Mi oldja fel a sebességkorlátozó táblát?
Figyelt kérdés
Úgy tudom, az útkereszteződés. Na de mi számít annak?2012. máj. 9. 14:30
1/7 anonim válasza:
útkereszteződés
egy új sebességkorlátozó tábla
2/7 anonim válasza:
k) Útkereszteződés: két vagy több útnak azonos szintben való kereszteződése, egymásba torkollása, illetőleg elágazása.
3/7 anonim válasza:
Úgy tudom, földút nem számít. Egy ideje szerintem a vasúti átjáró is oldja.
4/7 anonim válasza:
A vasúti átjáró csak a vasúti átjárót előjelző táblával egyszerre elhelyezett sebkorlátozást oldja szvsz.
5/7 anonim válasza:
Útkereszteződés,sebességkorlátozás vége, és mozgó járművekre vonatkozó tilalmak vége tábla.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. máj. 10. 08:56
7/7 anonim válasza:
A sebességkorlátozó jelzőtáblát - az útkereszteződés fogalmából kiindulva(!) - önmagában a szilárd útburkolatú út és a földút kereszteződése is feloldja.
(A sebességkorlátozó jelzőtábla hatálya a táblánál kezdődik és a következő útkereszteződés kezdetéig tart, kivéve, ha a jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő tábla ennél rövidebb távolságot jelöl meg, vagy a „Sebességkorlátozás vége” jelzőtábla a tilalmat előbb feloldja.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!