Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A szüleim pszichiáterhez...

A szüleim pszichiáterhez akarnak vinni. Mit tegyek, hogy ne engem hibáztassanak?

Figyelt kérdés

Anyával szeptemberben vidékre költöztünk.Az itteni gimiben elkezdtek "piszkálni" a lányok.Láttam rajtuk, hogy utálnak, de a fiúkkal jól kijöttem az első perctől fogva.

Eddig nem nagyon volt ilyen problémám, a régi iskolámban a legtöbben szerettek, a belvárosban is a népszerűek közé tartoztam.

Sokat vagyok külföldön, mert a családom nagyobb része nem Mo.-n él (apukám és az ő családja nem magyar).Emiatt folyton utazom és a családom tehetősnek is számít, talán ezért sem kedvelnek.

A suliban pár tanár sem rajong értem, ez is zavar.

Nagy rajtam a nyomás és nem szeretek itt élni.Emiatt van olyan, hogy iskola helyett elmegyek Pestre a barátaimhoz, barátnőimhez.Anya ilyenkor tombol.

Sokat lógok, de igazolásom van.

Rengeteg balhéba belecsöppenek, de nem direkt vagyok én ilyen.

A stresszt általában vásárlással vezetem le, vagy elmegyek bulizni is túl jól érzem magam...

Anya el akar vinni egy pszichiáterhez, apa meg nem nagyon tud ehhez hozzászólni több ezer km-ről.

De én nem akarom, hogy bárki őrültnek gondoljon, viszont anya azt mondja, hogy ő már belefáradt az örökös cirkuszba .Nem hiszi el, hogy a suliba ok nélkül utálnak.

16L

2013. dec. 8. 11:03
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

Szívem nem az a baj hogy utálnak a suliban, hanem az hogy pokollá teszed anyád életét. Nem szoktam ítélkezni, de abból amit leírsz egy elkényeztetett gazdagkislánynak tűnsz, aki azt hiszi azt csinál amit akar, következmények nélkül.

Kezdj el nagyon gyorsan változtatni a dolgaidon, és felelősséget vállalni az életedért, mert ha így folytatod, nincs az a pszichiáter, anyuka, apuka, aki megment a lehető legnagyobb pofáraeséstől.

2013. dec. 8. 11:08
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Hidd el, nem ok nélkül utálnak. Elkényeztetett, nagyképű liba vagy, aki úgy ment a vidéki iskolába, hogy a belvárosba ő volt a népszerű, és azt hitted itt is az leszel.
2013. dec. 8. 11:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg igazuk van az előttem hozzá szólóknak. Kicsit vissza kéne venni. Tudod hány gyereket piszkálnak a suliba valami miatt? mégse futnak/futhatnak el előle. ha egy kicsit változtatsz magadon meg is szerethetnek. anyukádat sajnálom én is tombolnék a helyébe...
2013. dec. 8. 11:17
 4/8 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Szerintem először is próbálj meg beszélgetni a szüleiddel, elmondani nekik, hogy neked ez az egész szituáció nehéz. Ami az osztálytársaidat illeti, gondold magad a helyükbe, és akkor rájössz, hogy azért utálnak, mert irigyelnek... mert olyan dolgokra van lehetőséged, amikre nekik nincs, és ez bosszantó. Ha azt akarod, hogy befogadjanak, annak szerintem az egyetlen útja az, hogy amikor Magyarországon vagy, akkor igenis megpróbálsz olyan életet élni, amilyet a többiek, a kötelességekkel együtt, hogy felismerjék, hogy valójában egyáltalán nem lenézni akarod őket, vagy nem gondolod kevésnek azt az életet amit ők élnek, csupáncsak neked másfajta van, amibe beleszülettél, anélkül, hogy ezt választottad volna. ha tehetős vagy, meg lehet találni annak is a módját - különösen így karácsonykor - hogy ne magadra költsd...elmehetsz vásárolni, aztán vidd be a helyi óvódának a játékokat amiket vettél... Ami pedig a tanárokat illeti, nem szép, hogy ítélkeznek, de talán ha felfedenéd magadban, hogy mi az amihez tehetséged van, ha megtalálnád, hogy mi az amiben igenis olyan teljesítményt tudsz nyújtani, amire felfigyelnek, és nem unottan, minden mindegy hangulatban ülöd végig az órákat - amikre bemész... - akkor jó esélyel bennük is változna valami. Ami anyukádat illeti, neki sem lehet könnyű ez az élet, az, hogy apukád messze van, és a mindennapok gyereknevelési gondjait egyedül kell így hordoznia... Szóval gondold át a dolgokat, lehet, hogy igazuk van az előttem szólóknak, és elkényeztetett gazdag kislány vagy, de ha így is van, csak rajtad áll, hogy még meddig hiszik ezt a többiek. hajrá! Biztos, hogy értékesebb emberke vagy annál, hogy az életet a " túl jól érzős" bulikról szóljon.
2013. dec. 8. 11:29
 5/8 A kérdező kommentje:

sz orsii

Mert ő nem tette pokollá az én életemet?!

