülésben sem."

Én így tudom!

De ha a biztonságot nézzük, akkor aki menetiránynak megfelelően az anyósülésre teszi gyerekülésbe a gyerekét, annak lelke rajta, ha neki az többet ér, mint a gyerek biztonsága!!! És nyugodtan pontozzatok le!

2015. jún. 28. 13:28
 17/25 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó belinkeltem már a jelenleg hatályos jogszabályt. Amit írsz az bizonyos járműkategóriás gépkocsikra vonatkozik, amit a jogszabályban fel vannak sorolva.

És már ne haragudj, de menetirány szerint miért ne tehetné a gyereket az anyósülésre? Ha hátul így teszi az sem biztonságosabb. Sajnos előre nem tudhatod, hogy honnan milyen irányú erő fog hatni ha megtörténik a baj. Lehet hogy épp azért lesz könnyű sérülése, mert elől ült. És ez nem a gyerekbiztonságról szól, mert normálisan be fogja kötni a gyereket, megfelelő ülésbe. Ez olyan mint mikor arról vitáznak itt, hogy melyik gyerekülés jobb és bizonygatják, hogy a többszázezres milyen hiperszuper és az a legjobb és ha nem azt veszi neki nem is számít a gyereke biztonsága (csak épp a törésteszten egy snasz isofixes is megelőzi).

2015. jún. 28. 15:09
 18/25 anonim ***** válasza:

Kedves 79%-os válaszoló!

Elolvastam a jogszabályt és egy betűt nem látok, ami arra utalna, hogy anyósülésben menetiránynak megfelelően gyerekülésben utazhat gyerek!

Csak azt, hogy menetiránynak háttal csak úgy, ha ki van kapcsolva a légzsák vagy nincs benne. De ha így nem tudod bekötni a gyereket, mert nagy hozzá, mint a kérdező esetében, akinek 3 és fél éves a gyereke, akkor nem utazhat elöl a gyerek, csak hátul!

Vagyis nekem úgy jön le a jogszabályból, hogy elöl csak akkor utazhat gyerek az anyósülésen, ha meghaladta a magassága a 150 cm-t és akkor gyerekülés sem kell, vagy ha még olyan kicsi, hogy a gyerekülésben a menetiránnyal hátrafelé be lehet kötni!

De nyugodtan linkeld be azt a konkrét mondatot a jogszabályból, ami kimondja kerek-perec, hogy gyerekülésben az anyósülésben menetiránynak megfelelően be lehet kötni a gyereket. Mert lehet csak az én szemem futott át rajta és annak idején is én így tudtam és most is így tudom.

2015. jún. 28. 15:31
 19/25 anonim ***** válasza:
2015. jún. 28. 15:39
 20/25 anonim ***** válasza:

Mert nem is különbözteti meg az autóban az üléseket a jogszabály.

De

A gépkocsiban vagy a mopedautóban - a (8) bekezdésben foglalt kivétellel - 150 cm-nél alacsonyabb gyermek csak a testméretéhez és testsúlyához igazodó kialakítású gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermekbiztonsági rendszert a jármű e célra gyárilag kialakított rögzítési pontjaihoz, vagy az üléshez tartozó biztonsági övhöz kell a gyártója által megadott szerelési információknak megfelelően rögzíteni. A jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban a jármű első üléséhez a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermeket a gyermekbiztonsági rendszerhez tartozó hevederekkel (pántokkal) is rögzíteni kell.

Tehát le van írva, 1. mondat hogy a 150 cm-nél alacsonyabb gyerek csak gyerekülésben szállítható a kocsiban. 2. mondat vagy isofixhez rögzíted vagy bekötöd a biztonsági övvel. 3. mondat, ha háttal akarod bekötni a gyerekülés akkor az első ülésre (tehát nem anyósülés akár a vezető oldalra is teheted :)) csak akkor teheted, ha nincs vagy kikapcsolható a légzsák (pont azért mert akkor nem a gyereket védi, hanem nekicsapódva a gyerekülésnek, hordózónak azt meglöki) 4. mondat: a 3 évnél fiatalabb gyereket csak gyerekülésben lehet szállítani 5. mondat, ha ugye a gyerekülésben is van bekötő, azt be kell kötni.

2015. jún. 28. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!