17 éves vagyok, A1 re van jogsim kb.1 hónapja, a 125 ös motorommal vittem egy utast, és úgy ért baleset minket. A fa benőtte a táblát, és nem vettem észre hogy fő út lesz. Mekkora büntetésre számíthatok?
ha tényleg nem volt látható a tábla, akkor pereld be a Közútkezelőt!
De ezt elvileg fényképekkel kell igazolnod, ezért menj ki arra a helyre amíg ki nem vágják a fákat, és csinálj pár fényképet!
Ilyen esetben nem Te vagy a felelős, hanem az aki kirakta azt a tetves táblát és nem gondoskodott arról, hogy látható legyen.
És amúgy ha a kisbusz tényleg 100-al jött akkor ő is hibás.
De előbb a táblás dolgot kell letisztázni..(de ezt elméletben a helyszínelőknek is észre kellett volna venniük)
1. Nem mindegy, hogy az a kisbusz merről jött. Mert ugye ha az elsőbbséget szabályozó tábla nem volt (látható), akkor ugye neked a jobbkéz-szabály szerint kellett volna közlekedned.
2. Ha a védett úton közlekedő sebessége az adott útszakaszra érvényes sebesség határ legalább duplájával halad, akkor a felelősség megfordul.
Csinálj fényképeket a tábláról, és nagyon figyelj, mit ír a szakértő a kisbusz sebességére.
- Ha nem te vagy a hibás a baleset miatt (fentiek alapján), akkor csak szabálysértést követtél el. szerintem max. 30.000 pénz.
- Ha te vagy a hibás, akkor a büntetés több dologtól függ.
pl. utasod sérülés (ha van) nagyban befolyásol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!