Mi az a depresszió? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Körül tudnátok írni? Mit jelent? Mi éret olyankor az ember? Mitől van?
Előre is köszönöm. 14/L
Köszönöm!
Csak gondoltam elmondhatnátok, hogy ti mit tudtok róla. De köszönöm a linket is!
Tünetek általában
1: Engem nem szeret senki, nem számítok senkinek, senki nem segít nekem.
2: Pár napig maga alatt van az ember, aztán minden váratlan előjel nélkül hirtelen jó kedved lesz pár napig, és ez így folytatódik..
3: Halál gondolata, halál félelem, súlyos esetben öngyilkosság gondolata.
4: Igénytelenség, rendetlenség, nem fürdés, nem fogmosás.
5: Bezárkózottság
Ha van kérdésed kérdezz.Úgy érzed te az vagy?Egyébként az aki depressziós, az nagyon nehezen veszi észre magán.Nekem is több év volt mire szembesültem vele.Pánik beteg is voltam.De változtattam a gondolkozásomon és sikerült minden antidepresszáns nélkül kilábalnom ebből!!
Tünetek általában
1: pontosan
2: ez NAGYON igaz rám
3: sokat gondolkodok a halálon, de öngyilkos nem készülök lenni
4: nem, ez nincs nekem
5: ezt nem tudom...mármint hogy mit jelent pontosan
ezen a linken pedig: [link]
Tünetek
Állandó szomorú hangulat. - megvan
Jelentős mértékű fogyás vagy hízás. -nem tudom, nem igazán
Állandó nyugtalanság. - igaz
Aluszékonyság vagy álmatlanság, illetve alvászavarok jelentkezhetnek. - mostanában nehezen alszom el, mert túl sokat gondolkodom
Fáradékonyság. - nagyon igaz
Fizikai, testi panaszok, különösebb ok nélkül. -mostanában (nagyon) sokat vérzik az orrom...de ez gondolom nem ennek tudható be
Csökken a koncentráció képessége, döntésképtelennek érzed magad. - igaz
Nem, vagy csak nagyon ritkán érdeklődsz bármi iránt, és kevés dolog okoz örömet. - valamilyn szinten, néha igaz
Gyakori hangulatingadozás, amely során értéktelennek érzed magad, esetleg bűntudat gyötör. - nagyon igaz!!
Életuntság, öngyilkossági gondolatok. - életuntság megvan, de az öngiyilkosság nem!
Nem tudom mitől van ez az állandó rossz hangulatom. Sok minden változott most...de nem olyan jelentősebb, nagyon fontos dolgok.
Köszönöm a válaszokat!
Nekem is voltak hasonló tüneteim, szinte mind igaz volt rám, kivéve a súlyingadozás. ha esetleg el is hívtak valahova, inkább kitaláltam valamit, mert mindig kevesebbnek éreztem magamat másoknál. Főleg, hogy volt egy barátnőm(?), akit körberajongtak a fiúk, én meg semmibe véve éreztem magamat. Ilyen jellegű problémáid vannak?
Kicsit hosszú lesz amit írok, előre szólok.
Nálam a szemüveg leváltása kontaktlencsére jelentett hatalmas áttörést, mert rohadtul utáltam a szemüveget, és valahogy egy sem állt jól. Nem tudom, hogy te is szenvedsz-e ezzel, de ha ilyesmi problémáid vannak, akkor megéri változtatni.
8.-os vagy még vagy most mentél gimibe? Esetleg 6 osztályos gimi? Mert amikor én mentem 9.-be, minden megváltozott, valahogy kicsit kezd az emberek feje lágya benőni, könnyebben találsz barátokat.
DE ami a legfontosabb, a gondolkodás! Ne hidd azt, hogy kevesebb vagy a folyton piálós, cigizős stb környezetedtől, sőt! Meglátjuk ki nevet a végén. :) Ne értékeld le magad, ez a legfontosabb!
Nem szabad negatívan gondolkozni, arra kell gondolni, hogy minden jó lesz! Tudom, sablonos duma meg minden, de próbáld meg, másképp fogod látni a dolgokat!
Tűzz ki magad elé valamilyen célt, bármilyet. Ha meg tudod valósítani, máris egy kicsit növekszik az önbizalmad. Ne add fel!
Most ennyi jutott eszembe. Remélem tudtam segíteni. :)
16/L
Köszönöm a válaszokat! Hasznosak voltak. Sokat írni mindig is szerettem. Mindent leírok, ami a fejemben van. Ez valahogy megnyugtat, hogy elmesélhettem.
Amúgy 8 osztályos gimnázium, és 9.-es vagyok.
Még egyszer nagyon köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!