Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A 6 éves unokámnak nincs egy...

A 6 éves unokámnak nincs egy nyugodt perce sem, annyi programja van. Manapság tényleg ez a sztenderd?

Figyelt kérdés
Az egy dolog, hogy év közben 5-6 különórára jár. De a nyara az valami eszméletlenül zsúfolt és kusza. Most adta le a programtervezetet a lányom, és még eligazodni is nehéz rajta, nemhogy végigélni egy 6 éves gyereknek. Szeptemberben megy iskolába, szerintem több pihenésre lenne szüksége a nyáron. Szóval a terv: júniusban 2 hétre elmegy nyaralni az anyjával (az apa nem él velük), utána rögtön egy napközis sporttáborba megy hétfőtől péntekig, szombat-vasárnap velünk, a nagyszülőkkel lesz, aztán hétfőn elmegy nyaralni az apjával egy hétre, majd utána napközis úszótábor következik szintén péntekig, hétvégén pedig elutazik egy ottalvós kalandtáborba egy hétre, utána napközis alkotótábor jön, és hétvégén megint elutazik egy hétre egy ottalvós zenetáborba, majd megint napközis tábor következik (valami állatkertes), ami után elutazik velünk, nagyszülőkkel egy hétre (végre!), és akkor már el is érkeztünk a nyár utolsó hetéhez, amit az anyjával tölt majd valahol. Szerintem ez rengeteg elfoglaltság, minden héten máshol kell lennie, és összesen 4 hetet is távol tölt majd az otthonától, pedig még csak 6 éves óvodás. Nem akarom nyaggatni a lányomat kéretlen tanácsokkal, amúgy is érzékeny az ilyesmire, de azért megemlítettem neki, hogy ezt még elolvasni is fárasztó, persze erre teljesen kiakadt, hogy ő mennyit dolgozott mindennek a megszervezésével, erre én leszólom, miközben szerinte ez a sztenderd manapság, mert ma már sok nagyszülő még dolgozik (valóban, én is), így nem lehet egy-két hónapra rájuk bízni a gyereket, mint az ő gyerekkorában (a lányom pici korában mi anyósomékkel éltünk együtt, akik már nem dolgoztak, így sokat vigyáztak a lányomra). Ezt mind értem, de azért ez mégiscsak agyrém, mennyi helyre szédül majd az a gyerek. Tényleg ezt csinálják a mai szülők mind? Ez rémes! (Már bocsánat, nem a szülők, hanem maga a gyakorlat.)
2015. ápr. 25. 04:59
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
47%

Én boldog lettem volna gyerekként, ha lett volna édasanyámnak anyagi lehetőse ennyi élményt biztosítani. Sokszor unatkoztam. A mamának meg az a problámája, hogy csak 1 hetet lesz velük az unoka?

És számomra leginkább az az elkeserítő, hogy az idősebb generációk nem tudnak belenyugodni, hogy megváltozott a világ, más nevelési elvek, megoldások vannak. Az meg pláne bántó, hpgy idejön a mama, anyuka, anyós, és egymást szapulják, vagyis a másik háta mögött.

2015. ápr. 25. 08:58
 22/45 anonim ***** válasza:
33%

Megoldom én is, nekem is van gyerekem.

A nagymamának az nem tetszik, hogy nincs olyan, hogy ne csináljon valami nagyon hasznosat a gyerek. Ez akkor is sok szerintem egy ekkora gyereknek mégha le is pontoztok!

2015. ápr. 25. 10:24
 23/45 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem is sok, de valószínűleg nem tud több szabadságot kivenni, és ez totál reális dolog, gondolom igyekszik jó programokat csinálni a gyereknek, ha már maga nem tud egész nyáron vele lenni. Nem ideális, de jobb, mintha a napközis oviban lenne. Egyedül az ottalvós dolog gáz szerintem. Én ilyen koromban nagyon élveztem a napközis táborokat. Esetleg egy-két hét otthon egy fizetett gyerekfelügyelővel jó lenne.
2015. ápr. 25. 10:55
 24/45 anonim ***** válasza:
52%

az óvoda bezár, a szülő dolgozik és egyszerűen nincs annyi szabija egy embernek, hogy megoldja, mert ugye egész évben igyekszik, hogy megoldja a tavaszi/őszi/téli szünetet, a hosszú hétvégéket amik 1-1 ünnepnap miatt lettek, az 5 nevelés nélküli napot... és akkor marad 1 hete.

nekem speciel apósom közölte, hogy nem gondolom komolyan, hogy a szabadságát elpocsékolja??? de persze ezek után még meg akarta magyarázni, hogy miért nem jó, ha táborba viszem a gyereket.

kedves nagyi, nyilván a lányod se jókedvéből zsúfolja tele a gyerek nyarát. talán vegyen ki a kedves mama több szabit, nem? gondolom van jó sok, hát tessék akkor segíteni. iszonyú összegek ezek a táborok, csupán módiból azért nem hinném, hogy bárki kifizetné :D

