Anyukák nyugtassatok meg, ugye nem tettem rosszat hogy elvettem a cumit a lányomtol?
3 éves lesz a kislànyom, kb. màsfél éves korától csak alváshoz használta a cumit. Ugy gondoltam elég nagy ahhoz hogy ne kelljen neki, meg hamarosan megy az oviba is. Egy hete este eltettem a cumit elmondtam neki elvitte a cumitündér. Akkor este nagyon sírt a cumi után, sokára aludt el picit lelkiismeretfurdalàsom is volt. Másnap este lefekvéskor kapott egy kis ajándèkot az ágyába. Egy aranyos plüss figurát és egy levelet a "cumitündértől' melyben az àllt hogy köszöni a cumit ès helyette hozta ezt a plüss figurát hogy ezzel aludjon. Nagyon örült a kislányom neki, azóta nem is sírt a cumi utàn pedig egy hete volt, jó egyszer-egyszer megemlítette este lefekvéskor de semmi több.
Sógornőm meg anyós szerint ez rossz ötlet volt mert igy valami pótcselekvést talál majd magának a cumi helyett. Hanem el kellett volna vágni a cumit és azt mondani neki hogy elrágta a kisegér vagy a süni vagy valami állat mert igy tuti többet nem kereste volna. Nem értem ez miért jobb mint amit én csináltam!??
Szerintetek rosszat tettem ezzel?
Most már mindegy...
Ha csak alváshoz kellett neki, nem értem miért kellett elvenni, pláne így, hogy nagyon sírt utána. Nem olyan hatalmas tragédia 3 évesen alváshoz cumizni... Ha egész nap a szájában lógna, az más lenne, de így szerintem nem olyan nagy probléma.
Igen, lehet, hogy talál magának valami pótcselekvést, pláne ha stresszes a dolog miatt. Például ujjszopás, ami a fogak szempontjából sokkal rosszabb, mint a cumizás. Lehet, hogy ez nem most fog megtörténni, csak majd egy stresszesebb időszakban, például ovi kezdéskor.
tökéletesen csináltad!!!!
3 éves gyermeknek nincs szüksége cumira, ki ajándék meg zseniális ötlet töled!
egy dolgot hozzáirnék vissza ne add ha bármikor is megemlitené
én speciel agyfaszt kapok amikor látom hogy az ovibol hozzák el a gyermeket és a cumi a szájába log a gyereknek (aki 5 év körül van már.
Lányomtol még mielött oviba ment akkor vettem el elötte 3 honappal és én is ajándékot adtam helyette
3 éves a fiam, én is elvettem tőle. Bár ő nem csak alváshoz használta, hanem néha bölcsi után, délután is a szájában volt. Egyszer aztán nem találtuk meg több órán keresztül. Aztán persze meg lett, de gondoltam kipróbálom,hogy azt mondom, nem találtam. Másnap még kereste és ennyi.
Nem értek egyet az előzővel. Azért mert sírt egyszer, nem fog megállni a fejlődésben. És ugyanúgy sírna egy év múlva is, de egyszer csak le kell szoknia róla.
Az én fiam speciel nem talált helyette semmi pótcselekvést.
Elsö válaszoló!
Eddig nem vettem észre hogy szopná az ujját pedig egy hete nincs cumi. A másik fő ok az volt hogy elvettem tőle mert reggelre mindig csúnyán kipattogott a szája körül. Miota nincs cumi nincs kipattogva a bőre se!
Szerintem tökéletesen csináltad, aranyos volt a cumitündéres mese is (sokkal jobb, mint elvágni a cumit, mert az elvágott cumi sérülést okozhat).
Szerintem én is hasonlóan fogom majd megoldani, egyszer le kell tenni azt a cumit (különben iskolás korában sem fog leszokni).
Jól megoldottad. Szerintem nem lesz már semmi hátuütője, hiszen csak 1 éjje sírt érte.
Nekem nem volt leki erőm elvenni a lánymtól, de szerencsére 3,5 éves korában ő adta oda önként a télapónak (2 hónappal dec. 6. után :D ) Nem is értem hogy jutott eszébe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!