Ma reggel az ovodavezetőnő közölte velem, hogy a kislányom megváltozott. Nem fogad szót, és ha rászólnak belenevet az ovónők arcába. Mitől változhatott meg a kislányom viselkedése? Mit tehetnék ilyenkor?
Nekem az a fura, hogy ehhez az ovoda vezetöhnek mi köze van. Erröl csak is a gyermek ovonöjével beszélhetsz, és úgy hogy a gyerek ne legyen ott, ne hallja.
Ez egy dackorszak, vagy még nem esett át rajta, vagy újra probálkozik.
Következetes legyél, és a büntetések össze függjenek a bünnel.
Nekem pl a 4 éves lányom azzal állt elö egyik nap, hogy mindenre azt feleselte, hogy "nrkrm mindegy" annyira idegesített. De apjával össze néztünk és nem szoltunk neki. Mikor kért szívószálat, annyit mondtunk, hogy "nekünk mindegy". Nem értette elsöre, majd mikor újra kérte, újra ezt mondtuk. A végén olyan ideges lett, hogy sírni kezdett. Akkor elmagyaráztuk neki, hogy nem szép dolog ilyet mondani a másiknak, mert nekünk is tud mindegy lenni. Azóta egyszer sem mondta.
Nehéz ezt így látatlanban megmondani...de leírom,hogy én a kisfiamnál mit tapasztalok. Ha valami változik a viselkedésében,akkor meg szoktam kérdezni,hogy ezt kitől látta...ha erre nem válaszol,akkor egyszerűen megkérdezem,hogy aznap kivel játszott :) ...utána megbeszéljük,hogy ő nem xy. és neki nincs szüksége erre a viselkedésre. Általában beválik :) Szerintem ők még erőteljesen utánoznak, szülőt,óvónőt,másik gyereket...
Nálunk nemrég volt olyan időszak,hogy a kisfiam füle botját nem mozgatta arra,amit kértem...erre egy este eljátszottam,hogy én se csináltam meg semmit amit kért, nem igazán tetszett neki,de azóta jobb a helyzet :)
Biztos van a kislányodnál olyan amivel hatni lehet rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!