Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A 6 éves unokámnak nincs egy...

A 6 éves unokámnak nincs egy nyugodt perce sem, annyi programja van. Manapság tényleg ez a sztenderd?

Figyelt kérdés
Az egy dolog, hogy év közben 5-6 különórára jár. De a nyara az valami eszméletlenül zsúfolt és kusza. Most adta le a programtervezetet a lányom, és még eligazodni is nehéz rajta, nemhogy végigélni egy 6 éves gyereknek. Szeptemberben megy iskolába, szerintem több pihenésre lenne szüksége a nyáron. Szóval a terv: júniusban 2 hétre elmegy nyaralni az anyjával (az apa nem él velük), utána rögtön egy napközis sporttáborba megy hétfőtől péntekig, szombat-vasárnap velünk, a nagyszülőkkel lesz, aztán hétfőn elmegy nyaralni az apjával egy hétre, majd utána napközis úszótábor következik szintén péntekig, hétvégén pedig elutazik egy ottalvós kalandtáborba egy hétre, utána napközis alkotótábor jön, és hétvégén megint elutazik egy hétre egy ottalvós zenetáborba, majd megint napközis tábor következik (valami állatkertes), ami után elutazik velünk, nagyszülőkkel egy hétre (végre!), és akkor már el is érkeztünk a nyár utolsó hetéhez, amit az anyjával tölt majd valahol. Szerintem ez rengeteg elfoglaltság, minden héten máshol kell lennie, és összesen 4 hetet is távol tölt majd az otthonától, pedig még csak 6 éves óvodás. Nem akarom nyaggatni a lányomat kéretlen tanácsokkal, amúgy is érzékeny az ilyesmire, de azért megemlítettem neki, hogy ezt még elolvasni is fárasztó, persze erre teljesen kiakadt, hogy ő mennyit dolgozott mindennek a megszervezésével, erre én leszólom, miközben szerinte ez a sztenderd manapság, mert ma már sok nagyszülő még dolgozik (valóban, én is), így nem lehet egy-két hónapra rájuk bízni a gyereket, mint az ő gyerekkorában (a lányom pici korában mi anyósomékkel éltünk együtt, akik már nem dolgoztak, így sokat vigyáztak a lányomra). Ezt mind értem, de azért ez mégiscsak agyrém, mennyi helyre szédül majd az a gyerek. Tényleg ezt csinálják a mai szülők mind? Ez rémes! (Már bocsánat, nem a szülők, hanem maga a gyakorlat.)
2015. ápr. 25. 04:59
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
30%
Mi ezzel a problema? Csupa értelmes időtöltés és élmény a gyereknek. Inkább szamitogepezzen 12 hétig a szobájában? Ha tehetném, én is így csináltam. Minél több élmény éri, minél több helyre megy, minél több emberrel találkozik, annál értékesebb lesz az élete
2015. ápr. 25. 05:18
 2/45 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem is nagyon jo programok. Kell a kikapcsolodas. Amugy is 4 het ugy telik el h apjaval, anyjaval, nagyszuleivel nyaral, idokoznkent. Igy a csladjaval is lesz. Es pluszban jare gy csomo erdekes taborba. Ha anyukajanak amugy is sokat kell dolgoznia meg fokent jo. Te magad irod h nem tudod megoldani a felugyeletet, igy gondolom a lanyod sem. Vmit muszaj kitalalnia. Es nem magara hagyja, a negy fal kozott. Soknak tunik persze de szerintem hasznos jo dolgok ezek. Lesznek elmenyei. Mit nem adnek ha anno gyerekkoromban nekem is lettek volna ilyenek. Soha eletemben nem jartam taborba, sehol. Az ilyen elmenyek pedig nagyon jok a gyerekeknek. :-)
2015. ápr. 25. 06:36
 3/45 anonim ***** válasza:
53%
Úgy tűnik anyuka szeretné lepasszolni a gyereket! Nem beszélve, hogy tényleg nagyon fárasztó egy 6 évesnek ennyi minden. Nekem is 6 éves, iskolába készülő gyermekem van, s nem megy sehova! Persze nyaralni megyünk vele, meg kirándulgatni, de nem rángatjuk napi szinten ide-oda. A nagyszülőknél pár napot tölt maximum (nem is vállalnák többre, nem ilyen beállítottságúak, én örülök, ha néha elvállalják). Apa ugye velünk él, így addig lesznek napközben nélkülem amíg dolgozom. A nagyoknak (16 évesek) sincs ennyi programjuk, pedig ők már jönnek-mennek.
2015. ápr. 25. 06:48
 4/45 anonim ***** válasza:
36%
Unalmas egy élete lehet a gyerekeidnek, utolsó. A kérdező unokájának lesz miről beszélnie,mire vissza emlékezni. Élményei lesznek, nem fog unatkozni. A tiéd? Egy hét nyaralás -vagy kettő - aztán ül a szobájában? Mellesleg az hol lepasszolas, ha anyuka nem tud kivenni 12 hét szabadsagot? Elarulnad, hogy kellene megoldania?
2015. ápr. 25. 07:17
 5/45 anonim ***** válasza:
47%
Ez túlzás nagyon. Mi lesz a gyerekkel, ha iskolás lesz? Nincs neki gyerekkora. Igaz, sok szülő azt hiszi, hogy így majd szuper zseni lesz a gyerekléből, de ez nem igaz.
2015. ápr. 25. 07:19
 6/45 anonim ***** válasza:
51%
Mivel akarná zsenik nevelni? Az úszó vagy a zene taborral? Továbbra is kérdés, mit kellene csinálnia az anyukának, ha ő is dolgozik, az apa is dolgozik és apa nagyszülők se tudnak vigyázni a gyerekre?
2015. ápr. 25. 07:35
 7/45 anonim ***** válasza:
46%

húú, egy 6 évesnek ez nagyon sok. :(

tényleg ide-oda szédül, kéne bele tenni hosszabb időt, amit a szüleivel tölthet, a saját szüleivel. Lehet pont az ilyen gyerekek lesznek később kollégisták.

De látom, hogy az anyjával alig pár napot tölt és milyen érdekes, hogy pont ő szervezte meg a programját, amiben ő szinte nem is szerepel.

Nekem ez igen furcsa

2015. ápr. 25. 07:40
 8/45 anonim ***** válasza:
65%
Na meg egyszer. Nyári szünet 12 hét.Van olyan is, hogy tavaszi, őszi és téli szünet ezek legyenek 1 hetesek. Ez összesen minimum 15 het. Ha anyuka pl 45 éves, 30 nap az éves szabadsága -ha fiatalabb, meg ennyi sincs. 30 nap az 5 het. A maradek 10 hetet honnan vegye?
2015. ápr. 25. 07:51
 9/45 anonim ***** válasza:
39%
valoban ez a sztenderd..sajnos. az is igaz, hogy nagyon sok. a gyerekek évkozben és a szunetek alatt is állando rohanásban vannak. most ide megyeunk, most oda, most itt alszol, most ott, most ezzel ismerkedsz, most azzal játszol..
2015. ápr. 25. 07:52
 10/45 anonim ***** válasza:
44%
Én azt nem tartom problémának, hogy egész nyáron jön-megy. Mi is gyerekkorunkban 1-2 hétnél többet nem voltunk otthon nyáron, én imádtam, és a testvérem is. Ez volt a kikapcsolódás az év közbeni monotonitásból. Az év közbeni rendszeres 5-6 különórát én inkább gondolom soknak. Viszont az ottalvós táborhoz szerintem még kicsi.
2015. ápr. 25. 07:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!