Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A 6 éves unokámnak nincs egy...

A 6 éves unokámnak nincs egy nyugodt perce sem, annyi programja van. Manapság tényleg ez a sztenderd?

Figyelt kérdés
Az egy dolog, hogy év közben 5-6 különórára jár. De a nyara az valami eszméletlenül zsúfolt és kusza. Most adta le a programtervezetet a lányom, és még eligazodni is nehéz rajta, nemhogy végigélni egy 6 éves gyereknek. Szeptemberben megy iskolába, szerintem több pihenésre lenne szüksége a nyáron. Szóval a terv: júniusban 2 hétre elmegy nyaralni az anyjával (az apa nem él velük), utána rögtön egy napközis sporttáborba megy hétfőtől péntekig, szombat-vasárnap velünk, a nagyszülőkkel lesz, aztán hétfőn elmegy nyaralni az apjával egy hétre, majd utána napközis úszótábor következik szintén péntekig, hétvégén pedig elutazik egy ottalvós kalandtáborba egy hétre, utána napközis alkotótábor jön, és hétvégén megint elutazik egy hétre egy ottalvós zenetáborba, majd megint napközis tábor következik (valami állatkertes), ami után elutazik velünk, nagyszülőkkel egy hétre (végre!), és akkor már el is érkeztünk a nyár utolsó hetéhez, amit az anyjával tölt majd valahol. Szerintem ez rengeteg elfoglaltság, minden héten máshol kell lennie, és összesen 4 hetet is távol tölt majd az otthonától, pedig még csak 6 éves óvodás. Nem akarom nyaggatni a lányomat kéretlen tanácsokkal, amúgy is érzékeny az ilyesmire, de azért megemlítettem neki, hogy ezt még elolvasni is fárasztó, persze erre teljesen kiakadt, hogy ő mennyit dolgozott mindennek a megszervezésével, erre én leszólom, miközben szerinte ez a sztenderd manapság, mert ma már sok nagyszülő még dolgozik (valóban, én is), így nem lehet egy-két hónapra rájuk bízni a gyereket, mint az ő gyerekkorában (a lányom pici korában mi anyósomékkel éltünk együtt, akik már nem dolgoztak, így sokat vigyáztak a lányomra). Ezt mind értem, de azért ez mégiscsak agyrém, mennyi helyre szédül majd az a gyerek. Tényleg ezt csinálják a mai szülők mind? Ez rémes! (Már bocsánat, nem a szülők, hanem maga a gyakorlat.)
2015. ápr. 25. 04:59
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
31%
Èn inkább azon gondolkozom hogy mièrt nem jár oviba nyáron is van ovi ,olcsobb is ès ismerös környezetben lehetne.
2015. ápr. 25. 19:24
 32/45 anonim ***** válasza:
32%
Lányom ovija pl agusztusba zár csak be igy junius juliusban ovizik olcsobb mint ezek a táborok
2015. ápr. 25. 19:29
 33/45 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem jó hogy ilyen sok helyre el tud jutni az unokád, mi sajnos nem tehetjük meg hogy ennyi táborba beirassuk a gyerekeket.

Szerintem ha bánt, hogy sokat van egyszerre távol, akkor ha még nem késő akkor azt beszéljétek meg a lányoddal, hogy ne egyik táborból a másikba menjen, hanem mondjuk 1 hét anyával, 1 hét tábor, 2 hét apával, 1 hét tábor,stb.Én biztos hogy belecsempésznék 2X1 hét pihenőt is, amikor semmit sem csinálunk, de a táborokban vele egykorú gyerekekkel van, amire szerintem neki nagy szüksége van még ebben a korban.(mármint hogy a kortársaival legyen együtt, ne felnőttekkel)

Szóval szerintem nem rossz a sok program, csak én máshogy osztanám be, hogy legyen benne tábor, nyaralás és egy kicsi semmittevés is.

Szerintem nem rossz ez a gyakorlat, csak inkább igazodik a mai világhoz.Régen teljesen más volt minden, én is sokat voltam nagyszülőknél, viszont ma már ezt a saját gyerekeimmel nem tudom megtenni.