Elköltöztünk a felépített, jól működő életünkből, mert neki így tartotta a kedve.

11.12

De, ok nélkül utálnak.Egy szót sem szóltak hozzám, de már sugdolóztak, meg bámultak.

Nem vagyok sem elkényeztetett, sem nagyképű.Azt viszont nem hagyom, hogy pár irigy, nagyképű, buta csaj becsméreljen csak azért, mert olyan helyeken járok, ahová ők sosem jutnak el, olyan boltokban vásárolok, ahonnan egy karkötőt nem tudnának venni és 10 perc alatt jóban leszek azokkal a srácokkal,a kiket ők hónapokig nem tudnak becserkészni (és ezt nekem mondták páran a suliban, szóval nem csak én gondolom így).

Nem az volt a célom, hogy népszerű legyek.Csak jóla karom magam érezni és kész.

11.17

Nem futok el a gondok elől,általában csak mosolygok rájuk és hagyom, hogy azt terjesszenek rólam, amit akarnak,a tanárokkal is ugyanezt teszem.

Én már nem akarom, hogy ezek szeressenek, csak normális életet akarok.

Piroska és a farkas

Már mondtam anyának ezeket, de mintha meg sem hallana.Apa ebbe annyira meg nem tud beleszólni.

Mikor felvetődött a költözés gondolata, én kértem, hogy akkor had költözhessek külföldre.Nem engedte, mert "mégis milyen anyának gondolnák mások, ha a lánya inkább az apjával élne, mint vele"...

2013. dec. 8. 11:56
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, próbáltál nyitni a lányok felé? Ne feledd, te kerültél egy összeszokott közegbe, ahol már megvoltak a baráti kapcsolatok, nem várhattad el, hogy mindenki elsőre körbeugráljon, csak mert te új vagy.

Én azt javasolnám a sulis problémádra, hogy próbálj meg nyitni a lányok felé, persze négy hónap elteltével már nem lesz olyan könnyű semmissé tenni a kialakult előítéleteket. Egyébként lehet, hogy ők is csak némi hajlandóságot szerettek volna látni rajtad, hogy szeretnél a közösség tagja lenni. Mondjuk megkérdezhetted volna, hogy tudnak-e valami kis remek beülős helyet, vagy boltot, sportolási lehetőséget, akármit.

Azt se tudhatjuk, hogy akaratodon kívül esetleg nem úgy jelentél meg köztük, mint a fővárosból "alászállt" menő nagyvárosi lány, akinek esze ágában sincs beilleszkedni a "pórnép" közé és látszik rajta, hogy élete legnagyobb tragédiájának éli meg, hogy oda kell járnia. Nem ezzel akarlak megvádolni természetesen.

Én megértem, hogy akaratodon kívül alakultak a dolgok és nyilván már csak emiatt is kellő daccal állsz a helyzethez és titkon vagy kevésbé titkoltan az anyukádat hibáztatod, mert kiszakított a jól megszokott kényelmes környezetedből. Megértem, hogy egy korodbeli lánynak ez hatalmas érvágás, főleg ha a legkedvesebb barátnőidet is ott kellett hagyni. Így természetes is, hogy elsőre nincs annyira kedve másokkal barátkozni.

Egyébként attól hogy szakemberhez szeretne vinni anyukád, nem fognak őrültnek gondolni. De egyébként lehet nem lenne hülyeség, mert lehet tudna segíteni feldolgozni a jelenlegi helyzetet és segítene a lelkiállapotodon, mert azt ugye kijelenthetjük, hogy nem vagy épp kiegyensúlyozott.

Anyukádnak pedig bocsáss meg, amiért "tönkre tetted az életedet", lehet hogy ő nem mondja, de nem biztos, hogy ő nem küzd gondokkal, egy környezetváltozás, még ha maga az illető akarja, akkor is nyomot hagyhat az emberen. És ha talán nem is érzed úgy, de ő mindig törődik veled és csak a legjobbat akarja. Különben hagyná, hogy tovább tombolj jó módodban, nem pedig megoldást szeretne.

2013. dec. 8. 12:20
 7/8 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Nézd, hát ezesetben menj bele a pszichiáteres dologba, és jó esetben, ha figyel rád, és sikerül neki úgy emondani a dolgokat, ahogy, még az is lehet, hogy ő maga fogja javasolni anyukádnak, hogy hadd élj ott, ahol szeretnél. Egyébként közel már a 18 év, akkor már hivatalosan is eldöntheted szerintem. Mi lenne pl, ha külföldi egyetemet céloznál meg? Mondjuk nem tudom, milyen tanuló vagy, ez csak tanács.
2013. dec. 8. 12:22
 8/8 anonim ***** válasza:
76%
Lehet anyukáddal együtt kellene mennetek pszichológushoz. Nála sincs rendben valami, az tuti. De nálad se...a válaszaidból egy HP-nek tűnsz, hiába is szépíted a dolgot!!
2013. dec. 8. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!