Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Külföldön élő anyukák/apukák,...

Külföldön élő anyukák/apukák, hogyan birkóztatok meg a kezdeti nehézségekkel?

Figyelt kérdés

Párom nagy álma, hogy külföldön szerez munkát. Ez nagy valószínűséggel sikerülne is neki, de akkor az egész családnak ki kell költöznie.

Az aggályaim, ami miatt feltettem a kérdést:

Nem beszélek folyékonyan egy nyelvet sem. (angol-németet töröm)

Van egy három és egy egy éves kisfiam. Ha nem beszélem a nyelvet, hogy a csudába iratom be őket oviba/suliba/stb... Hogy intézek hivatalos ügyeket nyelvtudás nélkül? Mennyi időbe telik, mire anyanyelvi szinten megtanulok beszélni? Páromra nem támaszkodhatok mindig, hiszen ő napközben dolgozni fog. Ti nem féltetek? Mert nem akarok az álmai útjába állni, de hatalmas bennem a félsz, ami nevetséges, mert sokkal jobb jövőképünk lenne, ha kimennénk. De mégis...

Ti nem féltetek? Vagyis azok nem féltek, akik nulla nyelvtudással mentek neki az ismeretlennek?

(Németországról, vagy Svájcról, vagy Ausztriáról lenne szó. Ott mennyire barátságosak az idegenekkel/magyarokkal?)

2015. febr. 26. 14:48
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Én sem vagyok idős, csupán 27 éves :)

Párommal közben leültünk és megbeszéltük. A munkahelyén most kap fizetésemelést, mert nem szeretnék, ha elmenne, pláne nem külföldi konkurens céghez.

Ez a lépés inkább az önbecsülését növelte volna, amit megértek, mert tényleg értékes ember, értékes munkaerő, amit itthon még nem becsülnek meg eléggé. De a család a legfontosabb mindkettőnknek, így amíg nem kényszerülünk rá, maradunk. Addig is tökéletesítem a nyelvtudásom ;)

2015. márc. 1. 02:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!