Szerintetek hosszú távon a szeretett teljes nevelés hasznosabb, mint a keményebb, szigorúbb nevelés?
Elbizonytalanodtam
Én próbálom a két gyermekemet (4 éves, 2 éves) gyermekeimet szeretettel nevelni. Ha hiszti van, akkor sem zsarolok, nem teszem víz alá őket, stb.
Viszont lehet emiatt több a hiszti nálunk? De szót is fogadnak ám, csak néha jön rájuk az akaratosság. Viszont nyafkák (lányok)
van egy rokonom, akinél két fiú van
(2 és 6 éves)
ők fogva vannak keményen, kevesebb szeretet kapnak, és bizony vannak víz alá téve rendesen.
Ők katonásabb nevelést kapnak, ami nekem nem mindig tetszik (gondolom nekik meg az én nevelésem nem)
ellenben nincs náluk hiszti, szófogadatlanság előfordul, persze, az természetes, de mégis,
én csinálom rosszul? folyton azt hallom, hogy náluk ilyen nem történik meg (amikor elkezd sírni az én érzékenyebb lányom). Náluk hálistennek nincs ekkora hangzavar
olyankor rosszul érzem magam és elbizonytalanodom, hogy mégis csak kéne valami keménység
következetes vagyok, nagyon is, csak kedvesen akkor is.
nem tudok kiabálni, ahogy ő csinálja.
de mégis, mintha nálunk lennének a neveletlen gyerekek
szerintetek?
bocsánat, ha hosszú lett, csak folyton ez jár ma a fejemben
Nekem 3 lányom van. Ők is nyafkák. Nálunk sincs kiabálás, egyebek. Szerintem ahol csak lányok vannak, ott több a nyafogás is, a fiúk teljesen mások. A barátnőmnél csak fiúk vannak (4 fiú). Ő is szeretetteljesen neveli őket. Ők nem nyávognak, de náluk is van akaratosság, csak másképpen nyilvánul meg. A hasonló elveink ellenére kicsit másképpen fegyelmezünk, más vált be, nem lehet összehasonlítani. Lehet, hogy rossz a példa, de ha veszel egy munkahelyet, ahol csak nők dolgoznak, ott is más a légkör, mint ahol csak férfiak dolgoznak. :)
Szerintem nem csinálod rosszul, ne izgulj! :)
a gyermeknek tudnia kell, hogy mit vegyen komolyan, melyik hanglejtésed, szavad és ennyi.
(csak mert nálunk megesett nem egyszer, hogy elnevettem magam, így jóhogy nem tud rám hallgatni, szóval ha nincs olyan "varázsszó, hanglejtés, komoly arc, stb), amiből a gyerek valóban hallgat a szüleire, az nem jó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!