Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hol találok olyan fórumot,...

Hol találok olyan fórumot, ahol segítenének a hároméves kislányom lefogyasztásában?

Figyelt kérdés
Azt mondták majd kinövi a súlyfeleslegét, de most is olyan duci, mint félévesen. Jól jönnének ötletek olyan egészséges ételekhez (reggeli, vacsora, édesség), amit egy hároméves megeszik.

#fogyás #túlsúlyos kisgyerek
2013. okt. 21. 00:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Az étkezések között próbálj meg neki gyümölcsöt adni: alma, szőlő...banánt ne. Vagy esetleg nyers zöldséget is rágcsálhat, pl répát. Esetleg cukrosoknak készült édességet adj neki a rendes édesség helyett. Üdítőt teljes mértékben szüntesd be. Párolt zöldség köretnek az ebédhez, főzelékek. Próbálj meg csirkéből csinálni ebédet. Tésztás kajákat próbáld redukálni. A kenyeret is meg kell próbálni csökkenteni. Azonkívűl próbálj meg több mozgást beiktatni. Olyan játékokat találj ki, amiket kedvel, és sokat kell mozognia.
2013. okt. 21. 00:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Kerss fel egy gyermek endokrinológust. Egyébként meg sok hús, zöldés, kizárólag teljeskiörlésű pékáru és tészta.

Délután egyen egy kis gyümit, de szőlőt, banánt ne.

Diabetikus édességet nehogy adj neki, nem való nekik még az édesítő szer. A cukrot iktasd ki. Hány kg, hány cm?

2013. okt. 21. 01:11
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne akarjatok már egy háromévest megfosztani a szőlőtől és a banántól!

Kedves Kérdező, szerintem előbb azon gondolkozz el, hogy mit eszik a gyereked és hogy mozog-e eleget. Ha egészségesen táplálkoztok és mozogtok is rendszeresen, akkor tényleg itt lenne az ideje egy orvosi vizsgálatnak. Viszont ha chipseket, kalácsokat, sütiket, cukorkákat eszik, édesített italokat iszik és még csak mozogni sem jártok, akkor neked kell elkezdened a változtatásokat otthon.

2013. okt. 21. 01:49
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Írasd be valami sportra: tánc, torna, stb., amit ilyen kicsiknek is lehet.

Vagy menjen úszni, igazából szerintem az a legjobb, ha megoldható.

Édességet csökkentsétek (teljesen megfosztani nem kell).

Cukros üdítő helyett inkább vizet meg teát igyon (teát is üresen lehetőleg). Persze nem azt mondom, hogy soha ne adj neki pl. gyümölcslevet, de mindig.

Legyen otthon a köret párolt zöldség, a hús pedig ne mindig rántott, hanem mondjuk simán főtt, grillezett vagy sült (fűszerezve). A szárnyas húsokat részesítsd előnyben.

Ha étkezések között éhes, adj neki egy sárgarépát vagy almát.

És mozogjon, mozogjon, mozogjon!!!

2013. okt. 21. 06:55
 5/15 anonim ***** válasza:
85%

Ennyi idősen nem a kaját kell visszafogni, hanem a mozgást növelni, ha _valódi_ túlsúly kezd kialakulni, és nem a babahájas pocakra gondolsz, ami teljesen normális. Olyan mozgásformát keressetek, amit élvez csinálni. Úszás, ugri-bugri dolgok.

A szénhidrátra szüksége van, nehogy elkezdjétek kerülni!

Ha mindenáron étkezéshez is hozzá akarsz nyúlni, egyeztess szakértővel, ne fórumokról idegenek tanácsát kövesd, mert nem értenek a gyermekétkeztetéshez!

[link]

2013. okt. 21. 06:59
 6/15 anonim ***** válasza:

Szerintem vidd el dietetikushoz, speciálisan gyermeknek ő fog diétát javasolni.

Mert mindenki megírja hogy etesd gyümölccsel, csak ha a kicsinek kicsit rosszabb az inzulinműködése és azért hízik, akkor a gyümölcsben lévő rengeteg cukorral csak rontasz a helyzeten.

Annyit tudok segíteni hogy a fehérliszt és fehércukor teljes elkerülése segíthet, de minden másban támaszkodj szakemberre, mert egy kisgyermekről van szó.

2013. okt. 21. 09:36
 7/15 anonim ***** válasza:
Én is a mensmentist ajánlom, mint az előttem szóló. Nekem rengeteget segítettek, igaz én felnőtt vagyok, de például nekik köszönhetem a kisbabámat!
2013. okt. 21. 09:37
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy hány kiló és ehhez hány cm. Mit jelent az, hogy duci? Azért egy hat hónapos dundi csecsemőt nem szabad összehasonlítani egy három éves kisgyermekkel.

Ne feledjük, hogy még csak három éves.

Első körben a gyerekorvosotokkal kellene konzultálni, hogy ő mit gondol, javasol. Vérképet, hormonpanelt nézetni (pajzsmirigy, inzulin).

Miket eszik meg a kicsi? Oviba jár már? Mert ott sajnos felejtős a diétás koszt, a reggeli kalács után jön a tésztás ebéd, utána délután a lekváros kenyér...

Ha valóban fogynia kell és nem csak arra törekedni, hogy megtartsa ezt a súlyt (mert közben nő), mindenképpen keress fel egy dietetikus szakembert, aki a korának, súlyának megfelelő diétát állít össze és rendszeresen ellenőrzi az állapotát.

2013. okt. 21. 10:20
 9/15 anonim ***** válasza:
Egészséges ételek (mondjuk nekem másfél éves a fiam, de ezeket nagyon szívesen eszi): sovány túró+gyümölcs. Nem cukrozom, hanem turmixolt almát keverek hozzá, ettől édes, és lehet bele más gyümölcsöket is keverni. Itthon is szoktam neki joghurtot készíteni, natúr joghurtból és gyümölcsből. Ezek nálunk édességnek számítanak. Azt észrevettem a fiamon, hogy ha többször főzök tésztás ételt, abban az időszakban elkezd hízni, hiába mozog rengeteget. Szerintem kevés tésztát főzz, inkább más köret legyen mindenhez. Nálunk tegnap krumplipüré volt, azt legszívesebben úgy csinálom hogy párolok/főzök kb 1 kg vegyes zöldséget, és ugyanennyi krumplipüréhez hozzákeverem. Mehet bele fokhagyma is. A fiamnak annyira ízlett hogy vacsorára is ezt ette. Nem fogyókúráztatom, csak igyekszem egészségesen főzni magunk miatt is. A rántott dolgok hízlalnak, jobb párolni (sok zöldfűszerrel) vagy sütni. Ja édességnek még kitaláltam de nem csináltam eddig: reszelt alma, mint az almás pite tölteléke, megpárolva, és steviával édesítve. Ezt árulják pl a Rossmannban, egy édes ízű növényből készül, olyan édes mint a cukor, de nem mesterséges cucc, még egészséges is. Innivalónak sokszor kifacsarok egy narancsot, felesbe felhígítom vízzel, olyan mint a bolti narancslé csak nincs benne hozzáadott cukor. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
2013. okt. 21. 12:35
 10/15 anonim ***** válasza:
Azért ez nem igaz, hogy az oviban csak szar kaja van, ovija válogatja. Nálunk teljeskiörlésű kenyeret kapnak, cukormentes teát, egészséges ebédeket.
2013. okt. 21. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!