Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tisztelt fiús anyukák lenne...

Tisztelt fiús anyukák lenne egy (kukis) kérdésem?

Figyelt kérdés

Kisfiamnál (3éves és szobatiszta) ma reggel észrevettem, hogy kicsit mintha meg lenne nagyobbodva a kukija, és mintha kicsit rózsaszínesebb lenne. Napközben 2x mondta, hogy fáj is neki. Próbáltam nézni hogy lehe-e valami baja, de nem láttam, viszont a nap végére egyre romlott az állapot. Fürdésnél már egyértelműen látszódott hogy a reggeli állapothoz képest is duzzadtabb és pirosabb a színe. Ez lehet húgyuti fertőzés? Természtesen holnap megyek vele dokihoz, csak érdekelne, hogy másnál volt-e ilyen, mit lehetne tenni?

Ha valakinek lenne tapasztala, megosztaná velem? Köszönöm előre is!

2015. márc. 10. 19:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Apa vagy nagyapa válasza nem jó ? Nemigen részletezed az említett szerv anatómiáját, hogy pontosan melyik rész duzzadtabb. Egy fiús anya nézzen utána a férfi nemiszervnek és kezelje is megfelelően. Feltehetően a gyereknek enyhe fitymagyulladása van, mivel a fityma vége érintkezik a környezettel és a kórokozók is onnan kerülnek rá. Kérdés, hogy szoktad-e mosdatásnál hátrahúzni a fitymáját a makkról, hogy a makk és a mögötte levő árok tisztítva legyen ? Egyáltalán hátrahúzható-e a fityma ? Ezt naponta meg kell tenni, részben a fityma nyílásának tágítása, részben a letapadás megakadályozása ill. feloldása, részben a tisztítás céljából. És erre a gyereket is rá kell nevelni, hogy később, amikor már önállóan mosdik, akkor ezt ő maga rendszeresen tegye meg. Iszonyúan tud fájni egy begyulladt végű fityma és itt nincs helye szemérmeteskedésnek. Ne keverd a húgyuti fertőzéssel, mert ott a húgycső ill. a húgyhólyag fertőződött és az már lázas betegség, sőt a vizelet is zavarosabb lehet. A fityma és a makk tisztán tartásához nem kell semmi mosakodószer, elég a folyó tiszta víz és persze a mutató és hüvelykujj között le kell óvatosan dörzsölni a felületi nyálkahártyát egy picit. Persze, ha már nagyon piros és fáj, akkor szappant is be kell vetni, hiába sikít a gyerek, hogy fáj. Utána percek múlva már megnyugszik az érintett terület. Ilyen befertőződés egyébként gyakori, mert a gyerekek piszkos kézzel is markolásszák a kukijukat, homokozóban a nem tiszta homok rá is ragadhat a kuki végére, esetleg feneküket piszkálják, majd a kukit és máris jön a bepirosodás és gyulladás.
2015. márc. 10. 20:18
 2/5 sandrachnologic ***** válasza:

Nekunk is volt két hete ugyanilyen, körömnyi canesten krémmel kentem be 1x es el is mult. Valoszinuleg én voltam a ludas, mert higabbat kakalt es odamehetett a törlésnel es ez okozhatta a gondot nalunk.

Esetleg kérdezd meg, hogy nem utotte-e be? A húgyúti fertőzést nem latod, az belul van, arra csak pisileskor szol, hogy faj.

Szerintem vagy beutotte vagy nem jol lett megmosva/torulve. Fitymajat hatra lehet huzni? Nekunk teljesen, es csak a húgycső vege volt piros.

2015. márc. 10. 20:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk volt ilyen gond. Nem mondom, hogy nálatok is az van, de megeshet. Ez ami nálunk volt nem volt komoly, és könnyen orvosolható is, csak hát rosszul néz ki és ijesztő, meg rossz érzés a szülőnek is, hogy fáj a gyereknek. Annyi volt, hogy minket az ügyeletről átküldtek a sebészetire, ott meg lelocsolták Betadine-al, illetve nekünk is vagy egy hétig minden pelenkázáskor kellett Betadine-ozni.
2015. márc. 10. 21:09
 4/5 anonim ***** válasza:
az első válaszoló elég jól leírta. Ha húgyuti feltőzés lenne akkor fájna neki a pisilés.
2015. márc. 10. 22:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. márc. 11. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!