Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák nyugtassatok meg,...

Anyukák nyugtassatok meg, ugye nem tettem rosszat hogy elvettem a cumit a lányomtol?

Figyelt kérdés

3 éves lesz a kislànyom, kb. màsfél éves korától csak alváshoz használta a cumit. Ugy gondoltam elég nagy ahhoz hogy ne kelljen neki, meg hamarosan megy az oviba is. Egy hete este eltettem a cumit elmondtam neki elvitte a cumitündér. Akkor este nagyon sírt a cumi után, sokára aludt el picit lelkiismeretfurdalàsom is volt. Másnap este lefekvéskor kapott egy kis ajándèkot az ágyába. Egy aranyos plüss figurát és egy levelet a "cumitündértől' melyben az àllt hogy köszöni a cumit ès helyette hozta ezt a plüss figurát hogy ezzel aludjon. Nagyon örült a kislányom neki, azóta nem is sírt a cumi utàn pedig egy hete volt, jó egyszer-egyszer megemlítette este lefekvéskor de semmi több.

Sógornőm meg anyós szerint ez rossz ötlet volt mert igy valami pótcselekvést talál majd magának a cumi helyett. Hanem el kellett volna vágni a cumit és azt mondani neki hogy elrágta a kisegér vagy a süni vagy valami állat mert igy tuti többet nem kereste volna. Nem értem ez miért jobb mint amit én csináltam!??

Szerintetek rosszat tettem ezzel?

2015. febr. 25. 08:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
3,5 éves volt a kislányom, mikor egy barátnőm tanácsára kidobta a cumit. Nem volt erőltetve, csak megkérdezte a barátnőm, hogy minek az neki? Fogta és kidobta. Előtte mi is próbálkoztunk a cumitündérrel, de az nem jött be. Na de mikor kidobta, kérdezte hogy hozza-e a beígért ajándékot a cumitündér. :) Másnapra hozta. 6 éves lesz, semmi pótcselekvést nem talált, egyszer sírt aznap este utána, azóta se.
2015. febr. 25. 13:42
 12/12 anonim ***** válasza:
53%

Én is #11-es válaszoló stílusával értek egyet. Nálunk is elértem, hogy maga a gyerek tegye el (tegye le) a cumit. Láttam, hogy egyre kevésbé van szüksége rá. Gyakran beszélgettünk róla. De azt is láttam, hogy a cumizás megnyugtatja, emiatt nem erőltettem. Egy gyerek még nem tudja felnőtt módjára kezelni az indulatait. Tudta, hogy az oviba nem vihetjük a cumit, ezt elmondtam neki. Egy nyári este aztán ő maga jött oda hozzám, az ovi előtt 2 héttel, hogy hova tegyük a cumit, mi legyen vele? Egy szép bonbonierért szaladtam, és azt mondtam, ebbe tegyük.

"Ide teszem a polcodra, és bármikor kinyithatod óvatosan, és megnézheted, hogy még mindig megvan. De használni már ne használjuk, rendben?"

"Igen, rendben van, apa..."

Két hétig minden este megnézte, hogy a cumi megvan-e. Jó éjszakát kívánt neki, és cumi nélkül ment aludni. Aztán kapott egy cica alvókát, és a cumi elfelejtődött.

Körülbelül egy fél év múlva egyszer eszébe jutott, hogy mi lett a cumival. Előkerestem a bonboniert, és kitörő lelkesedéssel és nagy megnyugvással tapasztalta, hogy még mindig megvan. Azóta nincs szó róla...

2015. febr. 27. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!