Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 22 hónapos kislányom majdnem...

22 hónapos kislányom majdnem mindig csak az üveges bébiételt eszi. Segítenének?

Figyelt kérdés
Hiába főzök és próbálom azt adni neki ebédre, egyszerűen nem eszi meg. Akkor inkább nem eszik semmit, ha nem kap üveges kaját. Már teljesen el vagyokkeseredve. Nagyon ritkan megeszi a levest,főzeléket,amit én főzök. Az almát is csak úgy eszi, ha lereszelem. Szendvicset se szereti. Sokfélét próbáltam már. A virslit karikára vágva szereti, de kenyér nélkül. Mit tegyek?
2015. febr. 28. 04:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%

Nem lehet,hogy van valami "szervi" baja? Gondolok itt arra,hogy lehet,hogy laza izomtónusú a szája.

Nem rág nehezen?

2015. febr. 28. 05:27
 2/13 anonim ***** válasza:
56%

A legegyszerütt, ha egyáltlaán nem adsz neki többé bébiételt. Ha éhes, akkor meg fogja enni a normalis ételeket is. Az meg, hogy pár anpig nem eszik fött ételt, nem okoz neki semmi bajt.

De egyértelmü, hogy borzasztóan elkényezteted, meg kellene próbálni helyrenevelni.

2015. febr. 28. 07:29
 3/13 anonim ***** válasza:
61%
22 hónaposan már nem adnék bébiételt. Ha éhes lesz, enni fog.
2015. febr. 28. 07:53
 4/13 anonim ***** válasza:
70%

Tesómék is adták még 2,5 évesen a bébiételt az unokahúgomnak, mert hogy mást nem eszik meg. A mai napig (9 éves) borzalmas evő, rettenetesen vékony, és nagyon nehéz a kedvére tenni. Minimális ételt eszik, borzasztóan válogatós.

Szerintem meg kell próbálnod, hogy egyszerűen nem veszel többé bébiételt. Pár napig lehet, hogy hiszti lesz, meg nem eszik, de ha éhes lesz, akkor meg fogja enni amit főzöl.

2015. febr. 28. 08:22
 5/13 anonim ***** válasza:
77%

Ezt ti rontottátok el.

Miért fárasztaná magát rágással, ha úgyis megkapja a fincsi (??) pürésített bébiételt.

Ha nem eszi meg amit főztél, akkor éhen marad. Következő etetésre már olyan éhes lesz, hogy eszik pár kanállal, aztán lehet, hogy megint elkezd hisztizni, akkor ott is vége az étkezésnek.

Ne félj, nem fog éhen halni, de meg kell tanulnia, hogy nem ő irányít titeket.

2015. febr. 28. 08:28
 6/13 anonim ***** válasza:
80%
Én is inkább azon a vonalon indulnék el, amit 1. írt, nem jelenteném ki egyből, h hiszti, stb. A fiam is 1,5 évesen még a babafőzelékeket szeretette, igaz rántott hússal, ő lusta volt enni. Szoktatok együtt étkezni? Látha, h ugyanazt eszitek mint ő? Nálunk bevált pl a krémleves, az volt először az én főztöm, de mégis pempős állag, amit megevett.
2015. febr. 28. 08:47
 7/13 anonim ***** válasza:
90%
Azokkal értek egyet, aki szerint NE adj neki bébiételt, sem pépeset. Egyetek egy asztalnál vele,és azt, amit ti is esztek. Ha nem kell neki, tedd el az asztaltól. Attól sem lesz semmi baja, ha egy napot kihagy az evéssel. Ha majd éhes lesz, és látja, hogy nincs más, enni fog. Így csak azt éred el, hogy még iskolás korában is válogatni fog.
2015. febr. 28. 09:12
 8/13 anonim ***** válasza:
76%
Az én lányom is ilyen válogatós, mondjuk ő üveges ételt sem enne meg, mint ahogy minden másból is csak keveset kér vagy semmit sem. Üveges ételt nem adnék már neki, de aki itt azt hiszi, hogy a gyerek csak hisztizik, ki kell éheztetni és majd eszik, annak tuti nem ilyen típusú gyereke van.
2015. febr. 28. 09:20
 9/13 anonim ***** válasza:
90%

Azért arra kíváncsi lennék, hogy aki azt tanácsolja, hogy ne adjon neki és akkor majd eszik mást, annál bevált-e ez a módszer a gyakorlatban. Volt-e ilyen problémájuk és valóban ez volt-e rá a megoldás.

Nálunk volt ilyen probléma. A lányunk 2,5 éves múlt. Gyakorlatilag a születése óta egy küzdelem az evés. Már újszülött korában se nagyon érdekelte az evés és később is nagyon nehéz volt. Még most 2,5 évesen is szinte csak a tápszert, a bébiételt és egy-két nyalánkságot evett meg szívesen. Én sokáig türelmes voltam, mert emellett egészséges, energikus, jókedvű. Az egyértelmű volt, hogy rágni tud, a kekszet, ropit pillanatok alatt megrágta és a húst is néha elfogadta, de csak magában. A súlya is mindig a normál tartományban volt, bár inkább az alsó határhoz közelített.

Persze próbálkoztam sok mindennel, többek között az "éheztetéssel" is, de semmi nem segített. Ettünk együtt, ettünk külön, etette más, ettünk az udvaron, játszótéren, ülve, állva, tévé előtt. Sokat voltunk levegőn, az se számított, ha több órát szaladgált. Kínáltam minden félével.

2,5 éves korában megijedtem, hogy mi lesz, ha szeptemberig ez nem oldódik meg. Az óvodában nem fognak neki bébiételt adni. Ezért elvittem egy családi napközibe, hogy lássa a többi gyereket enni, hátha megjön a kedve. Úgy gondoltam, hogy ha nem eszik, innen haza tudom hozni ebéd után és legfeljebb adok neki valamit. A gyerekem az első naptól kezdve mindent megeszik a csanában. Majdnem egy kilót hízott 1 hónap alatt. Azóta otthon is sokkal jobban eszik. Talán egyszer kellett azóta bébiételt adnom neki.

2015. febr. 28. 10:24
 10/13 anonim ***** válasza:
75%

Csak egy ötlet: nem tudom mennyit van más gyerekek társaságában, de lehet segítene, ha egyszer kétszer együtt enne egy jó étvágyú gyerekkel, és akkor talán ő is rákívánkozna, megpróbálná utánozni.

Kisfiam a szobatisztaságnál volt hasonlóan, mikor látta, hogy a szomszéd kisfiú alsónadrágot hord, ő is kérte, de előtte nem lehetett sehogy rárimánkodni, a pelushoz ragaszkodott még 3 évesen is, pedig kakilni már rég a wc-re járt.

Én sem vetném el az izom probléma lehetőségét sem, nálunk egy ismerős kisfiúnál úgy derült ki, hogy elég sokáig nem beszélt, bár ezt nálatok még ez alapján nem lehetne megállapítani.

Reméljük, csak valami úri allűr a kislányodnál.

2015. febr. 28. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!