Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A 6 éves unokámnak nincs egy...

A 6 éves unokámnak nincs egy nyugodt perce sem, annyi programja van. Manapság tényleg ez a sztenderd?

Figyelt kérdés
Az egy dolog, hogy év közben 5-6 különórára jár. De a nyara az valami eszméletlenül zsúfolt és kusza. Most adta le a programtervezetet a lányom, és még eligazodni is nehéz rajta, nemhogy végigélni egy 6 éves gyereknek. Szeptemberben megy iskolába, szerintem több pihenésre lenne szüksége a nyáron. Szóval a terv: júniusban 2 hétre elmegy nyaralni az anyjával (az apa nem él velük), utána rögtön egy napközis sporttáborba megy hétfőtől péntekig, szombat-vasárnap velünk, a nagyszülőkkel lesz, aztán hétfőn elmegy nyaralni az apjával egy hétre, majd utána napközis úszótábor következik szintén péntekig, hétvégén pedig elutazik egy ottalvós kalandtáborba egy hétre, utána napközis alkotótábor jön, és hétvégén megint elutazik egy hétre egy ottalvós zenetáborba, majd megint napközis tábor következik (valami állatkertes), ami után elutazik velünk, nagyszülőkkel egy hétre (végre!), és akkor már el is érkeztünk a nyár utolsó hetéhez, amit az anyjával tölt majd valahol. Szerintem ez rengeteg elfoglaltság, minden héten máshol kell lennie, és összesen 4 hetet is távol tölt majd az otthonától, pedig még csak 6 éves óvodás. Nem akarom nyaggatni a lányomat kéretlen tanácsokkal, amúgy is érzékeny az ilyesmire, de azért megemlítettem neki, hogy ezt még elolvasni is fárasztó, persze erre teljesen kiakadt, hogy ő mennyit dolgozott mindennek a megszervezésével, erre én leszólom, miközben szerinte ez a sztenderd manapság, mert ma már sok nagyszülő még dolgozik (valóban, én is), így nem lehet egy-két hónapra rájuk bízni a gyereket, mint az ő gyerekkorában (a lányom pici korában mi anyósomékkel éltünk együtt, akik már nem dolgoztak, így sokat vigyáztak a lányomra). Ezt mind értem, de azért ez mégiscsak agyrém, mennyi helyre szédül majd az a gyerek. Tényleg ezt csinálják a mai szülők mind? Ez rémes! (Már bocsánat, nem a szülők, hanem maga a gyakorlat.)
2015. ápr. 25. 04:59
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%
Soknak tűnik, de ha nem tudja máshogy megoldani (ti is, ő is dolgoztok) a gyerekfelügyeletet, akkor kár pörögni rajta.
2015. ápr. 25. 07:56
 12/45 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is az jutott az eszembe egyből, hogy nem lehet, hogy nem tudja máshogy megoldani? Mondjuk nálunk az oviba "csak" 4 hét a szünet, már az is elég necces, nem is tudom mit fogok csinálni ha iskolába kerül a gyerek.
2015. ápr. 25. 07:56
 13/45 anonim ***** válasza:
41%

Nagyon sok, Pláne, hogy többször megy hétfőtől-péntekig ottalvósra. Ez egy 6 évesnek sok! Én is voltam 1 hetet táborban ovisként a Balatonon. Borzalmas volt, utáltam☹ .

Kedves 8! Nem hiszen, hogy az az egyetlen lehetőség, hogy elküldjem hétfőtől - péntekig a 6 évesemet. Vannak családi napközik, ahol csinálnak programokat a kicsiknek, de minden nap otthon van délutántól ez s normális szerintem. Ez úgy tűnik, mintha anyuka szabadulna a gyerektől.

Kislányom 5 éves és el sem tudom képzelni, hogy 1 év múlva elengedjem hetekre. Nem vagyok biztos, hogy az unoka is ezt s "szuper" nyarat váladztaná tele programokkal!

2015. ápr. 25. 08:04
 14/45 anonim ***** válasza:
38%

Elsös volt a fiam mikor beirattam egy hétre táborba, de oda is hozni vinni kellett naponta. Én még igy is aggódtam, hogy vadidegen gyerekek és felnőttek közt lesz :-(

Én 8 évesen se merem ottalvósba iratni, pedig okos értelmes gyerek. Szerintem meg lehet oldani kevesebb távolléttel is! Az oviban kevesebb szünnap van nyáron. Nálunk 1 hét velem, 2 hét apai rokonok, 3 hét iskolai napközi és 1 hét nyári tábor lesz. A többit a szüleimmel lesz. De szerintem több hét is megoldható, pl. ha a nagyszülők külön veszik ki a szabikat.... vagy apuka, illetve ha van a párja is külön.... stb.

Én elsősorban a távollétek miatt nem tartom jónak ezt a sok programot :-(

Hogy élményeket szerez? Pár év múlva el is felejti már(tapasztalat).....

2015. ápr. 25. 08:22
 15/45 anonim ***** válasza:
44%
Nem mindenütt van családi napközi és nem mindenütt vesznek be gyereket nyári szünetre, pláne h náluk is szünet van. Még egy kerdes: a drága nagymama ugyan miért nem mond fel inkább a munkahelyén és vigyáz nonstop az unokara természetesen ingyen, úgy, hogy a gyerek semmiben hiányt ne szenvedjen? Ja, hogy a kritizalas az megy, az a lényeg.
2015. ápr. 25. 08:23
 16/45 anonim ***** válasza:
34%
Ja és a 13-assal is egyet értek! Utolsó voltam
2015. ápr. 25. 08:24
 17/45 anonim ***** válasza:
26%
Jah 14-es volta az egyet értös...látom közbe más is irt,
2015. ápr. 25. 08:25
 18/45 anonim ***** válasza:
17%

15! Miért kéne otthagyni a nagymamának a munkahelyét? Ő vállalta a gyereket? Nem. Persze, nincs mindenhl csaldi napközi és gondolom az ovi sem fogadja, ugye? A nevelési év aug.31.-ig tart, addig mehetne oviba. Elküldeni egy ekkora gyereket egy hétre idegen emberekkel, ez a normális?

13-as voltam

2015. ápr. 25. 08:28
 19/45 anonim ***** válasza:
65%

Utolsó!

Nem, nem a nagymama vállalta. Anya vállalta. Még is oldja. Nagymamanak nem tetszik, ezért írtam, hogy akkor oldja meg ő. Mellesleg hiába tart tárta nevelési év augusztus 31ig,az nem jelenti azt, hogy az óvodában addig folyamatosan nyitva van. Összevont csoportok vannak hetente változó óvodában. Az mennyivel is lenne jobb, mint a taborok?

2015. ápr. 25. 08:40
 20/45 anonim ***** válasza:
41%

Szerinted hogy kellene megoldania a nyarat, ha dolgozik??? Vagy zárja be a lakásba egyedül a gyereket?

Olyan hévvel savazzátok az anyát, biztos van jobb ötletetek.

2015. ápr. 25. 08:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!