"Örökmozgó" 2-3 évesetek mellett miket főztök mostanság?
Tudom, már ezredik ilyen kérdés, de valahogy kifogytam az ötletekből, mindig a megszokott sablonos ételek. Mostanság elég meleg is van, a sütőben sem szívesen sütögetek...
Na és az időhiány, ami a legnehezebb ( délelőtt- délután is kinnt vagyunk több órát).
Én a "gyerek az első" kategória vagyok, így inkább megoldást keresek a könnyű, gyors, egészséges ételek irányában.
Köszönöm, ha válszoltok, ötletek tekintetében.
A minap magam is meglepődtem, amikor egy natúr yoghurtot 15 deka földieperrel és két evőkanál mézzel összemixeltem, és tízóraira ezt kínáltam a kisfiamnak.
Visszakérdezett:
- Apa, ebédre is főzöl ilyen levest?
Levesek: minden mennyiségben krémleves: zeller, paradicsom, brokkoli, cukkini, karfiol, hagyma, sajt, ezer meg ezer gyümi leves.
Főételek: húsokból a pulykát/kacsát preferáljuk, és nagy halevők vagyunk, így ezekhez készítek házi fűszereket, szószokat, pácokat (ez nekem hobbi, este ütjük őket össze a férjemmel, tartósak, és nagyon fincsik, csak a képzeleted szab határt mindennek). Köretként mi bulgurt, kuszkuszt és barna rizset szoktunk leginkább fogyasztani, nincs vele pepecs, egészséges, kiscsaj nagyon szereti. Magamnak/magunknak ezek helyett is leginkább zöldekből dobok össze salit.
Halból, padlizsánból, cukkiniből, karfiolból gyakran dobok össze fasírtot. Alapanyag megfőz, fűszer ízlés szerint, tojás, zsemlemorzsa, liszt, lehet vele gyurmázni a kis pogikat, gyerek is élvezi, kevés olivaolaj, sütőbe mehet.
Desszertek: a nagy melegben leginkbb görög joghurtot fagyasztok össze elérhető gyümölccsel: eper, szeder, málna, akármi, pár ek. méz, kicsi menta, ha gyerkőcnek nincs ellene kifogása, fagyóba be, fél óránként kavar, uszizik. :)
Sütik: muffinmánia van, kapott Párizsból egy saját muffinsütő szettet pár hete, minden mennyiségben sütjük őket, kettő perc összedobni.
Kenős krémek: tonhalból, uborkából, túróból, avokádóból ezer féle krémet készíthetsz a kenyérre, péksütire. :)
Én nagyjából ezeket főzöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!