3 éves kislányom bedugott a nunijába egy játékot fürdés közben. Hasonló helyzetbe kerülő szülők véleményét, tapasztalatait kérném?
visszatérhetünk a kérdéshez?
én sem tudok sajnos érdemben hozzászólni mert fiam van, na de ez komoly? a lányok ilyeneket csinálnak? nekem nincs emlékem ilyenekkel kapcsolatban szerencsére, de most meglepődtem. a matatás tök normális, fiam is matat néha a fütykössel, mondtam, hogy magában tegye, magánügy, na de játékot dugni az durva :S próbáld neki elmagyarázni, hogy az nagyon nagy bajt tud okozni, mert ha baci van a játékon akkor beteg lehet tőle, akkor meg nagyon fog fájni a pisilés. legalábbis ezt tudom elképzelni, hogy én ilyesmivel magyaráznám el. de tényleg meglepett, nem irigyellek ;)
off: enyém 2 évesen ágy és szobatiszta lett, 3 évesen kórházba került és bepisilt, nappal és éjjel is. nappal nem tartott sokáig 1 hónapig kb. de éjjelre annyira visszaesett, hogy bizony visszaadtuk a pelenkát, 4 éves korában lett ágytiszta. orvos szerint 5 éves korig belefér, szóval ne vedd fel a szuperanyák okoskodását :)
Kedves Kérdező! Igazad van abba, hogy kezelni kell..a gyerkőc szintjén. Valaki már írta, hogy a gyerekek dugdosnak dolgokat testnyílásaikba és hogy nekinekik a munijuk ugyan olyan mint pl az orruk vagy a fülük. Nagyon nagyon igaza van!
Mint anyuka azt tudom mondani, hogy az én lányom is csinálta. Jól megijesztegettem, hogy az pisilésre való és beteg lehet tőle mert a játék teli van bacival. Látszólag őt ez pont nem érdekelte úgyhogy elmeséletem neki egy sztorit a munkahelyről (traumatológia). Egy kisfiú a popsijába szeretett dugdosni..szobatiszta lévén a szülők nem csekkolták tüzetesen a terméket így nem is láthatták, hogy papír és alufólia galacsinok vannak benne. Begörcsölt a fiú hasa és a dokinak kellett műszeresen kiszedni a cuccokat mert záróizomgörcs lett a végbélbe...mindezt az ő nyelvén! Segített!!
Mint eü.s azt tudom mondani, hogy ne stresszeld túl, nyugisan magyarázd el neki hogy ez miért nem okés és ilyet miért nem szabad és hogy mi lesz ha tovább csinálja. Leszokik ne félj csak kíváncsi! Semmi szexualitás ebbe nincs!
Még egy off az ágytisztasággal kapcsolatban: Ágytisztaságra nem lehet nevelni a gyereket, ahogy a szobatisztaságra se igazán. Ahhoz, hogy ágy és szoba tiszta legyen, bizonyos idegrendszeri fejlődést el kell érnie a gyereknek, amit körülbelül max 5 éves korukra el is érik a gyerekek. A többség 3 éves korára ágy és szobatiszta. Az én lányom is kábé 3 éves volt, mire ágytiszta lett, egyik napról a másikra-nem erőltettem, megvártam, míg ő szól.Annak soha nem láttam értelmét, hogy azzal stresszeljem a gyereket, hogy próbálkozzunk, mert anya eldöntötte, hogy most már ágytiszta-szobatiszta leszel és egy csomó kudarcélményhez juttassam a gyerekem. És annak se láttam értelmét, hogy este 6 után ne kapjon inni a gyerek, mert 8 kor fekszik, kipisili magát és reggelig bírja....próbáld ki, hogy nem iszol, de szomjas vagy. És annak se, hogy költegessem éjjel. Minden éjjel oda volt-van készítve a pohár víz. Majd 5 éves, nem esett vissza soha. Bocs, hogy ilyen hosszú volt.
A puniba való dugdosásról: Próbáld a legtermészetesebben mondani neki, hogy nem szoktuk azt oda. Ne csinálj belőle nagy ügyet. Ne ijesztgesd, csak mond, hogy ott pisilsz, aztán bedugsz oda egy játékot, az is pisis lesz. A játékokat nem szoktuk dugdosni oda...stb. De ne regélj neki hosszú meséket hozzá, csak röviden, tömören.
Az én lánykám is dugdosós volt. Ijesztgetni nem akartam, nehogy visszamaradjon nála valamilyen téves elképzelés. Annyit mondtam el, hogy a punci pisilésre való, és a játékok is pisisek lesznek tőle. Túl nagy ügyet nem csináltam az egészből.
Az viszont megdöbbentett, hogy egyesek szerint 3 évesen az ágytisztaság hiánya a szülő lustaságán múlik.
Kisfiam 4 lesz a nyáron, elég későn, nem sokkal 3 éves kora előtt lett szobatiszta, és még nem ágytiszta. Néha kérdezem tőle, meddig kell még a pelus? Nemes egyszerűséggel annyit szokott válaszolni, hogy "Hát amíg bepisilek".
Babakorától járunk vele az urológiára, mert búvárheréje van, és fitymatúltengése. A doki bácsi csak annyit mondott, hogy 5 éves koráig simán belefér az ágytisztaság, ne is stresszeljük vele a gyereket. Jön az majd magától.
Így kell kezelni:
1. csak tiszta játék legyen a kádban.
2. csak olyan méretű, amit nem tud úgy bedugni, hogy benn is marad.
3. ha ezek teljesülnek, akkor hadd csinálja.
Megjegyzés: a punciba dugdosás egyáltalán nem olyan, mint az orrba, fülbe, mivel azért csinálja a kislány, mert ezzel izgatja magát. Következésképp a túl vehemensen leszoktatni akaró szülő sokkal nagyobb károkat okozhat, mint az orr és fül esetében, mert hátrányosan avatkozik bele a gyermeke pszichoszexuális fejlődésébe.
Senki nem állította, hogy a szexualitás romlottság. De egy 3 éves kislány nem fogja magát szexuálisan izgatni mert anatómiailag sem fejlett még hozzá. (Egész pontosan a csiklóba még nem működnek azok az érző receptorok amik az élvezetet okozzák).
Azzal az elvvel, hogy ha tiszta és nem fér be hadd csinálja azért nem tudok egyet érteni, mert 1. a gyerek nem tudja eldönteni mi tiszta (steril) és mi nem az. 2. rendkívül kínos volna ha ezt a tevékenységet nem csak fürdés hanem játék közben is csinálná (mert anya engedi nem szól érte biztos nem rossz) és adott esetben az oviba is űzné.
Szóval annyi szerintem elég hozzá, hogy a puncika pisilésre való és nem szabad oda bedugdosni semmit. Ez a gyerek szexuálfejlődésébe semilyen kárt nem fog tenni, olyan tinit én nem láttam a praxisom során aki azért ne szeretkezett volna a fiújával mert anya azt mondta neki 3 évesen, hogy az csak pisilésre van és nem szabad bedugdosni dolgokat!!
Nyugodtan lehet aztán pontozgatni az agyam eldobom a sok negatív bunkótól...aztán Hofival élve lehet az kisbunkó nagybunkó hivatali bunkó vagy privátbunkó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!