Akinek valami baleset érte a gyermekét, (pl. lenyelt egy gyógyszert, beleivott öblítőbe, stb. ), és emiatt orvoshoz kellett vinni, de végül nem lett semmi gond, ott az orvos ezt jelzi a gyámügy felé mint veszélyeztetés?
Kettes! A veszélyeztetés nem bántalmazást jelent.
Kérdező! Akkor szoktak bejelentést tenni, ha a gyermeknek 8 napon tul gyógyuló sérülése keletkezik, vagy maradandó károsodást szenved.m
Kisfiam 3 évesen lenyelt egy gombelemet, bent fogták a kórházban amíg ki nem kakilta. Tudtommal senki nem jelentette az esetet sehová, minket legalábbis nem zaklatott utána senki.
Kislányom elég esetlenke, esik-kel, sokszor megüti magát. Van egy alapbetegsége, ami miatt sokszor járunk kontrollra. Ha a doktornő lát rajta bármilyen foltot megkérdezi hogyan szerezte és beírja a leletébe. Ez már 3x is előfordult, de nem lett belőle semmi gondunk.
14 hónaposan megfogta a mécsest a temetőben, hólyagosra égtek az ujjacskái. Ferdén néztek ránk, de nem jelentették sehol.
2 évesen mogyoró evés közben hisztizni kezdett, tüdőre szívott egy mogyorót, ami a hörgői között akadt meg és altatásban kellett kivenni neki. Doki szerint ha arrébb csúszott volna, megfulladt volna. Szintén ferde nézés, semmi más.
4 éves kora körül meg bedugta a kezét az ajtóhoz. Arra az oldalra, ahol nem a kilincs van, nem tudom elmagyarázni. Na és én nem láttam, próbáltam becsukni az ajtót, de nem ment a kezétől. Vagy 3* jó erősen megrántottam, hogy miért nem csukódik az ajtó.... majdnem eltörtem a kezét. :((( Ezt sem jelezték sehol.
Azóta viszont pánik szerűen figyelem az ajtót mielőtt becsukom, annyira a szemem előtt van a kis arca szegénynek. és hogy azt a nagy fájdalmat én okoztam neki... :(((
A gyógyszermérgezést nem a gyámügynek, de a családvédelemnek jelzik
Sajnos tapasztalat. Lányom 3évesen bekajált némi nyugtatót a mamánál. Rohammentő toxikológia.
Persze nálunk környezettanulmány stb, mert ez nem vicc, és valóban gondatlanság, hogy a mama elöl hagyta a nyugtatóit.
Egy beszélgetés, és egy családlátogatás volt belőle, azóta sem semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!