A 6 éves unokámnak nincs egy nyugodt perce sem, annyi programja van. Manapság tényleg ez a sztenderd?
Én boldog lettem volna gyerekként, ha lett volna édasanyámnak anyagi lehetőse ennyi élményt biztosítani. Sokszor unatkoztam. A mamának meg az a problámája, hogy csak 1 hetet lesz velük az unoka?
És számomra leginkább az az elkeserítő, hogy az idősebb generációk nem tudnak belenyugodni, hogy megváltozott a világ, más nevelési elvek, megoldások vannak. Az meg pláne bántó, hpgy idejön a mama, anyuka, anyós, és egymást szapulják, vagyis a másik háta mögött.
Megoldom én is, nekem is van gyerekem.
A nagymamának az nem tetszik, hogy nincs olyan, hogy ne csináljon valami nagyon hasznosat a gyerek. Ez akkor is sok szerintem egy ekkora gyereknek mégha le is pontoztok!
az óvoda bezár, a szülő dolgozik és egyszerűen nincs annyi szabija egy embernek, hogy megoldja, mert ugye egész évben igyekszik, hogy megoldja a tavaszi/őszi/téli szünetet, a hosszú hétvégéket amik 1-1 ünnepnap miatt lettek, az 5 nevelés nélküli napot... és akkor marad 1 hete.
nekem speciel apósom közölte, hogy nem gondolom komolyan, hogy a szabadságát elpocsékolja??? de persze ezek után még meg akarta magyarázni, hogy miért nem jó, ha táborba viszem a gyereket.
kedves nagyi, nyilván a lányod se jókedvéből zsúfolja tele a gyerek nyarát. talán vegyen ki a kedves mama több szabit, nem? gondolom van jó sok, hát tessék akkor segíteni. iszonyú összegek ezek a táborok, csupán módiból azért nem hinném, hogy bárki kifizetné :D
Tehát:
- 2 hét anyukával nyaral (nagyon jó)
- hétfőtől péntekig napközis (!tehát reggel megy, délután haza) sporttábor (nagyon jó)
- hétvége nagyszülők
- 1 hét apukával nyaral (nagyon jó)
- napközis úszótábor, tehát megint csak napközben lesz úszni (nagyon jó)
- 1 hét ottalvós kalandtábor (jó)
- 1 hét napközis alkotótábor (nagyon jó)
- 1 hét ottalvós zenetábor (jó)
- napközis tábor (nagyon jó)
- nagyszülőkkel nyaral (nagyon jó)
- utána anyukával (nagyon jó)
Én ezek közül csak 2 hét ottalvós tábort fedeztem fel, a többi napközis, tehát reggel megy, délután haza. Gondolom más ovis társa is fog menni, valószínű úszni is jár, meg valami sportra ha mehet ilyen táborba.
Nyilván jár zenére, ha már táborba megy, tehát nem idegenekkel lesz, gondolom ismeri a tanárt és más társai is lesznek, akikkel együtt jár. A kalandtábort nem tudom, de nyilván ott is lesznek ismerősei.
Pihenni is fog. 2 hetet anyukával (+ az utolsó hetet szintén anyukával lesz), 1-1 hetet apukával nagyszülőkkel nyaral.
Semmi kivetni valót nem látok ezekben a programokban.
Bárcsak mi laknánk olyan helyen, ahol ennyi féle napközis tábort szerveznek.
Te utolsó!
Az első két hét az anyaval meg az utolsó hét az anyával. Régen jártam mar iskolába, de esküdni mernék rá, hogy az 3 hét, nem 1
Hát én nem olvastam el a kommenteket, de az én személyes véleményem az, hogy ezzel nincs gond. Az anyja azért gürizett egész évben, hogy ezt kispórolja a kislánynak. És most ,hogy jön a 'nehéz' iskola, hadd szórakozza ki előtte magát, semmi baj. Olyan gyakorlatok lesznek ott, amik hasznosak lesznek majd az iskolában is.
Másfelől, semmi hátránya nem lesz abból, sőt, jó is lesz, hogy már ilyen fiatalon megszokja, hogy menni kell, és tenni kell. Nem azt mondom, hogy 100%ig legyen felelős a gyerek, meg önálló, de megtanul idegenekkel társalogni, idegenekkel beszélgetni, kapcsolatokat kialakítani, abszolute nem hátrány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!