3 éves kislányom bedugott a nunijába egy játékot fürdés közben. Hasonló helyzetbe kerülő szülők véleményét, tapasztalatait kérném?
A csiklóban működnek a receptorok már abban a korban is, amit írsz, az nem felel meg a valóságnak.
És természetesen nem a gyereknek kell eldöntenie, hogy a játék tiszta-e, hanem a szülőjének.
Napközben a kislányok kevesebbet dugdosnak, mert fel vannak öltözve.
Anyukám óvónő, tud néha olyanokat mesélni...hogy hogyan nyúlkálnak már 3 éves kislányok/kisfiúk alvásidőben a takaró alatt....Még hogy nem tudja magát izgatni. Dehogynem! ők tudják csak, mert még nincs szégyenérzetük, és simán csinálják.
Aki azt írja, hogy nem, az valamit nagyon elnézett, az az igazság. Vagy szégyelli.
Nálunk védőnői státuszvizsgálaton 3évesen volt kérdés, hogy nappalra szobatiszta-e a gyerek?
Nem feltétlen kell szobatisztának lennie egy 3éves gyereknek. És ez nem a szülő lustaságán múlik.
Nekem 3gyerekem van. Az első két éves kora után nem sokkal már szobatiszta volt, azt hittem ez az alap. A középsővel mindent elkövettem két éves kora után- ismerkedtünk a bilivel, próbálkoztunk, magyaráztam, majd igérgettem, dícsértem, a végén már zsaroltam... voltak időszakok mikor elraktuk egy időre a bilit aztán megint témáztam rajta. semmi sem használt. Aztán 3éves kora előtt pár nappal szólt, hogy pisilni kell- és onnantól szoba és ágytiszta. Egyátalán nem érzem úgy, hogy lusta lettem volna! Sőt nagymamák is próbálkoztak, ha náluk volt egy-egy napot, de ott sem ment jobban, mint itthon.
És a legkisebb fiammal pontosan úgy jártam, ahogy a középsővel.
Mivel fiaim vannak, nem tudok érdemben válaszolni a kérdésedre, de szerettem volna leírni a tapasztalataimat a szobatisztassággal, mert úgy érezm ok nélkül támadtak le. E téren semmi gond nincs azzal, hogy éjszakára pelenkás még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!