Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez nevelés kérdése? (kérdésed...

Ez nevelés kérdése? (kérdésed túl rövid, magyarázatod hosszú)

Figyelt kérdés

16 éves vagyok. nem mondom hogy különleges nevelést kaptam, de tény hogy eltérek a legtöbb korombelitől.például képtelen vagyok vissza pofázni a tanároknak/szülőknek stb.

a barátaim többsége egykorú vagy FIATALABB nálam. és alig vagyunk páran még ebből a társaságból akik szüzek. van olyan barátnőm akinek több szexpartnere is volt. én meg még egyenesen félek is az elsőtől. hogy van ez? neveltetés kérdése lenne?

nem mondom , engem se vertek nádpálcával, nem vagyok egy erkölcsös szende szűz, de akkor sem értem , hogy ez hogyan lehet. hogy lehetnek ekkora különbségek egy generáción belül?

2011. febr. 18. 22:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szerintem neveltetés kérdése. Manapság a legtöbb szülő többet megenged a gyereknek, mint kellene, mert azt hiszik, ez a normális, haladni kell a korral.

De ne izgulj ezen, a fentiek alapján szimpatikusabbnak tűnsz, mint a barátaid.

2011. febr. 18. 22:12
 2/9 A kérdező kommentje:
de a szülők mégis hogy nevelhetnék arra a gyereket hogy ne szexeljen?vagy hogy nevelik rá? valahogy ez nem fér a fejembe:/
2011. febr. 18. 22:21
 3/9 anonim ***** válasza:
A nevelésben minden mindennel összefügg. Nem kell konkrétan szexre/nem szexre nevelni. Például ott, ahol túl korán megengedik a gyereknek, hgy addig maradjon ki, amíg akar, ott aludjon, ahol akar, valószínű szexre is előbb kerül sor. Van, ahol szinte már elvárás is, merthogy "ma már korábban érnek"
2011. febr. 18. 22:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem érettség, és érdekeltség kérdése. Nelevési is lehet.

Nekem 16 évesen piszkosul eszembe sem jutott, hgy sexeljek. Nálunk úgy mondanám átlagos volt a szülői neveltetésünk. Amit kellett elmondta anyum, én kínosan végighallgattam. Semmi gond, hogy még nem akarsz, és nem érdekel egyáltalán. Nekem ekkor még csak kezdtek szólni a barátnőim, hogy én tényleg nem látom, hogy ennek a srácnak is meg annak is tetszek ? Hát nem láttam. 2O évesen kezdtem el látni e téren, majd kialakult a többi is.

2011. febr. 18. 22:34
 5/9 anonim ***** válasza:
69%

én úgy gondolom, hogy akikre úgy általában odafigyelnek a szülei, azok normálisak lesznek. nem fognak idő előtt szexelni, a tanulásban is más a felfogásuk, mint azoknak, akiket a szüleik úgymond lesz*rnak és nem lesznek annyira naivak.

Csak 2 példát mondok.

egyik legjobb barátnőm: nincs túl sok pénzük, arra elég, hogy a számlákat fizessék, meg ilyesmi, de semmi extrára nem tudnak költeni (magántanár, nyaralás, mozi, vagy akár új bútor a házba) állandóak náluk a veszekedések, főleg a pénz miatt. soha nem mondták neki, hogy tanulj tovább és keress jó munkát, tanulj, hogy könnyebb legyen neked, mint nekünk, úgyhogy most egy sima érettségivel gürizik egy éjjel-nappali üzletben. szex téren szerencsére normális.

Az én szüleimnek az volt az elsődleges, hogy tanuljak. Szinte mindent megtettek, hogy jó jegyeim legyenek, állandóan azt hallgattam, hogy tanulj! (elég idegesítő volt) de most egyetemre járok, nem is egy tucat szakra, van ambícióm, és 5 éve van barátom, csak vele szexeltem.

Szerintem egyéni kérdés is, hogy a "gyerek" felfogja-e, hogy mi a normális, és mi nem, de ehhez az is hozzájárul, hogy otthon, a szülők mit tartanak normálisnak.

Ilyen pl a dohányzás is. Van, akinél otthon mindkét szülő dohányzik, ha a gyereknek van esze, akkor azt mondja, hogy én soha nem fogok rászokni! Az a gyerek meg, aki kevésbé gondol bele a helyzetbe, azt mondja, hogy "ha a szüleim dohányoznak, akkor nekem is szabad".

bocs, ha hosszú lett.

összefoglalva, neveltetés kérdése is, de egyéni döntés, helyzetfelismerés, "okosság" kérdése is az, hogy ki milyen kamasz lesz.

22 N

2011. febr. 19. 11:06
 6/9 anonim ***** válasza:
szerintem egyáltalán nem baj,hogy te ilyen vagy.engem is így neveltek, és ennek nagyon örülök.
2011. febr. 19. 19:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen nevelés kérdése. Régen is voltak huncutságok meg durva dolgok, de mióta elterjedt a liberalizmus, azóta fenekestül felfordult minden!

Van is erről egy vicc:

Egy fiatal anyuka a gyerekével, egy kamasz, és egy idős néni utaznak a vonaton.

A kisfiú folyamatosan a néni ülését rugdossa, mire a hölgy hátrafordul:

-Elnézést, rászólna a fiára?

Mire az anya- Tudja, mi nem parancsolunk a gyereknek, hagyjuk hogy a saját tempójában fejlődjön!

Mire feláll a kamasz és a rágóját az anyuka homlokára ragasztja:

-Engem is liberálisan neveltek!

2011. febr. 19. 22:52
 8/9 anonim válasza:

Örülj neki hogy ilyen vagy.:) Én sajnos 14 éves létemre elég neveletlennek érzem magam olykor. Ha úgy érzem egy tanárnőnek nincs igaza próbálom elmondani az én nézeteimet is csak sajnos mindig úgy jön le hogy "nagyszájú" vagyok. Lehet csak én látom a dolgot másképp(sőt biztos), de ezt már több tanár is mondta és a szüleim is. Próbálok ellene tenni, de például ha egy osztálytársamat bántják (ok nélkül) mintha "szóhányásom" lenne a védelmére kelek...

Szóval hálás lehetsz a sorsnak hogy így neveltek :)

2011. febr. 20. 09:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Utolsó: ez nem neveletlenség, hanem túl fejlett igazságérzet.

Sajnos nekem is ilyen van, sokszor okozott már gondot. Néha jobb befogni a szánk..

2011. febr. 20. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!