Engednétek barátkozni az elsősötöket egy olyan
osztálytársával, aki rúdsportot űz?
Figyelt kérdés
A lányom 6 éves, szeptemberben iskolába megy. Én egy jóideje rúdtánc órákat látogatok, de ez sokkal inkább egy akrobatikus szertorna, mint tánc. Mióta nemrég beszerelték az otthonunkba is a táncrudat, a lányomat le se lehet szedni róla. Szeretné ő is elsajátítani ezt a mozgásformát, úgyhogy elkezdtem tanítani, és sokat edzünk együtt. Nagyon lelkes, nagyon élvezi. Szeretne ő is órákat látogatni. Viszont nem tudom, hogy érdemes-e ezt a sportszenvedélyét megosztania a barátaival. A gyerekek ugyan nem ítélkeznek, de a szüleik annál inkább. Ha kiderülne, hogy a gyermeketek kis barátnője/osztálytársa rúdtáncot tanul, megpróbálnátok útját állni a barátkozásuknak? Mennyire bélyegződne meg a lányom, ha nyíltan vállalná a hobbiját? Érdemes lenne arra kérnem, hogy egyelőre titkolja a dolgot, mert sokan félreértik ezt a sportot? Egyelőre azt is titkolja, hogy én rúdtáncolok, mert megkértem rá. Csak a beavatottakkal beszélgethet erről, és valóban nagyon diszkréten kezeli a dolgot. Ti mit gondolnátok egy rúdtáncoló kisiskolásról?
titkokkal csak terhelni lehet egy gyereket, nem egészséges dolog, ők még szókimondók, őszinték, valamit tagadni, titkolni, kis lelküknek teher(meg az is, amikor egyik szülő olyat mond, hogy de ne mondd el anyának, hogy cukrot kaptál, a kissrác egyből szomorú lett..)
olyanra tanítsd, amit büszkén vállalhat, amire társaival együtt járhat, ami hasznos lehet az életében.
2015. jún. 7. 22:44
2/18 anonim válasza:
Ez csak egy sport, lehet pár hónap és utána megunja. Igazából nincs ezzel semmi gond. Nekem semmi bajom nem lenne, ha az én kislányomnak ilyen kis barátnője lenne.
Az, hogy anyuka is ezt csinálja, max irigyelném, hogy van ilyenre ideje, és lehet megkérném tanítson engem is :)
2015. jún. 7. 22:46
3/18 anonim válasza:
Szūlőkènt mondom, nem làtnèk kifogàst abban ha ilyen kislànnyal baràtkoznànak a gyermekeim. Mivel egyből megèrtettem a leìrtak alapjàn, hogy te nem (ùgy) tàncolsz. Ès a kislànyod sem. De abban màr làtok nèmi ellenszenvet, hogy szerintem egy kislànynak mèg nem kellene titkokat őrizni. Ebből neki mèg csak az jön le ìgy, hogy anya rosszat csinàl, mert nem szabad elmondani senkinek. Hiàba èrti azt meg, hogy az emberek fèlreèrtik, abba ő mèg nem tud belegondolni, hogy màs felnőttek mivel kapcsoljàk össze ezt a sportot, ill.hobbyt.
2015. jún. 7. 22:51
4/18 anonim válasza:
Nekem nem lenne vele semmi gondom.Manapság a rúdtánc inkább sport és ezt az értelmes emberek tudják és tudják helyén kezelni is.
2015. jún. 7. 22:54
5/18 A kérdező kommentje:
Igen, a titok valóban nem jó dolog, de pontosan tudja, hogy miért kértem erre. Elmagyaráztam az egész témát a-tól z-ig: hogy honnan ered a rúdtánc negatív megítélése, és hogy miért egészen más az, amit mi csinálunk, és hogy hamarosan mindenki érteni fogja a különbséget, de még sokan tudatlanok, amiről nem tehetnek, satöbbi satöbbi. Sok videót néztünk versenyekről, és elkísért már órára is egyszer-kétszer, szóval tapasztalja azt az oldalt is, hogy ez egy elismert dolog, aminek megvannak a maga közösségei is. azt közvetítem felé, hogy ez egy jó dolog, csak még nem mindenki tudja. de örülök, hogy most ilyen toleráns válaszokat kaptam, és talán valóban jobb is, ha inkább arra nevelem, hogy vállalja önmagát.
2015. jún. 7. 23:00
6/18 anonim válasza:
Az mondjuk egy nagyon szuper dolog hogy így elmondtad neki és ezt meg is érti:)
2015. jún. 7. 23:04
7/18 anonim válasza:
Nekem is csak a titkolózással van problémám. Biztos, hogy nem hoznám ilyen helyzetbe a gyerekem. Ha úgy alakul, hazudjon, jöjjön ő zavarba, bélyegezze meg magát?
2015. jún. 7. 23:05
8/18 anonim válasza:
Nem kell titkolózni. Szerencsére a rúdtánc egyre elterjedtebb és egyre több ember tudja, hogy ez nem a csipke tangás sztriptízbáros táncot jelenti, hanem egy nagyon komoly erőnlétet megkívánó sportot.
Úgy gondolom, hogy nagyon beszűkült látásmóddal kell rendelkeznie annak, aki még most sem a sportot látja benne. Nagyon elhanyagolható százaléknak gondolom ezt.
Szóval ne titkolózzon, az senki se lesz jó, én pedig minden további nélkül engedném a lányomat barátkozni a tieddel. Egyáltalán nem befolyásolna ez a dolog.
Esetleg a titkolózás helyett mondd meg a lányodnak, hogy mikor a rúdtáncról beszél, akkor tegye hozzá, hogy akrobatikus szertorna és akkor senki nem fogja félreérteni.
2015. jún. 7. 23:24
9/18 A kérdező kommentje:
nagyon örülök, hogy így látjátok. sajnos sok fórumon még egész más hozzászólásokat is lehet olvasni a témát illetően.
2015. jún. 7. 23:27
10/18 A kérdező kommentje:
Pl. itt egész másképp vélekednek, pedig még két éves sincs a cikk: [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!