Akik szoktak Angelsounds-ot használni, segítenének?
Én 14 hetesen kaptam és teljesen megnyugodtam, hogy nekem már rögtön elsőre sikerült megtalálnom a pici szívhangját. Pont jobb oldalt a szeméremcsont felett. Hetente egyszer-kétszer használtam, majd egy szülésznő ismerősöm tájékoztatott arról, hogy az bizony csak a saját ütőerem. Megmutatta, hogy baloldalt ugyanazon a helyen, szintén hallani az ütőeremet. Hát akkor nagyon meglepődtem, mert úgy gondoltam, elég gyorsan ver ahhoz, hogy akár magzati szívhang legyen.Hihetetlen, de a kettőt egy avatatlan fül könnyen összetéveszti. Nem is találtuk akkor a kicsi szívverését. Azt tanácsolta az ismerősöm, hogy 18 hetesen próbáljam meg, mert ezek a készülékek csak onnantól működnek igazán megbízhatóan. Képzeljétek el, hogy igaza volt! Később már ténylegesen a magzat szívhangját sikerült megtalálnunk, nem az ütőeremet. Teljesen más volt. A pici szívverése sokkal gyorsabb volt, mint az enyém. Ráadásul a youtub-on láttam pár videót kora terhes kismamákról, akik szintén használták az angelsounds-ot és tuti, hogy ők sem a baba szívét hallották. Már így utólag könnyen megállapíthatom ezt. Elolvastam a kommenteket is a videók alatt és sokan írták, hogy az a hang, amit hallani lehet az ütőér hangja. Én már nem is annyira a szeméremcsont felett találtam meg a szívverését amúgy, hanem inkább középen. Mással is előfordult már ilyen? :)Itt van egy példa is. Én is pont erre a hangra hittem, hogy a pici szíve, mert elég gyorsnak tűnt, de nem az :)
http://www.youtube.com/watch?v=LLISak47QUw
És miben kéne segíteni?... :)
HOgy előfordult-e ilyen?
Velem nem. Én kb a 15. hét körül vettem ilyen készüléket és középen, picit bal oldal körül találtam meg vele először, lent soha nem is kerestem.
A dokim ilyennel nézte a baba szívverését, de ő is volt, hogy nehezen találta meg. 36 hetesen is nagyon halk volt, mert pont befelé fordult a baba.
Én is nagyon szerettem volna venni, de mire elértem a 18. hetet, rendszeresen éreztem a mozgását és akkor már biztos voltam benne, hogy minden rendben. Azóta meg se áll :)
A te történetedhez hasonlókat olvastam én is és ez is elbizonytalanított a vásárlásban.
39 hkm
Én nem tévesztettem össze. A 12. héttől használjuk.
Mondjuk én úgy csináltam, hogy előbb meghallgattam a saját szívverésemet, így az ütőeremet könnyen be tudtam azonosítani.
A babáé-t amikor megtaláltam egyértelmű volt, a 140-160-as lódobogás szerű hang nem összetéveszthető, ha egyszer már hallottad orvosi UH-n és tudod hogy ennyit kell vernie. És tudod hogy a hasadban vannak ütőerek, amik hallhatóak. A vér áramlását is lehet hallani. Persze nekem könnyű volt, a férjem eü-s, ő elmagyarázta mi hol van :)
A kicsinek a rúgásait is hallom, elég fülsüketítő.
Kedves Harmadik!
Nagyon érdekes amit a baba rúgásáról mondtál. Milyen az a hang? Én is hallok valamit, de az olyan, mintha vízben csobbanna valami. Lehet a pici mozgása a magzatvízben? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!