Ti mikor vágtátok először a haját? Igaz, hogy 1 évesen le kell vágni az egészet, hogy erősödjön? A környezetemben sokan mondják, sokak szerint meg tévhit. Kb egyenlő arányban.
én babámnak leginkább tarkón, amiért ott megmaradtak a babahajai is, nagyon dús, folyamatosan beizzad, csurom vizes a hosszú haja( 5-10 cm lehet saccra)viszont fejtetőn olyan hiányosnak tűnik, de nem nagyon vészes, főleg hajmosásnál tűnik fel, hogy kopasz 1 cm-es foltjai vannak szinte, ill ritkás a haja.
viszont érdekes mód ha "hajráfszerűen" nézzük attól számítva arc felé eső részen főleg halánték mögött, nincs haja, csak finom 2 mm-es arany szőrzetszerűség, nem tudom leborotváljam ott, vagy ez természetes?
10: :))
És senki nincs az egész családban, akinek ez jobban megy?
A haj élő része a hajhagyma. Ami a bőrön kívül van, az már halott szaruréteg, így logikus, hogy nincs befolyással a hajhagymára a halott rész vágása/nem vágása.
A tévhit onnan ered, hogy nagyjából egy éves kor körül egy "második szett" haj kezd el nőni. Amikor levágják, szintbe kerül a rövidebb és a korábban hosszabb haj, így dúsabbnak LÁTSZIK.
Amit leírtál, teljesen normális hajnövekedés, sőt, sok baba ennyi idősen még nem is tart itt, hanem akár kopasz is lehet. Tehát vágni persze lehet kényelmi/esztétikai okból, de nem lesz befolyása a haj növekedésére.
A vágásnál egyedül az legyen szempont, hogy milyen hosszú frizurát szeretnétek, illetve milyen formát - bár ennyi idősnél még nehéz formára vágni.
Fiamnak én csak igazítgattam a haját - voltak olyan részek, ahol nagyon rövid volt neki, máshol (pl a füle körül) meg hosszú, és igencsak furán nézett ki, szóval ott ollóval levágtam neki. Amikor már rendesen nőtt mindenhol a haja, akkor lett géppel levágva, ez pont nyáron volt, 1,5 éves korában. Nagyon erős szálú haja van, szóval nálunk nem igazol az a hit, hogy 1 évesen vágni kell.
Borotválni? Neeeeee, majd kialakul a kis haja, semmiképp ne borotváld le szerintem.
14
de hiszen ha egy nő elkezdene borotválkozni, erősödne a pihe szőre...
én is hallottam ilyet, hogy csak levágva úgy látszik, mintha erősebb lenne, de akkor ez?
mindenesetre a tarkóján levágom, ilyen melegben ne melegítse szegénykét(amúgy születésnél meg olyan volt a haja mintha fazonra lett volna nyírva, határozott körív a fül körül, mint aki fordrásztól jött :))
A borotválkozás is tévhit. Annyi igaz belőle, hogy ha szőr-/hajszál nincs vágva, akkor a vége elvékonyodik, törik. Emiatt kevésbé erősnek látszik.
Ha levágod a végét, akkor ott élesebb lesz a szőrszál határa (vége), emiatt erősebbnek látszik.
Babánál meg eszedbe ne jusson bármit is borotválni!! Nagyon vékony a bőrük, rettentő balesetveszélyes. Ráadásul ha halántéknál megvágod, ott annyira sok ér fut, hogy simán el is vérezhet.
8-as, a fodrászat egy szakma és hidd el, attól, hogy mindenki azt hiszi, ért hozzá, nincs így.
Sokszor elég szánalmas frufrukölteményeket látok kislányokon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!