Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a 15 hónapos gyereked...

Ha a 15 hónapos gyereked fejre esne a betonra, keletkezne egy púp a fején és az orvos azt mondaná, hogy el kell vinni röntgenre, akkor meg mernéd tenni, hogy nem viszed el, hanem hazamész és lefekteted aludni?

Figyelt kérdés
2015. jún. 3. 10:49
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
51%

Elvittem volna, nem azert mert bezzeganya vagyok. A kislanyom 17 honaposan a sajat lababan bukott fel,jarolapon se pupja se semmi nem volt,epp csak belso verzese, KOSZONOM a kotelezo rontgent....

Fertozo osztalyon is voltunk vele, 4 napot voltunk bent,utana en 2 hetig szenvedtem a padlon fekudtem a Szent Laszloban pesten mert nem volt agy. Osszeszedtem vmi komolyabb bacit, de ujfent koszonom, az ORVOSNAK akinek ez a munkaja,hivatasa,hogy bekuldte a sulyosan kiszaradt akkor 5 honapos gyerekemet.

Igazab nem ertem azokat akik felulbiralnak egy orvosi velemenyt, hisz a gyerekeikrol van szo, akik az itteni peldakat nezve nem kommunikalnak meg rendesen.

A lanyom most mar 3 eves, ha elesik kikerdezem,de 15-17 honaposan nem tudott ilyesmit elmondani, egy pup alapjan meg en nem tudnam eldonteni....

NEM itelkezem csak nem ertem a felulbiralok okait....

2015. jún. 3. 15:09
 32/39 anonim ***** válasza:
63%
Bocs, de milyen belső vérzése volt, amit a röntgen mutatott ki?
2015. jún. 3. 15:13
 33/39 A kérdező kommentje:
Teljesen mindegy a kérdés szempontjából, hogy mit mutat ki a röntgen és hogy én tudom-e mire való. Az ügyeletes orvos továbbküldte a traumatológiára. Ott eldöntik, hogy milyen vizsgálat szükséges. Ha nem megfelelő a röntgen, akkor csinálják azt, amit kell. De ha az ügyeletes orvos kifejezetten röntgenre küld, akkor sem fogom felülbírálni.
2015. jún. 3. 15:13
 34/39 anonim ***** válasza:
39%

Nem értem miért vergődsz ezen, kedves kérdező?

Nem mindegy neked, hogy az anyuka nyugodtan aludt vagy sem? Te attól nem leszel jobb anya, hogy szapulod azt az anyukát.

Ha elmész 2 orvoshoz ugyanazzal a problemával, akkor nagy valószínűséggel két külónböző szakvéleményt fogsz hallani. Ilyenkor bizony neked kell eldóntened, hogy mit csinálj, akár laikus vagy, akár szakértő. Ha fejre esik a gyereked, akkor is neked kell mérlegelni, hogy vidd vagy ne vidd orvoshoz.

A fent leírt esetben teljesen felesleges volt orvoshoz vinni a gyereket.

Figyelni kell a viselkedését, közérzetét, és ennyi.

ilyen esetekben mindig azt tanácsoltak nekem, hogy figyeljem a gyereket, és ha valami kórosat észlelek, akkor sürgősségi. Orvosok, védőnők bizony ezt mondják.

Ha te viszed, vigyed, ha más anyuka nem viszi, ne vigye, mindenki a sajat dolgával........

2015. jún. 4. 07:17
 35/39 anonim ***** válasza:
22%
Természetesen elvinném röntgenre. Mindig betartom a orvosi javallatokat, szimplán mert nem vagyok orvos... Betonon koppant gyerekfejet nem elvinni röntgenre pedig kifejezett lustaság és felelőtlenség. Hogy ne mondjam, veszélyeztetés...
2015. jún. 4. 07:41
 36/39 anonim ***** válasza:

ne már, utolsó!

Bérletünk lehetne akkor a sürgősségin.

Nem hiszem, hogy különösen bénák a gyerekeim, de amikor naponta órákat vagyunk kint, akkor viszonylag sűrűn koppan a fejük itt-ott.

2015. jún. 4. 11:11
 37/39 anonim ***** válasza:
Jól van, nyugodtan bíráld felül az orvos döntését, csak azt nem értem, akkor minek viszed el hozzá a gyereket. Ha nem azt mondja, amit hallani akarsz, akkor neki is azt válaszolod, hogy "jaaj nemáááár"
2015. jún. 4. 11:14
 38/39 anonim ***** válasza:
Nem, nem okoskodnek, a fejserules a legveszelyesebb. Ha van valami , akkor 2-3 ora mulva jelentkznek a tunetek.
2015. jún. 4. 14:25
 39/39 anonim ***** válasza:
Akkor 2-3 óra múlva beviszi. Merthogy addig a kórházban sem látnának semmit.
2015. jún. 4. 15:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!