Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Lehet nem való nekem a vezetés?

Lehet nem való nekem a vezetés?

Figyelt kérdés

Kaptam jogsit, bár ugye akkor sem ment minden 110% osan, de sikerült a forgalmi elsőre, meg a rutin is elsőre.

Akkor vezetgettem fél évig mondjuk olyan heti 1-2 alkalommal. Majd ma vezettem fél órát 3 hónap szünet után, és eléggé gá

zul ment. Persze előtte is volt jobb-rosszabb napom, de majd vhogy gázos volt. Parkolásnál majdnem meghúztam az oldalát. meg 1x-2x közel mentem a felezőhöz, és majdnem a busz/kamion vitte le a tükröt. pár centin múlt.... :S

Mondtam ismerősö9mnek, aki nagyon régóta és sokat vezet, hogy mi a baj, fogok-e még bele jünni...

Azt mondta, hogy ha 3 hónap kihagyás ilyet tett, Ő nem is ajánlja hogy vezessek, mert nem mindenkinek való a vezetés, hiába kaptam jogsit...

Tényleg nem kéne akkor vezetnem?

Eléggé elment a kedvem ettől az egésztől.

2012. jún. 13. 20:53
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Hát ha fáradt vagy ne vezess, meg eleve ne menj gyorsan, ne menj többet 60 nál, még ha lehet akkor se, hidd el jobban jársz.

Nekem már volt balesetem, és majd beszartam, pedig csak 50 nel nyomtam frontálisat.

Szerencsére nem sérült meg komolyabban senki sem, különben már a sitten rohadnék.

Azóta is nyögöm a részletet, pedig egy szerencsétlen hülye útkereszteződésben történt ahol a helyszinelők is mondták utána, hogy itt minden hónapban összetörik magukat ketten hárman.

2012. jún. 13. 20:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
hát igen,az időjárás is közrejátszhat benne,hogy mindent elk*reltál,amit csak el lehetett.mindenképpen gyakorolj,ott vezess,ahol nincs olyan nagy forgalom,meglásd vissza fogsz rázódni. :)
2012. jún. 13. 21:08
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Arra a " pedig csak 50 nel nyomtam frontálisat"-ra kiváncsi lennék! Kicsit sok az a sebesség!
2012. jún. 13. 21:18
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
gyakorolj és menni fog. az a heti 1-2 alkalom nagyon kevés. főleg ha erre jött még 3 hónap szünet naná h nem ment jól. a legjobb ha egy ideig mész minden nap még ha csak a sarki boltig meg vissza. hidd el az elején én is féltem főleg mikor először mentem egyedül aztán elkezdtem egyre jobban élvezni a vezetést. tudom h mondani könnyebb mint megcsinálni de ne görcsölj rá a vezetésre. :)
2012. jún. 13. 21:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Az első önálló utamon egy balra kanyarodásnál kiszorítottam a külső sávban kanyarodót. Észre sem vettem, hogy ott van. Ez jobban megrémített, mint maga a tény, hogy keresztbe mentem neki. Ez egy 3 km-es táv első harmadában volt. A második utam Budapest, Veres Péter–Kerepesi–Örs P+R 13 kilométere maga volt a rémálom, pedig nem volt semmi. A parkolóban viszont majdnem lett. Nem húztam be a kéziféket, s amíg rendezkedtem, elgurult alattam az autó. Az első hónapokban volt, hogy nagyon toppon érzetem magam, s nagyon jól vezettem. Máskor, meg mintha félig ájult lennék. Úgy éreztem, a világ körülöttem van, de én nem vagyok része. Az elalvás előtti vagy az ébredést követő félig itt-félig ott állapothoz hasonló. De utólag visszaemlékezve rá, mégis kontrollált volt az egész. Magam, s mások hülyeségét is jól hárítottam, valahogy mégis észleltem mindent. Lámpákat, embereket, a többi autóst.

Elmúlt. Ma már legfeljebb csak az szokott lenni, hogy nem autózom, csak közlekedem. Magyarán nem ízlik a vezetés, csak el akarok jutni valahová.

2012. jún. 13. 21:51
 6/10 anonim válasza:
100%
Lehet, hogy valóban nem neked való a vezetés, én is próbálkoztam, elsőre átmentem mindenből, de az egyedüli vezetést valahogy nem élveztem, sőt a hidak, felüljárók, hát az maga volt a rémálom, mire ott átjutottam. Én másfél éves kísérlet után feladtam, ma már nem vezetek. Szerencsére semmilyen balesetem nem volt a "kísérletezés" alatt.
2012. jún. 14. 09:09
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem szerencsére nem volt gondom a vezetéssel.

Ha fontos neked hogy ne kelljen buszoznod akkor vegyél egy segédmotort és járj azzal.

Egyszerű a parkolás és a járdán is parkolhatsz vele, van elég hely neki az úton.

2012. jún. 14. 09:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
50-el frontálisan, gondolom balra kanyarodni akart és nem adta meg az elsőbbséget a szemből jövő, egyenesen haladónak. Azért egy ilyen kereszteződésben illik elvenni a lábacskádak a gázpedálról, még ha tele zölded is van...
2012. jún. 14. 11:47
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, a majdnem nem azt jelenti, h neki is mentél. Engem is ilyesmivel riogatnak, de ha béna lennék, akkor valószínűleg már neki mentem volna! Vannak ilyen okosok, akik kiosztanak, h akkor ne vezess meg blabla, én is ismerek ilyet. Az ominózus illető még parkolni sem tud x év gyakorlat után sem, automata váltós!!! autóval. Az ilyen szerencsétlenek engem ne osszanak ! :D
2012. jún. 14. 11:50
 10/10 anonim válasza:
Minden alkalmat használj kia vezetésre. Ne kerüld a vezetést, az a lényege. Legyen melletted egy olyan aki gyakorlott vezető. Szabad idődben menj ki elhagyatott részre és nyomjad ezerrel. tegyél ki bólyákat stb stb
2012. jún. 15. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!