2015. ápr. 25. 22:45
 34/45 anonim ***** válasza:
44%
Nem olvastam el a hozzászólásokat, de az én véleményem az, hogy Anyuka nyilván szereti lepasszolni a gyereket. Az oviban 4 hét a szünet, de még ez idő alatt is van pótóvodai elhelyezés. Tehát vihetné még a szünet alatt is a helyileg kijelölt óvodába ahelyett, hogy össze-vissza dobálja. Ez még egy felnőttnek is sok, nehogy egy ekkora gyereknek. Írom mindezt úgy, hogy nálunk egyik oldalon sincsen nagyszülő és a nemzeti bank sem szakadt ránk, hogy ennyi felesleges pénzt dobáljak ki táborokra, ahol vad idegen emberek felügyelnek, vagy nem felügyelnek sok mellőzött gyermekre. Egy ekkora gyereknek még fontos az állandóság, a biztonság érzet és az, hogy bárhol is legyen, estére a szülei vagy nagyszülei közvetlen közelében hajtsa álomra elfáradt kis testét. Nagyon sajnálom az unokádat. Mint Anya, viszont nem értem meg a lányodat! Ha ennyire terhes számára a gyermeke, akkor miért szülte a világra? Én magam meg is bolondulnék, ha hónapokig a gyerekem nélkül kéne tengetnem a napjaimat. Én is dolgozó ember vagyok és nagyon nehéz megoldani a nyarat, de eddig még mindig sikerült, mindenféle táborok és napközik nélkül. Ha más nem volt, akkor jött velem dolgozni, de én felügyeltem rá és nem holmi vadidegenek,a kiknek lövésük nincs ahhoz, hogy milyen gyerek is az én gyerekem, vagy a másé. Két hét szabi anyával, kettő, Apával, és még egyet-egyet elvihetnének a nagyszülők is. Aztán ennyi volt a nyár. Szeretetben és törődésben telve, nem össze-vissza dobálva mint egy rongyot. Én még ilyet a közvetlen környezetemben sem hallottam, úgyhogy a sztendertől ez a megoldás igen messze van!
2015. ápr. 26. 14:30
 35/45 anonim ***** válasza:
33%
Sok ésszel nem áldott meg itt pár embert a sors.... Mivel jobb az oviban tölteni a nyarat?
2015. ápr. 26. 14:39
 36/45 anonim ***** válasza:
50%
Kedves Utolsó! Azért jobb,mert ott megszokott környezetben van,és este hazamehet. Én is belebetegednék,ha hetente új környezet,új emberek közé tennének,főleg,ha mindig idegen helyeken kellene aludni .Számomra is olyan,mintha az anya nem szeretne a gyerekével lenni. Nekem nem a táborokkal,hanem az ottalvóssal szemben vannak fenntartásaim,egy ekkora gyereknél. Soha nem csinálnám ezt a gyerekemmel! ...de reméljük,hogy az anyuka ismeri a gyerekét,és valljuk be,ha eddig is így kezelte,akkor már meg se fog neki kottyanni,ezek a távollétek. :( :(
2015. ápr. 26. 15:08
 37/45 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Utolsó!

Igen, valóban haza mehet estére. Ettől még számkivetettenek fogja magát érezni szerencsétlen és még jobban össze zavarodik majd. És igen, az ottalvós az meg aztán tényleg nem való egy ekkora gyereknek. Ez a nő nem egy jóérzésű Anyuka, de azt képzeli magáról. Mert ő bizony sok órát tölött a nyár megszervezésével. Nem szeretek ítélkezni főleg nem ismeretlenül, de ha már egy nagyszülő kér véleményt a neten, az már bizony jelent valamit!

Egyszóval számomra az ilyen szülő nem szülő!

2015. ápr. 26. 15:17
 38/45 anonim ***** válasza:
43%
Az mondjuk eszetekbe se jutott, hogy a gyerek nem egyedül megy, hanem mondjuk egy kis ovistarsa, vagy más kis baratja is megy. Pláne, hogy az ottalvoson kívül minden tábor helyben kell hogy legyen h egyszer napközis tábor. Szidjatok az anyát, hogy még akár szabadulni a gyerektol. Hogy szabadul meg tőle, h délután menni kell érte? Az miért nem baj, hogy el engedi az apjával, aztán meg a nagyszulokkel? Akkor nem akar "megszbdulni " tőle? Tragédia, hogy mindenben csak rosszat láttok. Mi van, ha a gyerek pont kérte, hogy ebbe a két ottalvos táborba mehessen? De szemét egy anya, hogy megoldotta neki. Nyilván pénzbe se került, sőt fizetnek is érte. Gratulálok.
2015. ápr. 26. 16:56
 39/45 anonim ***** válasza:
29%
A nagyszülő kér véleménythez meg annyit: anno az én anyám is azt hitte, mindent tud és mindent jobban. Kényszerből együtt éltünk egy darabig. Az alatt az idő alatt a gyerekem kezelhetetlenne vált, nevelési tanácsadóba, gyerek pszichiáterhez kellett járni vele. Érdekes módon mindkét szakember ugyanazt mondta neki: az én gyerekem, én nevelem, én dontok, neki max vélemény myilvanitashoz van joga, ha kérdezem
2015. ápr. 26. 16:59
 40/45 A kérdező kommentje:
Nagyon sok válasz érkezett, sokkal több, mint amire számítottam. Köszönöm mindenkinek, aki időt szánt a kérdésre. Látom, nagyon nem egységesek a vélemények, ezért azt gondolom, sztenderdnek semmiképpen sem nevezhető a lányom szervezése. Túlzásba esett, azt gondolom. De védelmére kell keljek azt illetően, hogy állandóan csak lepasszolná a gyermekét. Biztos vagyok benne, hogy nagyon szereti a lányát, és szívesen tölt vele időt, ezért is vesz ki 3 hét szabadságot a nyárra. Nem azt nehezményezem, hogy nem tölt elég időt a saját gyerekével. Hanem azt, hogy ahelyett, hogy igénybe venné a nyári ügyeletet az oviban (mert hogy van ilyen, ugyanis az óvoda csak 5 hétre zár be a nyáron, a többi héten összevont csoportokkal működik), inkább mindenféle napközis vagy ottalvós táborokba küldi a kislányt. Ha igénybe venné az ügyeletet, egyáltalán nem lenne szükség táborokra, mert az ő 3 hét szabadsága, az apa 1 hét szabadsága és az én egy hét szabadságom tökéletesen lefedné azt az 5 hetet, amíg bezár az ovi, de így most ezen az 5 családdal töltött héten felül még 2 ottalvós és 4 napközis táborba is megy az unokám. Aggódom, hogy ki fog készülni.
2015. ápr. 26. 23:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!