2015. ápr. 25. 11:53
 25/45 anonim ***** válasza:
66%

Tehát:

- 2 hét anyukával nyaral (nagyon jó)

- hétfőtől péntekig napközis (!tehát reggel megy, délután haza) sporttábor (nagyon jó)

- hétvége nagyszülők

- 1 hét apukával nyaral (nagyon jó)

- napközis úszótábor, tehát megint csak napközben lesz úszni (nagyon jó)

- 1 hét ottalvós kalandtábor (jó)

- 1 hét napközis alkotótábor (nagyon jó)

- 1 hét ottalvós zenetábor (jó)

- napközis tábor (nagyon jó)

- nagyszülőkkel nyaral (nagyon jó)

- utána anyukával (nagyon jó)

Én ezek közül csak 2 hét ottalvós tábort fedeztem fel, a többi napközis, tehát reggel megy, délután haza. Gondolom más ovis társa is fog menni, valószínű úszni is jár, meg valami sportra ha mehet ilyen táborba.

Nyilván jár zenére, ha már táborba megy, tehát nem idegenekkel lesz, gondolom ismeri a tanárt és más társai is lesznek, akikkel együtt jár. A kalandtábort nem tudom, de nyilván ott is lesznek ismerősei.

Pihenni is fog. 2 hetet anyukával (+ az utolsó hetet szintén anyukával lesz), 1-1 hetet apukával nagyszülőkkel nyaral.

Semmi kivetni valót nem látok ezekben a programokban.

Bárcsak mi laknánk olyan helyen, ahol ennyi féle napközis tábort szerveznek.

2015. ápr. 25. 13:37
 26/45 anonim ***** válasza:
55%
Hát mozgalmas lesz a nyara.Valahogy meg kell oldani a felügyeletet.Nem mindenhol ez a sztenderd mert másnak nincs ennyi pénze hogy kifizesse mindezt,Így marad a nyári ovi(mindig más oviban)gyakorlatilag nincs többet otthon a gyerek mint a szóban forgó unoka.Csak ez sokkal unalmasabb.Egyébként akinek otthon van a gyereke nyáron az nem egyenlő azzal hogy 12 hétig a gép előtt ül mint ez vki írta.
2015. ápr. 25. 16:01
 27/45 anonim ***** válasza:
27%
Olvasni is sok volt...az óvoda nem 12 hétig van zárva általában, náluk igen? Nálunk 5 hétre zárnak be. Biztosan nem engedném ottalvósra a kislányomat ennyi idősen. Én voltam vándortáborban egy hétre amikor 8 éves voltam, hát nagyon sokat sírtam, hiányzott a családom. Azt értem, hogy nem tud 12 hét szabit kivenni az anya, de az 1 hét szabi meg a 12 hét szabi azért két véglet, van egy arany középút is, ne haragudjatok azért egy hetet tölt egész nyáron a gyerekével, ez rohadt kevés. Persze így egyszerűbb a dolga.
2015. ápr. 25. 16:12
 28/45 anonim ***** válasza:
52%

Te utolsó!

Az első két hét az anyaval meg az utolsó hét az anyával. Régen jártam mar iskolába, de esküdni mernék rá, hogy az 3 hét, nem 1

2015. ápr. 25. 17:20
 29/45 anonim ***** válasza:
60%

Hát én nem olvastam el a kommenteket, de az én személyes véleményem az, hogy ezzel nincs gond. Az anyja azért gürizett egész évben, hogy ezt kispórolja a kislánynak. És most ,hogy jön a 'nehéz' iskola, hadd szórakozza ki előtte magát, semmi baj. Olyan gyakorlatok lesznek ott, amik hasznosak lesznek majd az iskolában is.

Másfelől, semmi hátránya nem lesz abból, sőt, jó is lesz, hogy már ilyen fiatalon megszokja, hogy menni kell, és tenni kell. Nem azt mondom, hogy 100%ig legyen felelős a gyerek, meg önálló, de megtanul idegenekkel társalogni, idegenekkel beszélgetni, kapcsolatokat kialakítani, abszolute nem hátrány.

2015. ápr. 25. 18:08
 30/45 anonim ***** válasza:
77%
Olvassátok már el normálisan a nagyi írását légy szíves. Kettő hét van benne ami ottalvós tábor. Két hetet az anyjával nyaral, egyet az apjával, egy hetet a nagyszülőkkel. Itt senki nem volt idegen, nem aludt ismeretlenekkel. Az összes többi napközis tábor, ami délután 4-ig tart. HOL VAN A PROBLÉMA????????Kötözködő majmok vagytok, itt van egy gyerekét egyedül nevelő anyuka, akinek a szabadságait egész évre kell beosztani a létező összes szünettel együtt, ti meg belerúgtok az élő kutyába is. Nagyon jól oldotta meg az anyuka a nyarat. ÉS kizártnak tartom, hogy elküldené a gyereket ottalvósba, ha ő nem akarna elmenni.
2015. ápr. 25. 18:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!